Home » Auto » Dacia Sandero în 2021 – ce părere au experții străini despre noile mașini românești

Dacia Sandero în 2021 – ce părere au experții străini despre noile mașini românești

Manolică Anca / 04.03.2021, 14:50
Dacia Sandero în 2021 – ce părere au experții străini despre noile mașini românești

Dacia Sandero în 2021. Încă de la lansare, în 2008, Dacia Sandero a fost un succes uriaș pe piața auto din România. Dar hai să aflăm și care este părerea specialiștilor din străinătate despre acest model românesc.

Dacia Sandero în 2021. Ce spun specialiștii

Specialiștii de la Top Gear au analizat în detaliu Dacia Sandero 2021 și au venit cu o serie de păreri în legătură cu aceasta. Printre primele remarci pe care le-au făcut, au fost cele legate de prețul mașinii în Marea Britanie. Spun ei, este cea mai ieftină mașină nouă care poate fi cumpărată în Marea Britanie, cu prețuri care încep de la mai puțin de 8.000 de lire sterline, în condițiile în care cele mai bine vândute mașini de tip mini, Ford Fiesta și Vauxhall Corsa, costă aproape dublu. În câteva cuvinte: „Nu face nicio promisiune pe care nu o poate respecta”. Aceștia s-au arătat încântați de mașină, afirmând că are un aspect inteligent, spațios și, mai presus de toate, de mare valoare.

Cel mai ieftin Sandero vine cu un motor de 1,0 litri, 64 CP și o cutie de viteze manuală cu cinci trepte. Dacia îl numește „SCe 65”. Specificațiile „Essential” din gama medie în sus beneficiază de opțiunea „TCe 90” turbo de 1,0 litri cu 89 CP și o cutie de viteze manuală cu șase trepte sau automată. Nu sunt pe diesel, în schimb Dacia oferă o versiune „Bi-Fuel” din ce în ce mai puțin puternică (dar nu mai rapidă) a turbo-ului de 1,0 litri care poate rula pe GPL stocat într-un rezervor care înlocuiește roata de rezervă. Oricum ar fi, spune specialiștii mașina are suficientă putere pentru rutina cotidiană, nu sportiv, pentru că nu promite asta, nu face zgomot, cutia de viteză ușoară, iar frânele funcționează perfect.

Designul de interior

Tabloul de bord al vechiului Sandero era funcțional, dar nu părea că designerii i-ar fi acordat multă atenție. Interiorul noii mașini arată mult mai bine, spun ei. Calitatea materialelor s-a îmbunătățit. Materialele plastice rămân dure și par bine asamblate. De asemenea, poziția de conducere este cu mult îmbunătățită, deoarece volanul poate fi reglat.

Dacia Sandero în 2021. Designul de la interior
Dacia Sandero în 2021. Designul de la interior

Și la capitolul spațiu stă bine, cinci persoane putând sta foarte confortabil, fără genunchii puternici în spatele scaunului din față, ceea ce este rar într-o mașină de această dimensiune. Au continuat să compare Dacia Sandero apărută în 2021 cu Fiesta sau Opel Corsa, menționând mereu că această mașină este mult mai ieftină și merită achiziționată.

Desigur că mașinile nu sunt făcute la un singur standard. În funcție de facilitățile și beneficiile extra, suma va crește. Astfel, vei putea găsi Dacia Sandero „Acces” în 2021 fără jante din aliaj, aer condiționat, închidere centralizată sau orice fel de radio, dar cu faruri LED, geamuri electrice pentru șofer și pasagerul din față, un suport pentru smartphone, șase airbag-uri și frânare automată de urgență, un alt model „Essential” tot fără și jante din aliaj, dar adaugă cu aer condiționat, bare de protecție vopsite, cruise control și un mic ecran în tabloul de bord sau modelul cel mai scump, „Comfort” care adaugă aliaje de 15 inci, faruri de ceață, totul colorat, intrare fără cheie, geamuri electrice spate, ștergătoare automate, oglinzi încălzite și reglabile electric, senzori de parcare (cu o cameră de rezervă) și ecran tactil de opt inch, printre altele. Totul în funcție de dorințele și necesitățile fiecărui client în parte.

Dacia Sandero Stepway în 2021
Dacia Sandero Stepway în 2021

Concluziile specialiștilor despre Dacia Sandero în 2021

Dacia Sandero este, și a fost întotdeauna, ieftină din punct de vedere ecocomic. Nu face nicio promisiune pe care nu o poate respecta și pune cu adevărat în valoare setul Renault. Acest nou model a venit cu foart multe îmbunătățiri față de modelele mai vechi, cu un design mai inteligent în interior și în exterior, o mulțime de spațiu, o tehnologie mai modernă și siguranță. Nu este o mașină pentru „vitezomani” și nici nu pretinde a fi. Confortabilă, te ajută să mergi mereu unde ai nevoie.

Per ansamblu, Dacia Sandero fabricată în 2021 a primit nota 8/10 de la specialiști. Așadar, rămâne la aprecierea fiecăruia ce mașină dorește și are nevoie să achiziționeze.