Home » Utile » Jogger Dacia. Care este prețul de pornire. Cinci caracteristici pe care le are primul hibrid de la Dacia

Jogger Dacia. Care este prețul de pornire. Cinci caracteristici pe care le are primul hibrid de la Dacia

Alexandru Cazacu / 04.09.2021, 13:08
Jogger Dacia. Care este prețul de pornire. Cinci caracteristici pe care le are primul hibrid de la Dacia

Vești bune pentru amatorii de autoturisme Dacia. Noul hibrid Jogger va fi produs în România și va fi asamblat exclusiv la Mioveni. Ce caracteristici are noul model de Dacia și care este prețul de pornire, veți afla în continuarea acestui articol.

Care este prețul de pornire a noii Dacia Jogger

După cum am menționat mai sus, Jogger va fi primul autoturism hibrid de la Dacia. Acesta va intra pe linia de producție alături de Logan, Duster și Sandero Stepway, începând de la finalului anului curent. În ceea ce privește prețul unui astfel de autovehicul, se pare că Jogger va fi cel mai scump model de Dacia de până acum, cu un preț de pornire de 15.000 de euro cu TVA. Totodată, Jogger este și ultimul model ”înrudit cu Dacia Logan din 2004.

În acest an, cei de la Dacia au reînnoit întreaga gamă cu noile Sandero, Logan, Duster facelift și Spring. Acesta din urmă fiind și primul autoturism electric de la Dacia. Ei bine, iată că a trecut aproape un an de la prima prezentare a Logan&Sandero, iar acum Dacia vine cu noul Jogger, un crossover break, care va înlocui în gamă Logan MCV și Dacia Lodgy.

Caracteristicile noului model de Dacia Jogger

Principala caracteristică noului model Jogger este reprezentată de posibilitatea de a transporta șapte pasageri, însă portbagajul are doar 160 de litri. Cu toate acestea, în formatul cu 5 locuri capacitatea portbagajului ajunge la 708 litri, iar în cel cu două locuri, la 1.819 litri.

Potrivit oficialilor francezi, deși Jogger are partea din față identică cu cea de la Sandero Stepway, este un model compact, mai ales prin prisma lungimii și a spațiului din interior. Acesta are 4,55 metri, fiind cel mai lung model de Dacia. Totodată, Jogger are cel mai mare ampatament (2,9 metri) și o gardă la sol de nu mai puțin de 20 de centimetri.

Care este prețul de pornire al noii Dacia Jogger și ce caracteristici are noul model
Care este prețul de pornire al noii Dacia Jogger și ce caracteristici are noul model

La fel ca și la Sandero Stepway, noul Jogger prezintă barele de plafon care se rotesc pentru a permite transportul obiectelor. De asemenea, Jogger vine și cu bandouri pe portiere sub forma unui autocolant mai gros.

Dacia Jogger are amplasate în partea din spate stopuri verticale. Asta pentru a avea un hayon cât mai lat. Cu toate că primul MCV apela la două uși în partea din spate, noul model Dacia vine acum cu un hayon.

Motorizare Dacia Jogger

În ceea ce privește motorizarea, noul Jogger vine cu trei propulsoare, iar două acestea sunt complet noi. Mai exact, cea de bază este Eco-G, de 100 CP benzină/GPL disponibilă acum atât pe Dacia Duster, cât și pe Logan&Sandero. O noutate la acest model este noul motor de 1,0 litri TCe de 110 CP, 200 Nm și o cutie de viteze cu 6 trepte. Ei bine, aceste două motorizări vor fi disponibile de la lansarea din 2022 a noul model Jogger.

Pe de altă parte, cea mai așteptată este a treia motorizare, însă aceasta vă ca fi disponibilă abia în 2023. Mai exact vorbim despre motorul hibrid de 140 CP cuplat la o transmisie automată. Așadar, acesta va fi de fapt primul model hibrid Dacia.