Home » Tehnologie & Știinta » Găsirea telefonului după IMEI – totul despre această metodă

Găsirea telefonului după IMEI – totul despre această metodă

Alexandru Cazacu / 15.02.2021, 11:38
Găsirea telefonului după IMEI – totul despre această metodă

Cu siguranță, mulți dintre noi și-au pierdut telefonul. În caz că ți s-a întâmplat și ție, îl poți găsi foarte ușor acum cu ajutorul IMEI-ului. Fie că l-ai pierdut sau ți-a fost furat, telefonul poate fi recuperat ușor cu ajutorul acestei metode simple.

Găsirea telefonului după IMEI

După cum spuneam, în zilele noastre, este foarte ușor să-ți găsești telefonul pierdut sau furat. Avem la dispoziție o mulțime de metode prin care putem face acest lucru, iar una dintre ele este cu ajutorul IMEI-ului. De obicei, localizarea unui astfel de dispozitiv se poate face cu ajutorul GPS-ului, însă, acest lucru se poate face și fără.

Codul IMEI este unic pentru fiecare telefon și este format din 15 cifre. Mai departe, îți vom spune trei moduri prin care îl poți afla.

  • Codul IMEI este inscripționat sub bateria telefonului mobil;
  • IMEI-ul este scris pe cutia în care a venit telefonul;
  • Poți afla acest cod și prin tastarea *#06#/ pe telefon. În acest caz, IMEI-ul va apărea pe ecranul dispozitivului.

Cum localizezi telefonul cu ajutorul codului IMEI

Dacă telefonul mobil ți-a fost furat, este indicat să depui o plângere la poliție, în care să spui circumstanțele în care s-a produs incidentul și IMEI-ul telefonului. Astfel, după ce vor primi acordul procurorilor sau a judecătorilor, în baza codului IMEI, oamenii legii vor începe procedurile pentru localizarea dispozitivului în maxim 48 de ore.

Mai mult de atât, operatorul de telefonie mobilă poate bloca un telefon cu ajutorul acestui cod IMEI, format din 15 cifre.

Cum găsești telefonul cu ajutorul GSP

O altă metodă prin care îți poți găsi telefonul este cu ajutorul sistemului GPS (Global Positioning Sistem) care permite o localizare exactă a telefonului mobil. Această metodă presupune ca dispozitivul să fie într-o zonă accesibilă sateliților GPS.

La modelele mai noi de telefoane vin însoțite și de funcția A-GPS (Assisted GPS). Cu ajutorul acesteia, localizarea se face atât prin intermediul receptorului GPS, cât și prin utilizarea conexiunii la internet, Wi-Fi sau date. În acest fel localizarea telefonului se va face mult mai rapid. Funcția A-GPS se poate activa din meniul telefonului mobil.

Pentru a face acest lucru trebuie să apelezi la un serviciu suplimentar, care poate fi disponibil sub forma unei aplicații.

Cum găsești telefonul cu ajutorul codului IMEI
Cum găsești telefonul cu ajutorul codului IMEI

Find my iPhone

Această aplicație poate fi utilizată pe toate dispozitivele iOS, pentru localizarea telefonului. Find my iPhone poate fi instalată gratuit din AppStore și necesită înregistrarea cu ID-ul Apple folosit în iCloud. Cu ajutorul acesteia poți localiza pe harta telefonul pierdut sau furat, îl poți bloca, reda melodii, afișa mesaje sau șterge toate datele din dispozitiv.

Android Device Manager

Acesta este un program care poate fi utilizat gratuit cu contul de Google. Android Device Manager îți permite localizarea dispozitivului pe harta, dar și două opțiuni de recuperare.  Cu ajutorul uneia, telefonul poate suna timp de cinci minute la volum maxim. Prin cealaltă opțiune poți șterge toate datele din telefon. Pentru a doua opțiune este necesar sa faci back-up la intervale regulate de timp, astfel încât să ai siguranța că iți vei păstra toate datele, dacă ai pierdut telefonul.