Home » Life & Style » Ce secret deține Vladimir Putin pentru a rămâne calm tot timpul

Ce secret deține Vladimir Putin pentru a rămâne calm tot timpul

Ileana Mladinoiu / 31.03.2021, 15:36
Ce secret deține Vladimir Putin pentru a rămâne calm tot timpul

Oricărui lider i se cere ca în public să fie foarte calm, fiindcă acest lucru servește mai multor scopuri. În primul rând oferă încredere publicului care îl va vedea ca pe un lider matur. Apoi, ca șef de stat, este nevoit să vorbească cu o mulțime de alți șefi de stat, dintre care unii nu se arată prea prietenoși. Și dacă liderii sunt aleși la nivel de masă, este sigur că nu sunt oameni obișnuiți ca noi. Calmul este o trăsătură pe care mulți o pun pe primul loc pentru a face față celor mai dificile situații cu care se confruntă o țară.

Secretul lui Vladimir Putin

S-a dovedit, de altfel, că majoritatea conducătorilor sau șefilor de stat sunt calmi sau rareori își pierd cumpătul când apar în public. Angela Merkel este renumită pentru o astfel de atitudine, președintele chinez păstrează o față zâmbitoare de cele mai multe ori, cărora li se adaugă și prim-ministrul indian.

Vladimir Putin nu este supraom, așa cum sugerează unii comentatori din preajma lui.  Pentru a înțelege cine este acest Putin, trebuie să-i studiem trecutul în detaliu.

Vladimir Putin
Vladimir Putin

Trecutul lui Putin

După absolvirea Facultății de drept internațional din cadrul Universității de Stat din Leningrad (1975), Putin a fost recrutat de KGB, în serviciul de contraspionaj. În 1976 a terminat cursul de perfecționare al KGB din Ohta. Apoi, conform spuselor lui Iuri Felștinsky și ale lui Vladimir Pribîlovski, a servit la așa numita direcție nr. 5 a KGB-ului, care combătea opoziția politică.

Potrivit “Washington Post”, Vladimir Putin s-a ocupat o vreme cu urmărirea unor cetățeni străini aflați la Leningrad. A primit ulterior oferta de a se transfera la serviciul de inteligență aflat în sarcina primei direcții a KGB și a fost trimis pentru antrenamente suplimentare vreme de un an la Școala Superioară Dzerjinski a KGB, din Moscova. După care, pe la mijlocul anilor 1980, s-a aflat la Institutul KGB Yuri Andropov din Moscova (actualmente Academia pentru Intelligence Extern).

Instruit să reziste la interogatorii, să omoare, dacă e cazul, și să tortureze inamicul, deci, cu un antrenament  de tipul acesta, omul Putin nu avea cum să nu se transforme pentru totdeauna.

Așa se face că în zilele noastre președintele Vladimir Putin nu a pierdut nimic din pregătirea inițială din KGB. De aceea este capabil să nu simtă emoții sau cel puțin să și le controleze în toate circumstanțele, în timp ce ceilalți lideri ai altor state vor fi mai umani.

KGB-ul nu a mai existat din 1991, dar manualele destinate departamentului S pentru imigranții ilegali de la Prima Direcție (acum SVR) care activează în străinătate, îi învață să aibă o anumită impasibilitate.

Totuși, să ne reamintim că Putin fusese repartizat mai întâi la o filială locală din Leningrad, spre dezamăgirea sa de a nu fi imediat în prima direcție.

De unde vine calmul lui Vladimir Putin

Putin este slav, un slav nordic. Leningrad (Petersburg) nu este tocmai Mediterana. A primit o dublă educație a materialismului chekist istoric și judoka. În ambele cazuri, elementul dominant este controlul. Când este supărat, el reușește să se controleze.

Putin are ochi foarte expresivi, încât i se pot ghici cu ușurință gândurile și starea sufletească. Îi place să glumească, să râdă,sa danseze, să cânte,  să plângă de bucurie când câștigă alegerile, poate fi surprins sau chiar supărat, dar nu țipă niciodată.

Este un om care a învățat să-și rețină cele mai înverșunate trăiri pentru a părea încrezător în ochii oamenilor și pentru a nu face o figură proastă printr-o furie necontrolată.