Home » Life & Style » Cele mai frumoase nume de băieți din Biblie – 15 alegeri interesante

Cele mai frumoase nume de băieți din Biblie – 15 alegeri interesante

Alexandru Cazacu / 17.02.2021, 10:16
Cele mai frumoase nume de băieți din Biblie – 15 alegeri interesante

Ai aflat că vei avea un băiețel și nu știi ce nume să alegi? Noi îți venim în ajutor cu o serie de nume din Biblie. Așadar, în continuare vă vom prezenta 15 dintre cele mai frumoase nume de băieți din Biblie.

Cele mai frumoase nume de băieți din Biblie

Cum vă spuneam, există multe nume deosebite pe care le poți alege pentru copilul tău. În ultima vreme, multe nume din Biblie au devenit foarte populare, iar noi vă vom prezenta o serie dintre ele.

Paul

Printre cele mai frumoase nume din biblie se află și Paul. Băieții care poartă acest nume sunt pasionali, încrezători și iubesc să asculte și să învețe.

Petru

De asemenea, puteți alege și acest nume din ce în ce mai popular în rândul băieților. Persoanele care poartă numele Petru caută de obicei să facă lumea un loc mai bun. Totodată, aceștia sunt hotărâți, ambițioși și nu se îndoiesc de propriile puteri.

Adam

Băieții numiți Adam sunt de obicei încrezători și stăpâni pe sine. Ei sunt genul de persoane care acționează mai mult decât vorbesc și au tendința să gândească înainte de a spune ceva.

David

De asemenea, numele David este foarte des ales de viitorii părinți. Băieții cu acest nume se presupun a fi oameni care oferă mereu ajutorul, curajoși, serioși și foarte harnici. Însă, nu își exteriorizează prea mult sentimentele.

Ioan

Cei care poată numele Ioan sunt de obicei persoane oneste, generoase, foarte deschise și vesele. Cu toate acestea, sunt și puțini severi. Copii cu acest nume sunt foarte activi și lipicioși.

Samuel

Și acest nume se regăsește foarte des în Biblie și este deseori ales de părinți pentru copii lor. Cei care poartă numele Samuel se presupun a fi plini de pasiune, puternici și autoritari. De asemenea, aceștia se presupun a fi curajoși și foarte energici.

Nume frumoase din Biblie pentru băieți
Nume frumoase din Biblie pentru băieți

Zaharia

La fel ca și celelalte nume din Biblie prezentate mai sus, Zaharia este un nume foarte frumos, iar cei care îl poartă sunt emotivi, deschiși și siguri pe ei. Mai mult de atât sunt și foarte ambițioși și vor să fie mereu în frunte.

Luca

Un alt nume din Biblie pe care îl poți alege pentru copilul tău este Luca. Persoanele care se numesc Luca pot fi ușor încăpățânate, însă, sunt deschise cu cei din jurul lor, ascultă părerile altora și dau dovadă de echilibru și dinamism.

Matei

Purtătorii numelui Matei sunt adesea caracterizați ca fiind persoane foarte sensibile, dar puternice și pline de compasiune. De asemenea, ei sunt și foarte atașați de familie și responsabili.

Iosif

În ultimii ani, cei care devin părinți aleg din ce în ce mai des și acest nume din Biblie. Cei care poartă numele Iosif sunt buni colaboratori, plini de afecțiune și foarte intuitivi. Mai mult de atât, aceștia sunt oameni deschiși, comunicativi și puțin vanitoși.

Alte nume frumoase de băieți din Biblie

  • Achim – ”Cel pe care Domnul l-a inițiat”;
  • Elisei – ”Dumnezeu este salvarea mea”;
  • Rafael – ”Dumnezeu a vindecat”;
  • Ștefan – ”coroană, cunună, ghirlandă”;
  • Emanuel – ”Dumnezeu este cu noi”.