Home » Life & Style » Comportamentul unui bărbat îndrăgostit – cum să afli imediat dacă te place

Comportamentul unui bărbat îndrăgostit – cum să afli imediat dacă te place

Nechifor Ioana / 05.01.2021, 17:35
Comportamentul unui bărbat îndrăgostit – cum să afli imediat dacă te place

Comportamentul unui bărbat îndrăgostit este greu de descifrat, însă nu imposibil. Spre deosebire de femei, bărbații își exprimă cu greu emoțiile, preferă să vorbească despre cu totul altceva atunci când vine vorba de sentimente și, în general, evită să se lase dezbrăcați de secrete. Toate astea însă se schimbă atunci când ajung să cunoască o femeie care le captează atenția.

Comportamentul unui bărbat îndrăgostit

Dacă femeile obișnuiesc să împărtășească cu prietenele atunci când le place un bărbat și să petreacă minute bune, chiar și ore, discutând pe baza acestui subiect, lucrurile se schimbă în cazul persoanelor de sex masculin.

Bărbații sunt mai rezervați atunci când se îndrăgostesc, dar cu toate astea comportamentul îi dă de gol. Sigur, declarațiile de iubire se vor lăsa așteptate, pentru că aceștia cu greu obișnuiesc să se deschidă sufletește și să discute despre trăirile lor, însă micile gesturi vor trăda comportamentul unui bărbat îndrăgostit.

Atunci când o femeie reușește să-i atragă atenția unui bărbat, semnele clare ale interesului pentru ea nu vor întârzia să apară. Chiar dacă e posibil să lipsească vorbele în acest sens, gesturile evidente de apreciere reprezinta primul pas pe care acesta îl face pentru a se apropia de femeia dorită.

Cele mai frecvente gesturi pe care le face un bărbat îndrăgostit

Cum îți dai seama dacă te place? Cum spuneam și mai sus, cel mai probabil, inițial, el nu îți va spune ceva clar în această privință, însă va încerca prin tot felul de modalități să se apropie de tine.

Chiar dacă nu îți va dezvălui încă de la început sentimentele, el îți va arăta că are un interes pentru tine.

În momentul în care un bărbat este interesat de o femeie, va încerca să fie mai tot timpul în preajma ei. O va căuta sub diverse pretexte. Curiozitatea îl va determina să afle tot felul de lucruri despre persoana respectivă, să descopere puncte în comun.

Unii se fâstăcesc atunci când sunt în compania persoanei de care sunt îndrăgostiți. Alții zâmbesc pur și simplu fără motiv. În orice caz, bărbatul îngrăgostit va încerca să creeze tot felul de situații pentru a petrece cât mai mult timp alături de femeia care l-a impresionat.

Gesturile prin care își arată interesul continuă zile la rând și se pot manifesta prin tot felul de mesaje din partea bărbatului îndrăgostit, care încearcă astfel să vadă ce face femeia care i-a cucerit gândurile.

Bărbatul poate să recurgă la tot felul de surprize, flori, un cadou mult dorit.

Semnele care arată că un bărbat te place

Când un bărbat iubește o femeie, el va încerca să îi ofere acesteia confort și protecție. Va dori să-i ofere tot ce e mai bun și își va arăta ajutorul atunci când acea persoană se află într-o situație delicată.

Se va oferi să facă anumite lucruri, convins fiind că acele acțiuni îi vor aduce ei o stare de bine.

Atunci când un bărbat este îndrăgostit, încearcă să afle totul despre femeia iubită. Va pune tot felul de întrebări pentru a afla ce îi place, unde muncește, de ce e singură, va încerca să îi descopere pasiunile. Pe scurt, va dori să știe totul despre ea.

Astfel de gesturi urmate de o invitație la cafea, la un film sau la o plimbare îl va ajuta pe bărbatul îndrăgostit să își arate interesul față de o femeie și să dea startul unei relații de iubire. În cele mai multe situații, se naște mai întâi o prietenie între cei doi, iar apoi lucrurile merg de la sine și ajung să se transforme într-o poveste de dragoste.

Comportamentul unui bărbat îndrăgostit. Relație de iubire
Relație de iubire

Semnele limbajului non-verbal

Chiar dacă declarațiile de iubire lipsesc cu desăvârșire în primă fază, anumite gesturi și semne ce țin de limbajul non-verbal trădează interesul unui bărbat pentru o femeie, când se află în compania celei pe care o consideră atrăgătoare.

Din cartea Limbajul Trupului (semnată de James Borg), aflăm că,  în timpul flirtului sau al jocului întâlnirii cu o femeie pe care o consideră atrăgătoare, bărbații recurg la anumite gesturi care îi dau de gol în acest sens.

Cum reacționează bărbații în timpul flirtului, dacă femeia li se pare atrăgătoare? Acestea sunt cele mai frecvente semne ale limbajului trupului:

  • Îndreptarea posturii.
  • Își trag burta spre interior și scot pieptul în față.
  • Privirea prelungită.
  • Priviri în zona triunghiului de flirt – gura și mai jos.
  • Înălțarea capului.
  • Pot adopta o voce mai profundă la început.
  • Acțiuni grăbite, precum: netezirea părului, aranjarea ceasului de mână, netezirea hainelor, jocul cu cravata.