Home » Life & Style » Ce să nu faci după micropigmentare – sfaturile complete ale experților în frumusețe

Ce să nu faci după micropigmentare – sfaturile complete ale experților în frumusețe

Redactia Știri / 15.10.2020, 19:36
Ce să nu faci după micropigmentare – sfaturile complete ale experților în frumusețe

Atunci când vine vorba de micropigmentarea sprâncenelor, este esențial să iei în calcul pașii care urmează după acest procedeu și care presupun, de fapt, vindecarea sprâncenelor. Este important să ai grijă la acest detalii, altfel există riscul să nu obții rezultatul dorit. Află mai jos ce se întâmplă după procesul de micropigmentare și ce trebuie să respecți cu strictețe pentru niște sprâncene frumoase și sănătoase!

Ce este micropigmentarea

Micropigmentarea este una dintre tehnicile care au luat mare amploare pe piața de beauty în ultimii ani.  Specialiștii o recomandă ca fiind o nouă metodă de make-up, al cărei efect poate dura de la un an până la trei ani.

Micropigmentarea este o procedură de tatuaj semipermanent, care se realizează cu un intrument special de tip stilou și care imită aspectul real al sprâncenelor, dându-le contur și oferindu-le un look mai bogat. Ședința poate dura o oră, chiar două ore, în funcție de complexitatea ei.

Tehnica poate servi drept corecție a sprâncenelor. Poate fi o soluție salvatoare în special în cazul persoanelor care suferă de afecțiunea numită alopecia și care vor putea astfel adăuga chipului lor o notă de expresivitate.

Astfel, dacă te confrunți cu sprâncene rare, subțiri, nedefinite, și nu-ți mai dorești să petreci prea mult timp aranjându-le cu produse corespunzătoare de make-up, micropigmentarea reprezintă o soluție în acest sens. După acest procedeu, poți să sari peste stilizarea lor și poți obține astfel aspectul mult dorit.

Ce nu e bine să faci după micropigmentare
Ce nu e bine să faci după micropigmentare

Ce nu e bine să faci după micropigmentare

După tehnică de micropigmentare, urmează o perioadă de aproximativ o lună care constă în procesul de vindecare al sprâncenelor. Practic, în acest timp, trebuie să îngrijești cât mai bine această zonă, astfel încât să te bucuri apoi de niște sprâncene frumoase și sănătoase. Deci, pe lângă tehnica de lucru a specialistului, rezultatul ține și de felul în care persoana respectivă îngrijește zona pe care s-a lucrat. Este bine să respecți anumite norme de igienă specifice, să menții zona curată și hidratată.

Trebuie să ai în vedere că te vei putea bucura de rezultatul acestei proceduri tocmai după câteva săptămâni de la micropigmentare. În primă fază, după micropigmentare, vei observa roșeață și o culoare mult prea închisă în zona sprâncenelor. Însă, efectul nu va rămâne acesta.

După procedura prin care a trecut, pielea sprâncenelor trebuie să se vindece, motiv pentru care trebuie să o îngrijești cu o cremă hidratantă corespunzătoare. În plus, este foarte important să nu intervii în zona respectivă. Concret, nu trebuie să tragi, să forțezi sau să rupi cojițele care apar.

În cazul în care vei face asta, există riscul ca micropigmentarea să nu aibă rezultatul dorit. Ruperea acestor cojițe va duce la o pată prin lipsa de culoare, căci pigmentul încă nu a fost fixat. Pentru un rezultat ideal, este necesar să lași cojițele să se ducă de la sine, altfel vei avea parte de o surpriză neplăcută.

Nu te scărpina, chiar dacă te mănâncă pielea, căci se va irita zona sprâncenelor. De asemenea, în acest timp, este important să nu te expui la soare, să nu mergi la solar. Evită apa din piscină sau apa marii, în caz contrar poți avea de-a face cu iritații.

Este bine să revii ulterior la o a doua ședință de micropigmentare, pentru a face retușurile necesare. De altfel, specialistul îți va spune când este cazul să vă prezentați apoi la o ședință de întreținere.