Home » Life & Style » Cine este omul care se află la conducerea Dacia în România. El se află în spatele uzinei de la Mioveni

Cine este omul care se află la conducerea Dacia în România. El se află în spatele uzinei de la Mioveni

Manolică Anca / 20.12.2021, 17:52
Cine este omul care se află la conducerea Dacia în România. El se află în spatele uzinei de la Mioveni

În curând, Dacia va avea la Mioveni, în funcția de director executiv al Uzinei Vehicule Dacia și, în același timp, coordonator al Platformei Industriale Dacia, un brazilian, care s-a aflat până acum la conducerea uzinei Renault din Curitiba. Află mai multe despre Carlos Henrique Carrinho, omul care vine la conducerea Dacia în România.

Carlos Henrique Carrinho vine la conducerea Dacia în România

Schimbări în conducerea Dacia România de la Mioveni. Actualul director în funcție al Uzinei Vehicule Dacia, Miguel Oliver Boquera, va fi pus în curând la conducerea uzinelor Renault/Dacia din Maroc (Tanger și Casablanca). El se afla la Mioveni din 2019, iar la 1 februarie 2022 va merge în Maroc, acolo unde sunt produse, de asemenea, modele ale Dacia, în special Sandero. Așadar, un alt nume va urma să vină la conducerea Dacia în România.

Este vorba despre un inginer cu experiență în producția de automobile, Carlos Henrique Carrinho, care a fost până acum la conducerea uzinei Renault din Curitiba (Brazilia). De asemenea, în trecut a mai lucrat și la VW și Jaguar Land Rover. Începând cu 1 februarie 2022, Carlos Henrique Carrinho va ocupa funcțiile de director executiv al Uzinei Vehicule Dacia și Coordonator al Platformei Industriale Dacia Mioveni.

Carlos Henrique Carrinho vine la conducerea Dacia în România
Carlos Henrique Carrinho vine la conducerea Dacia în România

Cine este Carlos Henrique Carrinho

În vârstă de 55 de ani, noul director de la Mioveni a absolvit Universitatea Federală din Rio de Janeiro, specializarea Inginerie Navală. De asemenea, a terminat un master în ingineria structurilor metalice. Lucrează din anul 1999 în industria de automobile, ocupând funcții de conducere în perimetrul industrial, în cadrul companiilor Volkswagen și Jaguar Land Rover. Din anul 2018, Carrinho lucrează în cadrul Grupului Renault.

„Mă bucur să mă alătur echipelor uzinei de la Mioveni, uzina leagăn a mărcii Dacia. O uzină recunoscută în cadrul Renault Group pentru performanța industrială și pentru nivelul de calitate a fabricației.

Sunt nerăbdător ca, împreună cu viitorii colegi, să lucrăm pentru a crește în continuare competitivitatea și atractivitatea produselor noastre.”, a spus Carlos Carrinho, înainte de a veni la conducerea Dacia în România, potrivit Profit.ro.

Miza noului conducător o reprezintă accelerarea producţiei modelului Jogger, noul din gama Dacia, dar şi electrificarea începând cu 2023 când va fi lansat modelul Jogger cu sistem hibrid de propulsie.

Prețul de pornire a noii Dacia Jogger

Jogger va fi primul autoturism hibrid de la Dacia. Acesta va intra pe linia de producție alături de Logan, Duster și Sandero Stepway, începând de la finalului anului 2021. În ceea ce privește prețul unui astfel de autovehicul, se pare că Jogger va fi cel mai scump model de Dacia de până acum, cu un preț de pornire de 15.000 de euro cu TVA. Totodată, Jogger este și ultimul model „înrudit” cu Dacia Logan din 2004.

Principala caracteristică noului model Jogger este reprezentată de posibilitatea de a transporta șapte pasageri. Primul model hibrid Dacia va fi disponibil abia în 2023.