Home » Life & Style » Ce simbolizează orhideea și cui e bine să oferi o astfel de floare

Ce simbolizează orhideea și cui e bine să oferi o astfel de floare

Violeta Badea / 08.03.2021, 11:20
Ce simbolizează orhideea și cui e bine să oferi o astfel de floare

Ce simbolizează orhideea și cui e bine să oferi o astfel de floare. Orhideea este una dintre cele mai cunoscute și iubite flori. Este o floare foarte apreciată pentru gingășia ei, dar și pentru faptul că se păstrează viu colorată o lungă perioadă de timp. În acest articol veți afla ce simbolizează această plantă superbă și cui e bine să o oferiți.

Ce simbolizează orhideea

Ce simbolizeaza orhideea
Ce simbolizeaza orhideea

Florile ne aduc întotdeauna bucurie atunci când le primim de la persoanele dragi, iar frumusețea lor ne luminează întreaga zi. Nu există femeie care să nu aprecieze florile, iar orhideea are o frumusețe aparte. Colorată, gingașă, delicată și exotică, orhideea este alegerea perfectă în orice situație. Fie că vrei să o oferi la un eveniment sau la o aniversare, această floare va provoca multa bucurie persoanei dragi.

Orhideea a devenit din ce în ce mai cunoscută și se află în topul plantelor ornamentale. Dar ce simbolizează mai exact această gingășie? Ei bine, vom începe cu simetria orhideelor. La o primă vedere se remarcă perfecțiunea, astfel floarea simbolizează perfecțiunea omenească, frumusețea femeii. De asemenea, florile de orhidee sunt viu colorate și reprezintă un simbol la iubirii.

  • Orhideele de culoare roșie

Aceste flori au un roșu aprins, care se păstrează o lungă perioadă de timp și simbolizează pasiunea, iubirea, dar și suferința provocată de o dragoste neîmpărtășită. De asemenea, o poți oferi unei persoane pe care o admiri, căreia ăi ești recunoscător și pe care o respecți.

  • Orhideele de culoare galbenă

Orhideele galbene nu simbolizează gelozia, așa cum este asociată această culore de obicei. Aceste flori reprezintă un nou început, simbolizează prietenia și dorința de a construi o anumită relație cu o persoană dragă. Orhideele galbene sunt delicate și se pot oferi unor femei sensibile, care emană feminitate.

  • Orhideele de culoare roz

Aceste flori sunt alegerea perfectă pentru anumite evenimente. Le poți dărui cu încrederea cuiva care își aniversează ziua de naștere, căsătoria sau la un botez. Orhideele de culoare roz simbolizează bucuria, fericirea și emoția. Astfel, dacă dorești să-i aduci cuiva zâmbetul pe buze, aceste flori sunt alegerea perfectă.

  • Orhideele de culoare albastră

Orhideele albastre sunt speciale, flori care transmit o senzație de liniște, pace și calmul. Sunt deosebite prin raritatea lor, deoarece majoritatea florilor sunt roz sau roșii. Le poți dăruit persoane iubite pentru a reda liniștea și pacea din cuplul vostru. Oferirea unor astfel de flori partenerei, transmite un mesaj de stabilitate, iubire și liniște într voi.

  • Orhideea albă

Albul este asociat întotdeauna cu puritatea, sinceritatea, dar și cu eternitatea. O orhidee albă poate fi oferită pentru a exprima iubirea sinceră și pură față de cineva. De asemenea, aceste flori i le poți dărui mamei tale pentru a sublinia iubirea necondiționată.

Legenda orhideei

Legenda orhideei
Legenda orhideei

Orhideea a devenit extrem de populară în toate colțurile lumii, dar cum a luat naștere această floare superbă? Se spune că a apărut pentru prima dată în Grecia Antică. Orhis, un tânăr foarte frumos, s-a culcat cu o preoteasă în timpul unei festivități dedicate lui Bachus, zeul vinului. Zeii l-au pedepsit, însă, pe tânărul pasional și l-au condamnat să fie sfâșiat de animalele sălbatice. Ulterior, trupul său a fost transformat într-o plantă gingașă, numită orhidee.

O altă poveste spune că acum mai bine de 1500 de ani, chinezii numeau orhideele „plantele cu parfum regal”, iar Confucius a scris că „plăcerea de a revedea după o lungă absență un prieten drag poate fi comparată cu aceea pe care o simțim atunci când intrăm într-o cameră plină cu orhidee”.

Tot prin perioada aceea, orhideea era considerată un ingredient magic în elixirele preparate de vrăjitori. Femeile care apelau la astfel de tactici sunt cele care își doreau să nu îți piardă frumusețea, dar și cele care își doreau cu orice preț bărbatul dorit.