Home » Life & Style » Cele mai frumoase parcuri naționale din România. Top cinci locuri superbe. FOTO

Cele mai frumoase parcuri naționale din România. Top cinci locuri superbe. FOTO

Alexandru Cazacu / 19.05.2021, 09:57

În România există multe locuri deosebit de frumoase, unde natura ne oferă peisaje incredibile pictate în culori vii. Printre acestea se numără și unele parcuri și rezervații naționale. Iată câteva dintre cele mai frumoase parcuri naționale din România, care merită vizitate măcar o dată.

Cele mai frumoase parcuri naționale din România

În România există câteva parcuri naționale care ies în evidență prin frumusețea și unicitatea lor. Aici putem găsi nenumărate specii de plante și animale, cascade, formațiuni geologice sau locuri pline de istorie. Așadar, dacă ai câteva zile libere și vrei să te bucuri de natură, trebuie să vizitezi aceste locuri incredibile. În continuarea articolului vă vom prezenta unele dintre cele mai frumoase parcuri naționale din România.

Parcului Național Cheile-Nerei Beușnița

Printre cele mai frumoase parcuri naționale din țara noastră se află și Parcului Național Cheile-Nerei Beușnița. Aici turiștii pot vizita celebra cascadă Bigăr, care în 2013, a fost pe primul loc în topul celor mai frumoase cascade din lume, în revista ”The World Geography”. Dacă ai decis să vizitezi acest loc, trebuie să știi că pe lângă cascada Bigăr, aici mai poți admira și alte lacuri și cascade precum: Cascada La Văioaga, Cascada Șușara, Cascada Moceriș, Cascadele Beușniței, Cheile Nerei, Lacul Ochiul Beiului sau Lacul Dracului.

Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș

Tot în România se regăsește și Parcul Național Cheile Bicazului, unde turtiși se pot bucura de o multitudine de activități, peisaje incredibile și trasee impresionante din mijlocul naturii. Dacă te-ai hotărât și vrei să vizitezi această locație, aici vei putea admira Cheile Bicazului, Masivul Hășmașul Mare, Cheile Șugăului, Piatra Singuratică – Hășmașul Negru, Cheile Bicazului și Avenul Licaș.

Cele mai frumoase parcuri naționale din România. Cheile Bicazului
Cele mai frumoase parcuri naționale din România. Cheile Bicazului

Cele mai frumoase parcuri naționale din România – Parcul Natural Bucegi

De asemenea, Parcul Natural Bucegi este vizitat anual de foarte mulți oameni. Printre atracțiile turistice din această locație se află Cascada Urlătoarea, Cascada Ialomiței, Cheile Zănoagei, Cheile Tătarului, Babele și Sfinxul. Acesta din urmă este un monument natural emblematic al României. An de an, mii de turiști din toate colțurile lumii vin să vadă Sfinxul din Bucegi, o stâncă în care natura a sculptat un chip de om. Legendele cu zei ce dețineau puteri supranaturale.

Parcul Național Retezat

În partea de sud-vest a județului Hunedoara se află Parcul Național Retezat, care este cunoscut mai ales datorită peisajelor extraordinare și a multitudinii de specii de plante și animale, printre care: capra neagră, cocoșul de munte, bujorul de munte și floarea de colț. De asemenea, în Parcul Național Retezat se găsesc și câteva arii protejate (Peștera Șura Mare, Peștera cu Corali, Peștera Zeicului Fânațele Pui, Rezervația științifică Gemenele, Vârful Poieni, Fânațele cu narcise Nucșoara, Locul fosilifer Ohaba-Ponor și Calcarele de la Fața Fetii).

Parcul Național Munții Rodnei

Cu o suprafață de 46.000 de hectare, aici se află cel mai impresionant relief din Munții Rodnei, cu mai multe vârfuri care depășesc altitudini de 2.000 de metri. Parcul Național Munții Rodnei găzduiește zeci de lacuri glaciare și are o floră bogată, cu mai multe specii rare. În ceea ce privește fauna, aici putem găsi exemplare de urs brun, cerbi, rași, acvile de munte, capre negre, cocoși de munte și rarități precum zimbri sau copacul tisa.