Home » Știri » Metoda banală care te ajută să îți găsești telefonul, pierdut, sau furat, chiar dacă nu mai are baterie. E mai simplu decât credeai

Metoda banală care te ajută să îți găsești telefonul, pierdut, sau furat, chiar dacă nu mai are baterie. E mai simplu decât credeai

Alexandru Cazacu / 12.02.2021, 11:58
Metoda banală care te ajută să îți găsești telefonul, pierdut, sau furat, chiar dacă nu mai are baterie. E mai simplu decât credeai

Mulți dintre noi și-au pierdut măcar o dată în viață telefonul mobil. Cu toate acestea, există o metodă prin care îl poți găsi rapid chiar dacă bateria este descărcată complet. Cum poți să găsești telefonul mobil vei afla în continuarea articolului.

Metoda banală care te ajută să îți găsești telefonul

Mai exact, atât telefoanele mobile cu un sistem de operare Android cât și cele iOS au aplicații prin poți vedea unde se află telefonul tău chiar dacă dispozitivul a rămas fără baterie. Așadar, în caz că ți-ai pierdut telefonul sau cineva ți l-a furat, nu trebuie să îți faci griji, pentru că îl vei putea găsi, potrivit Reader’s Digest.

”Find My iPhone” pentru Apple

Cu ajutorul acestei aplicații foarte ușor de folosit îți poți găsi telefonul chiar dacă nu mai are baterie. Tot ce trebuie să știi este ID-ul și parola Apple. Dacă știi aceste lucruri, aplicația ”Find my iPhone” va funcționa prin sistemul iCloud, motiv pentru care este necesară logarea în cont și activarea opțiunii ”Find My iPhone”.

Cu toate acestea, este foarte important să ai serviciile de localizare activate. După toți acești pași, trebuie să îți selectezi dispozitivul din listă și ți se va arăta o hartă cu ajutorul căreia vei putea vedea locația telefonului pierdut sau în unele cazuri furat.

Cum îți găsești telefonul Android

Pentru a-și găsi dispozitivul, cei care dețin telefoane cu sistem de operare Android au la dispoziție Android Device Manager. Poți folosi gratuit acest serviciu cu ajutorul contului tău de Google. În felul acesta, poți afla locația telefonului tău hartă.

Mai mult de atât, persoanele care au telefoane Android au două opțiuni care vor ajuta la recuperare: telefonul poate suna timp de cinci minute la volumul maxim sau poate șterge toate datele din dispozitivul pierdut. De menționat este faptul că, la a doua opțiune este important să faci back-up la telefon la intervale regulate de timp. În felul acesta îți vei păstra toate datele dacă ai pierdut telefonul.

În cazul telefoanelor Apple, acestea pot fi găsite și după ce au fost închise. Este necesar doar să treceți prin pașii menționați mai sus, iar pe hartă veți vedea ultima locație a dispozitivului înainte să intre în modul offline. Mai mult de atât, dacă ai bifată opțiunea ”Notify me when found”, site-ul îți va trimite un e-mail când telefonul este repornit.

Cum îți poți găsi telefonul pierdut sau furat
Cum îți poți găsi telefonul pierdut sau furat

Cum găsești telefonul pierdut cu ajutorul GPS

Telefoanele mobile au incluse GPS (Global Postioning Sistem), care permite aflarea locației exacte a dispozitivului pierdut. GPS-ul poate fi activat din meniul telefonului mobil, iar localizarea prin această metodă presupune ca telefonul să fie pornit și să se afle într-o zonă accesibilă pentru sateliți.

La telefoanele apărute recent, sistemul GPS vine însoțit de funcția A-GPS (Assisted GPS). Asta înseamnă că localizarea se face atât prin intermediul receptorului GPS, cât și prin utilizarea conexiunii la internet. Cu ajutorul A-GPS îți poți găsi telefonul pierdut sau furat mult mai repede. Această funcție se poate activa de asemenea din meniul telefonului mobil.