Home » Life & Style » Chec de post cu nuci și banane. De ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara acest desert delicios

Chec de post cu nuci și banane. De ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara acest desert delicios

Cojocaru Cristian / 17.11.2021, 14:14
Chec de post cu nuci și banane. De ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara acest desert delicios

Cu siguranță mulți dintre noi caută soluții de a ne adapta la Postul Crăciunului. Iată câteva rețete de chec de post cu care îi vei putea da gata pe cei dragi ție în confortul casei tale.

Pregătește cele mai bune rețete de chec de post

De obicei, meniurile de post sunt unele simple și destul de drastice din punct de vedere al compoziției. Cu atât mai mult cu cât, în perioada postului vom căuta mereu să mâncăm ceva dulce sau poate trebuie să sărbătorim și atunci, desertul nu trebuie să lipsească de pe masă. Poți apela cu ușurință la una dintre rețetele de chec de post pentru un desert mai mult decât binevenit.

Cu atât mai mult cu cât știi că dacă vei combina câteva ingrediente simple, vei putea să îi surpinzi pe cei dragi cu cel mai bun desert, chiar și în timpul postului. Checurile de post au de cele mai multe ori o textură moale și pot fi preferatele multor persoane datorită faptului că iese pufost.

Chec de post cu nuci și banane

Pentru a pregăti această rețetă, pisează bananele și amestecă-le cu uleiul și esența de vanilie. Într-un bol separat, amestecă zahăr, făină, bicarbonat de sodiu, praf de copt și sare. Ulterior, combină cele două amestecuri la care adaugi nucile pisate. Un ultim pas este să torni compoziția finală într-o formă de chec pe care ai tapetat-o înainte cu foaie de copt sau cu margarină și pune-o la cuptor la o temperatură de 180 de grade pentru o perioadă de 50 de minute. Pentru a verifica dacă acesta este copt, poți afla cu ajutorul unei scobitori.

Chec de post cu banane și migdale

Checurile cu banane sau așa cum sunt cunoscute în engleză, ”banana bread” sunt printre preferatele românilor. Datorită bananelor, ouă sunt înlocuite cu o foarte mare ușurință în aluatul de post și totodată, te poți bucura oricând de o aromă foarte plăcută, indiferent de prăjitua în care folosești aceste fructe. Poți adăuga, de asemenea, portocale, migdale și ciocolată pe deasupra, astfel că îi vei da gata pe invitații tăi.

Chec de post cu nucă de cocos și semințe de mac

O altă rețetă interesantă de chec de post este checul cu nucă de cocos și mac. Acest desert cu siguranță îți va pune la încercare papilele gustative datorită aromei sale. Îl poți savura alături de o cană cu ceai sau îl poți lua la job, ca o gustare între mese. Indiferent de momentul în care dorești să îl consumi, fii sigur că vei fi surprins de combinația de ingrediente.

chec de post
Checul de nuci si banane poate fi surpriza invitatilor tai

Chec de post cu ciocolată și aromă de trandafiri

Ciocolata nu putea lipsi din această listă de checuri de post. Iubitorii de ciocolată pot prepara un chec de post cu aromă de trandafiri, însă, lucrurul surprinzător este faptul că acesta nu conține ciocolată, ci foarte multă cacao, lucru care face ca miezul să rămână fraged în continuare. Te poți gândi la o negresă ca să îți poți imagina textura lui. Alege o aromă de trandafiri dacă vrei să îți surprinzi partenerul cu un desert romantic.

Chec de post cu gutui și stafide

Pentru că toamna încă nu a luat sfârșit, încă poți utiliza în bucătărie fructele de toamnă. Astfel, gutuile intră în scena culinară, putând să prepari cu acest fruct un chec delicios. Adaugă în compoziția checului bucăți de gutui și stafide, astfel că te vei bucura de arome la care nu te-ai fi gândit vreodată. Pentru un plus de aromă, poți utiliza scorțișoară sau chiar gutui caramelizate.

Chec de post cu unt de arahide și merișoare confiate

Checul de post cu unt de arahide și merișoare confiate poate fi o rețetă perfectă pentru cei mici. Acesta conține und de arahide, pudră de karob, fulgi de migdare și merișoare confiate. Toate ingredientele te vor face să scoți din cuptor un chec fin și delicios. Checul nu conține cicolată, așa că nu ai avea de ce să îți faci griji că ai tăi copii vor primi un plus de energie de la acest ingredient.