Home » Life & Style » Cele mai bune materiale pentru lenjeria intimă. Ce să porți cu încredere

Cele mai bune materiale pentru lenjeria intimă. Ce să porți cu încredere

Ileana Mladinoiu / 28.12.2020, 12:43
Cele mai bune materiale pentru lenjeria intimă. Ce să porți cu încredere

Nu știm prea multe despre originea exactă a lenjeriei intime. Dovezile au arătat, totuși, că în culturile antice erau deja folosite. Descoperirea primelor lenjerii intime a fost un eveniment important.
În 1992, lenjeria purtată sub tunici a fost găsită în mormântul faraonului egiptean Tutankhamun. Acest tip de îmbrăcăminte era rezervat doar câtorva bărbați sau femei care se bucurau de anumite privilegii în fața curții. Oamenii de rând nu aveau haine stilate, purtând în jurul taliei și în zonele intime pânze care imitau lenjeria actuală.

Alegerea lenjeriei intime

De-a lungul timpului, lenjeria intimă a evoluat odată cu economia, industria și tehnologia. S-a adaptat nevoilor noastre, confortului nostru, ținând cont de sexul persoanei și de zona corpului.
Principala utilizare a lenjeriei intime este de a ține departe transpirația și alte secreții corporale, împiedicând astfel aceste substanțe să intre în contact cu îmbrăcămintea.

Acesta este cazul chiloților, boxerilor, sutienelor, pijamalelor, body-urilor etc.

Specialiștii sunt de părere că lenjeria intimă are un rol important în perpetuarea infecțiilor, deoarece intră în contact direct cu zonele intime, favorizând sau nu ventilarea corectă a întregii regiuni.

Alegerea lenjeriei potrivite va depinde de mulți factori, cum ar fi stilul, materialul și circumstanțele în care o folosiți sau intenționați să o folosiți.

Lenjeria intimă
Lenjeria intimă

Care sunt cele mai bune materiale pentru lenjeria intimă

Bumbacul

Bumbacul este una dintre cele mai bune opțiuni. Este un material moale, ușor, natural și hipoalergenic, adică previne iritarea pielii sensibile.De asemenea, poate împiedica formarea unui mediu local umed grație proprietăților sale absorbante și respirabile, ceea ce reduce riscul dezvoltării de bacterii, ciuperci și infecții.

Mai mult, bumbacul durează în timp, rezistând efectelor nedorite ale spălării, și ajută la stabilizarea pH-ului pielii. În cazul în care este mai greu să purtați mereu bumbac, gândiți-vă măcar la întăritura internă din bumbac, aparent neînsemnată.

Lenjeria de corp din bumbac este folosită și când practicați o activitate fizică, atunci când corpul secretă multă transpirație. Dacă chiloții sunt din mătase sau dantelă, umezeala nu este absorbită, ceea ce poate duce la o infecție vaginală.

Însă, puteți folosi și materiale absorbante precum microfibre, poliester și nailon. De asemenea, indiferent de material, este mai bine să vă schimbați lenjeria imediat după antrenament. Acest lucru va preveni umiditatea în zona intimă, ferindu-vă de a dezvolta o candidoză, de exemplu.

Satinul

Lenjeria intimă din satin conferă trupului acel aspect frumos strălucitor și acea atingere netedă. Țesăturile din satin sunt fine, ușoare și uneori transparente. Acest material poate absorbi până la 75 % din umiditatea corpului noaptea, asigurându-vă mai mult confort în timpul somnului.

De aceea, o pijama din satin sau un body cu bordură din dantelă vor face să fiți sexy, așa cum vă place.

Dantela

Dantela există sub diferite forme: în benzi sau împletituri cu lățimi mici până la medii (de la 1 cm la 25 cm), cu scoici desenate pe una sau două margini și în lățimi, fără scoici, tricotate în lățime mare, ca a țesăturilor clasice.

Este foarte important să găsiți lenjerie intimă din dantelă moale, sutien sau chiloți, pentru confort și pentru a vă asigura că este elastic.

Bonus: Căptușelile pentru lenjeria intimă

Pot fi din jerseu 100% moale de bumbac, pentru a căptuși interiorul șanțului chiloților. Fiind cea mai intimă parte a acestui tip de lenjerie, este de preferat să aveți un material 100% natural și să evitați materialele sintetice, cum ar fi elastanul.

Tulul rigid este folosit în sutiene pentru a alinia cupele și a le întări strânsoarea. Este foarte fin, în ciuda numelui, moale, flexibil pentru a urma forma sânului. Aveți grijă să nu le confundați cu tulurile pe care le găsiți în magazine pentru a face perdele, să zicem, deoarece sunt prea aspre și rigide.