Home » Life & Style » Ce se întâmplă cu un iPhone scăpat în apă. A stat 6 luni pe fundul lacului. Incredibil

Ce se întâmplă cu un iPhone scăpat în apă. A stat 6 luni pe fundul lacului. Incredibil

Alexandru Cazacu / 10.03.2021, 14:24
Ce se întâmplă cu un iPhone scăpat în apă. A stat 6 luni pe fundul lacului. Incredibil

De multe ori avem foarte multă grijă să nu scăpăm telefonul mobil, mai ales atunci când suntem în preajma apei. Cu toate acestea, există și mulți oameni care și-au scăpat telefonul în apă, însă, unii dintre au fost mai norocoși decât alții. Ce s-a întâmplat cu un iPhone care a stat pe fundul unui lac aproape șase luni.

Ce se întâmplă cu un iPhone scăpat în apă. A stat 6 luni pe fundul lacului

Poate părea incredibil, însă un smartphone a stat aproximativ jumătate de an pe fundul unul lac și după ce a fost găsit încă era funcțional. Se pare că telefonul mobil fusese găsit de Clayton Helkemberg și soția lui Heather, în urma unei scufundări. Cei doi soți erau pasionați de căutarea comorilor din adâncuri, dar și de colectarea gunoiului din ape.

La început, proprietara telefonului mobil a fost sceptică, după ce a primit un mesaj de la un necunoscut care i-a spus că a găsit dispozitivul în lacul Harrison. Este vorba de un iPhone 11S, pe care proprietara l-a pierdut în timp ce se plimba cu barca. Pozele din telefon o arată pe aceasta zâmbind doar cu câteva clipe înainte să îl scape. Mai mult de atât, proprietara susține că personalul parcului acvatic a convins-o că este imposibil ca ea să își recupereze telefonul din cauza apelor foarte adânci.

Așadar, cu toate că telefonul a stat șase luni pe fundul apei, telefonul mobil a funcționat de îndată ce a fost curățat. Se pare că singurele probleme erau microfonul stricat și difuzorul suna puțin ciudat, în rest totul era în stare perfectă.

Ce se poate întâmpla cu un iPhone scăpat în apă
Ce se poate întâmpla cu un iPhone scăpat în apă

Un bărbat și-a scăpat telefonul din avion

Un alt caz incredibil este cel al unui bărbat care și-a scăpat telefonul mobil din avion. Dispozitivul a căzut în gol aproape 600 de metri și a filmat toată căderea. Mai exact, totul s-a întâmplat atunci când un realizator de documentare din Brazilia, care filma într-un avion de mici dimensiuni, și-a scos telefonul iPhone 6s și a făcut câteva fotografii. Nu durat prea mult timp iar bărbatul a scăpat telefonul pe fereastra avionului, aterizând pe o plajă din apropiere.

Bărbatul a revenit la sol, însă nu credea că își va mai găsi vreodată telefonul mobil. Cu toate acestea, Galiotto a verificat aplicația Find My Phone, pentru a verifica dacă dispozitivul său mai poate fi localizat. Spre surprinderea bărbatului, telefonul era încă deschis și a putut fi localizat cu ușurință.

Telefonul a ”supraviețuit” căderii

Când a ajuns la telefon, lui Galiotto nu i-a venit să creadă ochilor. Pe lângă faptul că telefonul era complet, singurele pagube pe care le-a suferit în urma căzăturii în gol de la peste 600 de metri altitudine erau câteva zgârieturi. Mai curios este faptul că, telefonul cu pricina avea doar o husă simplă de silicon și o folie protectoare. La început, brazilianului îi era teamă că telefonul poate lovi o persoană.

”Am crezut că îl voi recupera. M-am gândit că, dacă nu a căzut în apă, îl vom găsi. Dacă îl scăpam în apropierea unei persoane de la acea înălțime putea fi o tragedie” a spus Galiotto, potrivit ladbible.com.