Home » Life & Style » În ce trupă a cântat Smiley, înainte de Simplu. Foarte puțini își mai amintesc cum a debutat de fapt artistul în muzică

În ce trupă a cântat Smiley, înainte de Simplu. Foarte puțini își mai amintesc cum a debutat de fapt artistul în muzică

Bucur Ioana / 05.10.2020, 14:38

Smiley a cunoscut faima alături de colegii din SIMPLU, însă cariera sa ar fi trebuit să arate cu totul altfel! Din ce trupă de succes a vrut să facă parte, de fapt, artistul! Cine l-a convins să se răzgândească?

Cu ce trupă a vrut, de fapt, să cânte Smiley, înainte de Simplu

Astăzi, este unul dintre cei mai apreciați artiști ai industriei muzicale românești.  A fost jurat în emisiuni ce caută și formează viitoare staruri ale scenei și ajută artiști la început de drum să găsească drumul spre succes. Peste doar câteva luni, Smiley va deveni tătic! Cine își amintește, însă, cum arăta artistul când s-a lansat în muzică, alături de trupa SIMPLU?

„Nebunia” SIMPLU a luat naștere dintr-o rivalitate uriașă. Sfârșitul anilor ’90 a adus o revoluție printre tinerii din România: fenomenul break-dance! La începutul anului 2000, două trupe de dans și-au dat seama că ar avea șanse de succes mult mai mari dacă și-ar uni forțele. Astfel, „Mesaj Nou”, din care făceau parte CRBL (Eduard Andreianu), Francezu (Viorel Alexe), Piticu (Ionuț Dumitru), Omu’ Negru (Laurențiu Ionescu) și „Extreme”, ce îi avea în componență pe Vaceff Braun Alexandru (Taz) și Dumitriu Constantin Mircea (Bebico) s-au unit și au format trupa de break-dance SIMPLU.

În același timp, Andrei, cel care avea să devin cunoscut ca Smiley încerca să se lanseze în muzică. Tânărul urma să facă parte din trupa…Akcent! A fost convins, însă, de CRBL, să își încerce norocul alături de SIMPLU. Restul este istorie…De la debutul din 2000 până la ultimul album, ansat în anul 2011, trupa SIMPLU  a rămas mereu în fruntea clasamentelor muzicale, devenind una dintre cele mai iubie formații din istoria muzicii românești.

Cu ce trupă a vrut să cânte, de fapt, Smiley, înainte de Simplu. Foarte puțini își mai amintesc cum a debutat de fapt artistul în muzică
Cu ce trupă a vrut să cânte, de fapt, Smiley, înainte de Simplu. Foarte puțini își mai amintesc cum a debutat de fapt artistul în muzicăCu ce trupă a cântat Smiley, înainte de Simplu. Foarte puțini își mai amintesc cum a debutat de fapt artistul în muzică

Cu ce se ocupă astăzi foștii colegi ai lui Smiley din trupa SIMPLU?

După ce și-au anunțat despărțire, odat cu lansarea albumul din 2011, membrii trupei SIMPLU au luat-o pe căi separate. Dintre toți, doar Smiley și CRBL au rămas în atenția publicului, prin proiectele lor muzicale și de televiziune. În 2014, într-un interviu acordat click.ro, TAZ, unul dintre fondatorii trupei SIMPLU, dezvăluia că își dorea să lanseze o nouă piesă „marca SIMPLU”?

Ne-am gândit că este cazul ca în vara asta să lansăm o nouă piesă marca Simplu. Cu toţii am convenit că Smiley trebuie să îşi facă timp pentru asta. Am rămas uluiți la concertul cu Smiley, de pe 1 martie (Sala Palatului n.r.), după ce am ridicat publicul în picioare, de parcă nu am fi luat vreodată o pauză.”

Omu’ Negru a părăsit lumina scenei, însă nu a stat departe de lumea muzicală. Acesta a lucrat o vreme ca impresar, ajutând artiști precum Dorian Popa și Alina Eremia: „Încă mă mai țin de dans și mă văd constant cu băieții de la Simplu, de două ori pe săptămână, la Taz, la sală, unde ne mai antrenăm”, susține sursa citată.

„Mereu am fost un descoperitor de talente”

Francezu’ a dat dansul pe desen. Artistul a explicat că adoră să deseneze și își folosește talentul în toate felurile posibile: tatuaje, mobilă, decorațiuni, haine personalizate. Pentru Piticu, însă, viața fără dans nu poate exista. Acesta ține cursuri de streetdance pentru copii cu vârste cuprinse între șase și 16 ani.

„Am vrut să lucrez cu oameni pregătiți de mine şi, pentru că mereu am fost un descoperitor de talente, am pornit o firmă de publicitate prin care, printre altele, am reuşit să pun pe hartă două trupe de street-dance: Rock On (înființată în 2007, n.r.) şi trupa de copii Rock Kids.”

Cu ce trupă a vrut să cânte, de fapt, Smiley, înainte de Simplu. Foarte puțini își mai amintesc cum a debutat de fapt artistul în muzică
Cu ce trupă a vrut să cânte, de fapt, Smiley, înainte de Simplu. Foarte puțini își mai amintesc cum a debutat de fapt artistul în muzică

Smiley va deveni tătic! Mesajul emoționant pe care i l-a trimis Ginei Pistol

Peste doar câteva luni, Smiley și Gina Pistol vor deveni părinți. În timp ce vedeta Antena 1 s-a retras din tate proiectele în care era implcată, pentru a se putea îngriji așa cum trebuie pe parcursul sarcinii, Smiley este un partener perfect, fiindu-i alături la fiecare pas. Artistul și-a emoționat fanii cu un mesaj postat pe o rețea socială:

„A ADORÁ adór tranz. 1) A iubi cu patimă. 2) (persoane, ființe sau lucruri) A trata cu dragoste sau admirație; a respecta în mod deosebit; a venera; a idolatriza; a zeifica; a diviniza.”, a scris Smiley pe facebook.