Home » Life & Style » Ce se spune despre cei care mor de ziua lor de naștere. Şapte personalități care au decedat chiar în ziua în care au venit pe lume

Ce se spune despre cei care mor de ziua lor de naștere. Şapte personalități care au decedat chiar în ziua în care au venit pe lume

Violeta Badea / 14.01.2021, 17:52

Ce se spune despre cei care mor de ziua lor de naștere. Şapte personalități care au decedat chiar în ziua în care au venit pe lume. Moartea unei anumite persoane, mai ales dacă o cunoşti, este o veste cumplită. Dar există un detaliu care să amplifice şi mai mult acest şoc, de exemplu atunci când cineva îşi pierde viaţa chiar în ziua venirii sale pe lume. În acest articol vă vom prezenta şapte personalităţi care au decedat chiar de ziua lor.

Au murit chiar de ziua lor. Şapte personalităţi care au păţit asta

De-a lungul timpului anumite celebrităţi au murit chiar în ziua în care îşi aniversau data de naştere. Oamenii de ştiinţă au constatat că asta nu este doar o simplă coincidenţă, ci se poate vorbi de un aşa numit efect al zilelor de naştere. Cercetătorii au spus că avem mai multe şanse să murim de aniversarea noastră decât în orice altă zi a anului.

Wiliam Shakespeare a murit la 23 aprilie 1616
Wiliam Shakespeare a murit la 23 aprilie 1616
  • Au murit chiar de ziua lor. William Shakespeare (23 aprilie 1564 – 23 aprilie 1616)

A fost un dramaturg şi poet englez,fiind considerat cel mai mare scriitor al literaturii de limbă engleză. Wiliam Shakespeare s-a stins din viaţă la data de 23 aprilie 1616. Croncarii au scris la acea vreme că Shakespeare lucrase până cu 20 de zile înaintea decesului, iar starea sa de sănătate era bună. Zvonurile și teoriile conspirației s-au împrăştiat de-a lungul anilor. A prins sifilis din timpul său în bordelurile din Londra ? A fost ucis? A fost același om cu dramaturgul din Londra? Nu vom ști niciodată sigur. Acesta avea doar 52 de ani atunci când a trecut în nefiinţă.

  • Franklin D. Roosvelt Jr (17 august 1914 – 17 august 1988)

A fost fiul celui de-al 32-lea preşedinte american din istorie. Roosvelt Jr. a fost un eminent politician american, membru al Congresului SUA în perioada 1949 – 1955. De asemenea, a fost participant activ în cel de-Al Doilea Război Mondial, unde s-a evidenţiat ca un bun ofiţer de marină. Ulterior, a fost decorat pentru curajul său din timpul Bătăliei de la Casablanca. A decedat la vârsta de 74 de ani.

Rafel a fost unul dintre cei mai mari artisti ai Renasterii italiene
Rafel a fost unul dintre cei mai mari artisti ai Renasterii italiene
  • Au murit chiar de ziua lor. Rafael (6 aprilie 1483 – 6 aprilie 1520)

Rafel a fost considerat unul dintre cei mai mari artiști ai Renașterii italiene. Acesta s-a stins din viaţă la doar 37 de ani, iar moartea sa prematură a pus capăt unei cariere excepționale. Decesul său a stârnit numeroase controverse.

Un studiu, realizat de istorici de la Universitatea Milan-Bicocca, a exclus teoriile conform cărora Rafael ar fi fost bolnav de malarie, febră tifoidă sau sifilis şi a ajuns la concluzia că practica luării de sânge l-ar fi slăbit pe Rafael, care probabil suferea de o pneumonie.

  • Betty Friedan (4 februarie 1921 – 4 februaie 2006)

Betty Friedan a fost o activistă feministă și publicistă americană, evreică de origine, una din principalele ideoloage ale feminismului. Aceasta este autoarea volumului  „The Feminine Mystique”.

În anul 1947 s-a căsătorit cu Carl Friedman, om de teatru și de afaceri, care a lucrat în domeniul publicității și, împreună, au hotărât să elimine litera m din numele de familie, schimbându-l in Friedan. Aceasta a decedat la vârsta de 85 de ani din cauza unei insuficienţe cardiace.

Bunny Autin a fost primul tenisman din istorie care a cerut purtarea pantalonilor scurti în timpul meciurilor
Bunny Autin a fost primul tenisman din istorie care a cerut purtarea pantalonilor scurti în timpul meciurilor
  • Au murit chiar de ziua lor.Bunny Austin (26 august 1906 – 26 august 2000)

Bunny Autin a fost primul tenisman din istorie care a impus tendinţa purtării pantalonilor scurţi în timpul partidelor de tenis. Pe parcursul a 74 de ani a fost ultimul britanic care a ajuns la finala single-urilor pentru domni de la Wimbledon , până când Andy Murray a făcut-o în 2012.

Alături de Fred Perry a contribuit decisiv la cele trei victorii consecutive ale echipei de tenis a Marii Britanii în finalele Cupei Davis desfăşurate între anii 1933 – 1935. A decedat într-un azil de bătrâni la vârsta de 94 ani, chiar de ziua lui.

  • Ingrid Bergman (29 august 1915 – 29 august 1982)

Ingrid Bergman a fost o actriță de film, de origine suedeză, laureată cu trei premii Oscar, două Emmy și patru Globuri de Aur. Aceasta a rămas celebră pentru rolul din capodopera „Casablanca”.

După o lungă bătălie cu cancerul de sân, Bergman a pierdut lupta pe data de 29 august 1982, chiar de ziua sa, la Londra. A fost incinerată în crematoriul cimitirului Kensal, unde, peste ani, avea să fie adus și Freddie Mercury. Cenușa i-a fodt risipită în Suedia, ţara sa natală.

Gaby Hartnett a fost unul dintre cei mai mari jucatori profesionisti de baseball
Gaby Hartnett a fost unul dintre cei mai mari jucatori profesionisti de baseball
  • Gaby Hartnett (20 decembrie 1900 – 20 decembrie 1972)

Ce se spune despre cei care mor de ziua lor de naștere. Gaby Hartnett a fost unul dintre cei mai mari jucători profesionişti de baseball din istorie.  Americanul a jucat cel mai mult în cariera sa pentru Chicago Cubs şi a devenit cel mai bun jucător din istoria Major League. Acesta s-a stins din viaţă la vârsta de 72 de ani.