Home » Life & Style » Cine este Miss Univers 2023 și cu ce se ocupă de fapt. Povestea incredibilă a tinerei desemnată cea mai frumoasă din lume

Cine este Miss Univers 2023 și cu ce se ocupă de fapt. Povestea incredibilă a tinerei desemnată cea mai frumoasă din lume

Ileana Mladinoiu / 18.01.2023, 20:34
Cine este Miss Univers 2023 și cu ce se ocupă de fapt. Povestea incredibilă a tinerei desemnată cea mai frumoasă din lume

În noaptea de sâmbătă 14 spre duminică 15 ianuarie, una dintre cele 84 de regine ale frumuseții din întreaga lume prezente la competiția mondială a fost încoronată Miss Univers 2023 în cadrul celei de-a 71 ediții de la New Orleans Morial Convention Center, în Louisiana. Astfel, târziu după miezul nopții, americanca R’Bonney Gabriel a fost votată cea mai frumoasă femeie din lume, fiind prima femeie filipino-americană care a câștigat acest titlu, potrivit organizatorilor. Ea a reușit să le depăşească pe Amanda Dudamel, Miss Venezuela, şi pe Andreina Martinez, Miss Republica Dominicană. Suspansul a durat până în ultimul moment, împotriva candidatei venezuelene Amanda Dudamel, ajunsă în cele din urmă pe primul loc.

Cine este Miss Univers 2023

Tânăra de 28 de ani, R’Bonney Gabriel, s-a născut în Houston, dintr-un tată filipinez și o mamă texană.

„Mama mea este din Texas, tatăl meu este din Manila, Filipine şi ei s-au căsătorit chiar în Filipine”, a mărturisit Gabriel R’bonney, câştigătoarea Miss Univers 2023.

R’Bonney Gabriel are o diplomă de licență în design vestimentar. Aceeași sursă precizează că fosta jucătoare de volei de liceu conduce acum propria afacere și lucrează cu textile ecologice și durabile.

Calificată printre ultimele cinci finaliste, R’Bonney Gabriel a fost întrebată la un moment dat de către juriu: „Concursul Miss Univers a adoptat recent o modificare de incluziune, pentru a le permite mamelor şi femeilor căsătorite să concureze în acest an. Ce altă modificare aţi dori să vedeţi şi de ce?”.

Gabriel a răspuns că vrea să lucreze, printre altele, la creșterea limitei de vârstă pentru concurs, care în prezent este de 28 de ani. „Ca femeie, nu cred că vârsta ne definește”. Motto-ul său preferat este „Dacă nu acum, atunci când?”.

R'Bonney Gabriel este Miss Univers 2023
R’Bonney Gabriel este Miss Univers 2023

Cu ce se ocupă în viața de zi cu zi

R’Bonney Gabriel este creator de modă, dar și model și instructor de croitorie la Magpies & Peacocks, o casă de design non-profit cu sediul în Houston, dedicată utilizării „Fashion As A Force For Good” prin durabilitate și impact asupra comunității. „Predau cursuri de cusut femeilor care au supraviețuit traficului de persoane și violenței domestice. Și spun asta pentru că „este atât de important să investești în alții, să investești în comunitatea noastră și să-ți folosești talentul unic pentru a face diferența”.

Site-ul competiției informează clar că educația lui R’Bonney Gabriel a fost marcată de domeniul artistic, sport și călătorii. A început să proiecteze și să facă haine de la vârsta de 15 ani. În 2018, a obținut o diplomă de licență în design vestimentar de la Universitatea din North Texas. În prezent este CEO al propriei linii de îmbrăcăminte sustenabilă, R’Bonney Nola.

Misiunea lui R’Bonney este ca femeile și fetele tinere să se vadă în ea și să se simtă inspirate să-și atingă obiectivele, realizând cine sunt.

Desemnată Miss Texax SUA la începutul lui 2022

A fost aleasă Miss Texax SUA la începutul lui 2022,  iar în octombrie, același an, a fost desemnată Miss SUA, fiind a noua americancă încoronată Miss, împărtășind importanța îmbrățișării culturii de care aparții. Ca o voce pentru asiaticii americani, a deschis ușa pentru mai multă diversitate și reprezentare, declarându-și mândria pentru mediul ei multicultural, afirmând: „Sprijinul este totul. Simt în inima mea. Sângele filipinez este atât de puternic. Suntem muncitori, ne distrăm, suntem hotărâți și sunt atât de mândră că sunt pe jumătate filipineză”.

Dintre ţinutele prezentate pe podiumul Miss Univers 2023, multe au fost create şi cusute de ea însăși. Capa în culori aprinse, de exemplu, ce reprezintă renaşterea Păsării Pheonix. „Pentru capă, a folosit PET-uri cărora le-a dat o nouă viaţă. Pe spate a scris mottoul după care chiar ea se ghidează în viaţă: Dacă nu acum, atunci când? Nu este mâine, nu este ieri, este acum. Acum este momentul pentru a face ceea ce ne dorim”.

Iar ca un omagiu adus orașului ei natal, ea a îmbrăcat și un costum cu tematică spațială în timpul competiției, cu un steag american, stele strălucitoare și o lună mare echilibrată deasupra capului ei. Gabriel a explicat pe rețelele de socializare că a ales costumul în onoarea eforturilor de la Space Center Houston de a trimite prima femeie pe Lună .

Concursul Miss Univers 2023 a celebrat frumusețea internațională, precum și o serie de cauze umanitare din partea concurentelor. Evenimentul a invitat frumuseți din cele 84 de țări să râvnească la coroana care anul acesta a fost o creație de diamant și safir albastru de Mouawad Jewelry, intitulată „Force for Good”.

Coroana a fost acordată câștigătoarei din 2023, R’Bonney Gabriel, de către câștigătoarea Miss Univers 2022, Harnaaz Sandhu, reprezentanta Indiei. În 2022, concursul Miss Univers a fost organizat în Israel.