Home » Life & Style » Cele mai înspăimântătoare fotografii istorice ce ne vor schimba modul de a vedea trecutul. 7 imagini bizare

Cele mai înspăimântătoare fotografii istorice ce ne vor schimba modul de a vedea trecutul. 7 imagini bizare

Ileana Mladinoiu / 30.10.2020, 13:23

De obicei, când citiți un articol despre istorie, acesta este încărcat de fapte plictisitoare, seci. Doar pozele v-ar mai putea interesa. Fără invenția camerei, nu ați putea urmări fotografii, unele dintre ele ascunse de-a lungul anilor, foarte rare, încât dezvăluie o perspectivă complet diferită asupra istoriei așa cum o cunoaștem.

Imagini bizare din istorie

Ne-am oprit asupra a 7 imagini dintre ele, folosindu-ne de bridozcom/photographie.

1.Mulțimi adunate la Festivalul de la Woodstock în 1969

Festivalul de la Woodstock a ținut trei zile, cu participarea unor staruri incontestabile ale muzicii, precum Joan Baez, Janis Joplin, Joe Cocker, Jimi Hendrix etc. În toată această perioadă nu au fost semnalate incidente de violență în rândul celor jumătate de milion de spectatori. Totuși, trei decese, aparent ca urmare a supradozajului de droguri, ar fi fost raportate.

Pistolet, din secolul al XIX-lea
Pistolet, din secolul al XIX-lea

2.Pistolet din secolul al XIX-lea capabil să omoare peste 50-100 de păsări dintr-o singură lovitură

Această armă a fost folosită în secolul al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea. Principalul ei scop l-a constituit distrugerea păsărilor acvatice în cantități mari, până la 90 de păsări deodată. Gloanțele erau de plumb și cântăreau fiecare câte un kilogram.

3.Morman de cranii de bizoni uriași

Bizonii erau foarte vânați în secolul al XIX-lea pentru pielea lor, încât erau amenințați cu dispariția. Această fotografie făcută în 1882 arată doar o mică parte din craniile colectate, restul oaselor au fost lăsate să putrezească pe pământ.

4.Omul care a inventat baschetul

Vechile populații incașemaya și aztece practicau un joc în care mingea era aruncată într-un inel de piatră, suspendat orizontal pe un zid. Băștinașii din Florida aveau o țintă formată dintr-un coș de nuiele, iar indienii din America plasau un fel de coș în trunchiuri de copac.

În 1891, tânărul asistent de la colegiul Springfield, din MassachusettsSUA, James Naismith, încercând să facă mai variate lecțiile de educație fizică ale studenților, cu un conținut mai atractiv și mai dinamic, fără condiții materiale deosebite, a înlocuit poarta cu un coș suspendat  pe un perete, prin care să poată trece mai ușor mingea.

5.Prima mașină a lui Henry Ford din 1896

Avea 4 roți și era pe jumătate bicicletă, pe jumătate mașină. A fost botezată “cvadriciclu” sau “trăsura fără cai”. Mai târziu a îmbunătățit-o și a reușit să o vândă cu 200 de dolari. Din acest profit a construit a doua mașină.

Adolf Hitler a interzis afișarea acestei fotografii, dar cu toate astea ea a ieșit la suprafață
Adolf Hitler a interzis afișarea acestei fotografii, dar cu toate astea ea a ieșit la suprafață

6.Fotografie interzisă de Adolf Hitler în Lederhosen, anii 1930

Afișarea acestei fotografii, precum și a altor câteva realizate la acea vreme, era interzisă, deoarece „îi subminau demnitatea”. În 1945, fotografia a ieșit la suprafață într-o casă germană.

7.Westword Host

Probabil că această Gazdă Westword este una dintre cele mai ciudate fotografii pe care le-ați văzut vreodată, motiv pentru care a fost greu să se găsească o poveste în spatele ei. Data fotografiei este necunoscută.

Una dintre cele mai ciudate imagini din istorie
Una dintre cele mai ciudate imagini din istorie

Westword este o publicație digitală gratuită și tipărită cu sediul în Denver, Colorado. Westword publică zilnic știri locale, despre restaurante, muzică și arte, practicând un jurnalism narativ de lungă durată. Are și o forma tipărită care apare în fiecare joi.

Vezi în galeria foto a articolului și alte imagini ciudate din istorie! Sursa foto: bridozcom/photographie