Home » Life & Style » Ce planetă îți guvernează zodia și cum te influențează asta

Ce planetă îți guvernează zodia și cum te influențează asta

Cojocaru Cristian / 13.02.2022, 13:15
Ce planetă îți guvernează zodia și cum te influențează asta

Cu toții ne știm semnul zodiacal însă câți dintre noi cunoaște ce planetă ne guvernează zodia? Aceste planete au un rol foarte important asupra fiecărui nativ și ele redau o anumită energie asupra semnelor pe care le guvernează. Află care este planeta guvernatoare în funcție de semnul zodiacal sub care te afli.

Care planetă guvernează zodia în care te afli

Fiecare planetă are un rol aparte asupra nativilor zodiilor, pentru că acestea oferă o anumită energie semnelor zodiacale pe care le guvernează. Pe lângă energiile acestea, planetele au și o influență asupra celorlalte semne zodiacale. Astfel, planetă conducătoare a fiecărei zodii reprezintă modelul original pentru a putea înțelege semnificația acesteia.

Așadar, dacă dorești să îți cunoști mai bine semnul zodiacal sub care te afli, cel mai bine este să cunoști înainte planeta guvernatoare. Primii astrologi au început să asocieze planetele și semnele zodiacale pe baza observațiilor calităților, dar și a energiilor acestora. Cu toate că unele dintre ele au rămas neschimbate de-a lungul timpului, în trecut, pe măsură ce noi planete au fost descoperite, astrologii au format noi conexiuni.

Astfel, după descoperirea lui Uranus în 1781, Neptun în 1846 și Pluto în 1930, astronomii au descoperit și pe Chiron în anul 1977, care este o cometă și o planetă pitică, i-a determinat pe aceștia să retrogradeze planeta Pluto de la acest statul la cel de planetă pitică, în anul 2006, fiind modificare asocierile anterioare.

Planeta guvernatoare a unui semn reprezintă că energiile acesteia aduc principala influență asupra zodiei. Un exemplu în acest sens constă cu privire la Soare care se află în Gemeni, fiind în harta sa natală. Astfel, Mercur prevalează pentru semnul solar. Energia Soarelui este valorificată de Mercur a cărui influență diminuează din calitățile Soarelui și determină cum puterea solară este exprimată.

planetă guvernează zodia
Fiecare semn zodiacal are una sau doua planete guvernatoare

Planetele dominante ale fiecărei zodii

Orice semn al zodiacului prezintă una sau două planete dominante, lucru care adaugă o altă notă calităților sale. Iată care sunt planetele guvernatoare în cazul fiecărei zodii în parte:

  • planeta guvernatoare pentru Berbec: Marte;
  • planeta guvernatoare pentru Taur: Venus în astrologia veche și Ceres în cea nouă;
  • planeta guvernatoare pentru Gemeni: Mercur;
  • planeta guvernatoare pentru Rac: Luna;
  • planeta guvernatoare pentru Leu: Soarele;
  • planeta guvernatoare pentru Fecioară: Mercur în astrologia veche și Chiron în cea modernă;
  • planeta guvernatoare pentru Balanță: Venus;
  • planeta guvernatoare pentru Scorpion: Marte în astrologia veche și Pluto în cea modernă;
  • planeta guvernatoare pentru Săgetător: Jupiter;
  • planeta guvernatoare pentru Capricorn: Saturn;
  • planeta guvernatoare pentru Vărsător: Saturn în astrologia veche și Uranus în cea modernă;
  • planeta guvernatoare pentru Pești: Jupiter în astrologia veche și Neptun în astrologia modernă.

Acest tip de asocieri au luat naștere prima dată în cultura grecilor. Aceștia se bazau pe anotimpuri și nicidecum pe caracteristicile semnelor zodiacale. Cu toate acestea, de-a lungul timpului au devenit un model în ceea ce reprezintă limbajul simbolic al astrologiei. Această „arhivă cosmică”este utilizată în momentul în care o diagramă astrologică este interpretată. Spre exemplu, dacă cineva are o constelație de planete în Pești, căutarea este efectuată în semnificația planetei Neptun în viața peroanei căreia i se realizează diagrama.