Home » Life & Style » Cele mai cunoscute pietre prețioase și efectele lor nebănuite. Despre labradorit se spune că este o piatră cu puteri magice

Cele mai cunoscute pietre prețioase și efectele lor nebănuite. Despre labradorit se spune că este o piatră cu puteri magice

Cojocaru Cristian / 08.12.2021, 14:15
Cele mai cunoscute pietre prețioase și efectele lor nebănuite. Despre labradorit se spune că este o piatră cu puteri magice

Pietrele considerate prețioase sunt minerale care sunt foarte durabile și totodată frumoase. Acestea capătă o și mai mare atracție după ce sunt tăiate, șlefuite și prinse într-o bijuterie care este apoi purtată de oameni. Cele mai cunoscute pietre prețioase sunt diamantele, smaraldele, rubinele și safirele. Toate celelalte fac parte din pietrele semi-prețioase. Află ce efecte au acestea asupra ta și cum te pot ajuta în viață.

Efectele asupra ta a celor mai cunoscute pietre prețioase

Fiecare piatră are propriile sale caracteristici, unele dintre ele având efecte benefice asupra organismului tău. Află ce mituri sunt legate de aceste pietre dar și de unde provin acestea.

Smaraldul

Această piatră este una dintre cele mai cunoscute, fiind una prețioasă încă din vremea Egiptului Antic și până în prezent. Cei care dețin astfel de pietre în gama lor de bijuterii sunt văzuți ca posesori ai unor obiecte de preț. Cele mai vechi smaralde datează încă de acum 2,97 de miliarde ani, iar primele pietre de acest gen au fost extrase în Egipt, în jurul anului 500 î.Hr.

Aceste pietre de culoare verde făceau parte dintre preferințele Cleopatrei, fiind de cele mai multe ori încrustate în podoabele sale regale. De asemenea, mumiile egiptene erau îngropate cu pietre prețioase dintre care făceau parte și smaraldele. Smaraldele extrase în vremurile Egiptului Antic sunt considerate de o intensitate mai slabă a culorii verzi și totodată de o calitate mai slabă în raport cu actualele standarde.

Labradorit

Labradoritul este o piatră cunoscută drept având puteri magice. Această piatră este una unică datorită efectului optic care este numit labradorescență. Astfel, lumina pătrunde piatra care, la rândul ei reflectă această lumină în interiorul său. Efectul produce ulterior nuanțe de verde, albastru, portocaliu, roșu și galben. Această piatră este cunoscută ca având proprietări de ordin ezoteric. Dacă unii afirmă că piatra are puteri magice, alții sunt de părere că aceasta încurajează schimbările majore.

pietre prețioase
Se crede ca amazonitul a fost descoperit in Amazon, de aici si numele sau

Amazonit

Această piatră a primit acest nume datorită faptului că se crede că a fost descoperită în urmă cu mii de ani în Amazon. Se crede că această piatră a fost utilizată încă din secolul al X-lea î.Hr. de către așa-numitele amazoane semi-mitice. Aceste femei erau războinice și purtau piatra pe scuturile lor. Unele persoane afirmă că această piatră ajută la sănătatea fizică, iar corpul uman este capabil să se regenereze mult mai rapid, fiind o piatră care este asociată cu sistemul nervos și glanda tiroidă.

Cuarț

Cuarțul este o piatră incoloră, însă aceasta poate veni și cu alte culori precum maro, bronz deschis sau negru. Cele de culoare maro par să fie cele mai valoroase, iar acest lucru pentru că radiația care interacționează cu urmele de aluminiu din cristal, redându-i această culoare. În secolul al XII-lea erau creați primii ochelari de soare din China, fiind dabricați din bucăți de cuarț fumuriu. Această piatră ar proteja purtătorul de pericole și accidente, alungând efectele energiilor negative.

Onix

Onixul este piatra de culoare neagră și este considerată piatra lunii decembrie. Totodată, ea este piatra simbol al nativilor născuți sub semnul zodiei Leu. Vindecătorii holistici consideră că onixul reprezintă regenerarea, intuiția, instinctele și fericirea. Totodată, această piatră ar crește libidoul și anulează obiceiurile nocive. Onixul se regăsește în comerț, iar pentru a-i crește intensitatea negrului, aceasta este încălzită și vopsită.