Home » Știri » Care este cel mai mare vânzător de smartphone din lume: Samsung sau Apple?

Care este cel mai mare vânzător de smartphone din lume: Samsung sau Apple?

Alexandru Cazacu / 11.02.2021, 10:22
Care este cel mai mare vânzător de smartphone din lume: Samsung sau Apple?

În ultima vreme, liderii pieței de telefoane mobile au înregistrat creșteri foarte mari a vânzărilor, iar piața de mobile este din ce în ce mai controversată. Însă, care dintre cei doi giganți este cel mai mare vânzător de smartphone din lume? Mai departe vă vom dezvălui care este câștigătorul dintre Samsung și Apple din acest punct de vedere.

Care este cel mai mare vânzător de telefoane mobile din lume

Așadar, cum vă spuneam mai sus, sunt vremuri foarte bune pentru cei mai mari producători de telefoane mobile din lume. Cu toate acestea, Apple a devenit cel mai mare vânzător de smartphone la nivel mondial. Asta după ce a ocupat aproape un sfert din piața globală de astfel de dispozitive în al patrulea trimestru al anului 2020. Pe de altă parte, sancțiunile Statelor unite împotriva Huawei au dus la o scădere a livrărilor acestei companii, relatează Reuters.

Potrivit datelor arătate de compania de cercetare IDC, livrările gigantului Apple acu crescut cu 22%, atingând un nou record de 90,1 milioane de telefoane în T4. Acest lucru îi conferă companiei o cotă pe piața globală de telefoane mobile de 23,4%. Informațiile vin după ce Apple a anunțat vânzări record în perioada sărbătorilor de iarnă, cu venituri de peste 100 de miliarde de dolari.

Apple a luat locul celor de la Samsung

Gigantul american Apple a scos pe piață gama de telefoane iPhone 12, care sunt și primele sale telefoane compatibile cu noua tehnologie 5G, însă, cu câteva săptămâni mai târziu decât de obicei. Cu toate acestea, un număr mare de modele și un aspect inovator au sporit cererea de astfel de telefoane, mai ales în China. Vânzările produselor Apple au crescut aici cu 57% în trimestrul al patrulea.

Americanii de la Apple au câștigat în fața celor de la Samsung Electronics la vânzările de telefoane mobile. Samsung au livrat în trimestrul respectiv 73,9 milioane de dispozitive, reprezentând o creștere de la an la an de 6,2%. Pe de altă parte, în același trimestru, vânzările celor de la Huawei au scăzut cu 42,4%, până la 32,3 milioane, potrivit IDC.

Care este cel mai mare vânzător de telefoane mobile din lume
Care este cel mai mare vânzător de telefoane mobile din lume

Profitul operațional al Samsung Electronics Co Ltd a crescut

Cu toate acestea, profitul operațional al companiei de electronice Samsung a crescut în al patrulea trimestru de la 6,4 miliarde de dolari cu un an mai devreme la 8,17 miliarde de dolari în T4, potrivit estimărilor gigantului de la începutul lunii ianuarie. Veniturile Samsung au crescut cu 3% , atingând 54,9 miliarde de dolari, iar profitul net a avut o creștere de 26%, până la 5,8 miliarde de dolari.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, cei de la Samsung au prognozat o cerere solidă pentru chipurile lor în acest trimestru și totodată vânzări mai mari de dispozitive mobile, după lansarea Galaxy S, potrivit Reuters.

Cu toate acestea, cel mai mare producător la nivel mondial de cipuri a avertizat că o monedă puternică și costuri în creștere pentru producția de cipuri de memorie noi ar duce rezultate mai slabe, după ce a înregistrat o creștere de 26% a profitului operațional în al patrulea trimestru.