Home » Life & Style » Cele mai frumoase plaje din Europa, în 2022. Lista a fost întocmită de turiștii din întreaga lume. Grecia intră în clasament cu nisipurile roz

Cele mai frumoase plaje din Europa, în 2022. Lista a fost întocmită de turiștii din întreaga lume. Grecia intră în clasament cu nisipurile roz

Voicu Costin / 27.04.2022, 15:09

Plaje cu nisip auriu sau nisip vulcanic din Insulele Madeira, cea mai frumoasă insulă tropicală din lume, plaje ascunse și sălbatice, plaje perfecte pentru familii, pentru sporturi nautice sau relaxare. Cele mai frumoase plaje din Europa vă așteaptă. Unele dintre ele sunt la o aruncătură de băț de România, cum ar fi nisipurile roz din Grecia, pe când altele sunt plaje sălbatice, ce par neatinse de oameni. Care sunt cele mai frumoase insule din Europa cu plaje superbe?

Unele dintre cele mai frumoase plaje din Europa

Plaja de Aur Porto Santo, Insulele Madeira, Portugalia

Dacă sunteți în căutarea unei destinații sigure, însorite, care să combine natura, sportul în aer liber și gastronomia, atunci Insulele Madeira sunt răspunsul. Votată de șapte ori cea mai frumoasă insulă din lume, Madeira are două plaje principale, plaja Porto Santo a ajuns în 2022 în top cinci al celor mai frumoase plaje din Europa.

Plaja Bolonia, Tarifa, Provincia Cadiz, Spania

Provincia Cadiz este o destinație de vis, cu plaje sublime, cu nisip fin, care se întind pe kilometri întregi. Dacă vă place liniștea și doriți să descoperiți plaje sălbatice, deloc aglomerate, atunci plaja Bolonia este alegerea perfectă.

Plaja Seixal, Insulele Madeira

Nisip vulcanic, ape cristaline, vegetație luxuriantă și marea care se întâlnește cu stâncile. Plaja cu nisip negru vulcanic este înconjurată de restaurante și hoteluri cu vedere către ocean și acces direct la plajă.

Plaja Mitjaneta Menorca – Insulele Baleare, Spania

Insula Menorca are cele mai frumoase plaje din Spania, iar plaja Mitjaneta este pur și simplu magnifică. Puteți face baie în apa turcoaz și vă puteți bucura de nisipul fin. Plaja este mică, dar tocmai acest lucru îi dă o notă romantică.

Baia delle Zagare, Vieste, Apulia, Italia

Deși nu este o plajă 100% privată, intrarea se face printr-un hotel situat în amonte de plajă. Mulți turiși nu îndrăznesc să meargă acolo crezând că este o plajă privată. Pentru a profita de acest loc excepțional, nu ezitați să închiriați o barcă pentru a descoperi peșterile ascunse și plajele secrete.

Insula Elafonisi, Creta, Grecia

Vă așteaptă apă cristalină și puțin adâncă, nisip roz fin şi un peisaj spectaculos. Relaxează-te, ești în paradis! Lângă această plajă sublimă este disponibilă o parcare gratuită. Dacă îți place liniștea, nu te opriți la șezlongurile plătite și continuați drept în direcția pârâurilor. Sunt mai puțini oameni și este gratuit. Dacă doriți să vă odihniți pentru o zi, șezlongul cu umbrelă este  10 euro pe zi.

Plaja Santa Giulia, Corsica, Franța

Situată în sudul Corsicii, plaja Santa Giulia este una dintre cele mai frumoase din Franța: nisip alb, ape limpezi și pini.

Cala Goloritze – Baunei – Insula Sardinia – Italia

În această vară, descoperiți plaja sălbatică din Cala Goloritze din Sardinia. Cei mai curajoși pot ajunge acolo pe jos (1 oră de drum). Poteca este umbrită ceea ce este plăcut vara. Pentru a păstra acest loc paradisiac, accesul la plajă este reglementat și nu este gratuit (6 euro de persoană), dar parcarea este gratuită. Este mai bine să ajungeți devreme pentru a vă bucura de linişte și pentru a evita vremea caldă. Pentru o fotografie spectaculoasă, opriți-vă la Punta Salinas situată pe înălțimi.