Home » Life & Style » Cu ingrediente ieftine și într-un timp rapid puteți obține cei mai buni detergenți naturali și biodegradabili 

Cu ingrediente ieftine și într-un timp rapid puteți obține cei mai buni detergenți naturali și biodegradabili 

Ileana Mladinoiu / 15.10.2020, 11:17
Cu ingrediente ieftine și într-un timp rapid puteți obține cei mai buni detergenți naturali și biodegradabili 

În ultimul timp, gospodinele au devenit fane ale produselor ecologice de uz casnic, fie că vorbim de cele care ajută la curățarea vaselor, covoarelor și de ce nu a rufelor. Testând un detergent preparat în casă este primul pas făcut spre a-l adopta. Nu aveți  nevoie de substanțe chimice, poluante, pentru a obține rufe curate.

Cum se prepară în doar câteva minute detergenții naturali, lichizi și biodegradabili cu ingrediente ieftine

Pentru detergenții obișnuiți, preparați o bază cu 30 g de săpun de Marsilia extra-pur cu ulei de măsline. Mai întâi, radeți săpunul pentru a se topi mai rapid, puneți răzătura  într-o sticlă de sticlă, după care adăugați 500 ml de apă fierbinte. Închideți capacul, apoi agitați energic. Dacă sticla este prea fierbinte, înfășurați-o cu un prosop.

După o perioadă de repaus, amestecul se poate dezechilibra. Nu vă panicați: acest lucru este normal în absența lianților chimici. De aceea, înainte de fiecare spălare, agitați sticla.

Pentru o culoare specială a rufelor, pentru cele murdare sau pătate, adăugați 1 sau 2 linguri de bicarbonat de sodiu. Acesta ajută la îndepărtarea petelor, este degresant, anti-miros, crescând astfel eficiența săpunului.

Bicarbonatul de sodiu ajută la îndepărtarea petelor
Bicarbonatul de sodiu ajută la îndepărtarea petelor

Pentru un detergent special de rufe albe, e de preferat percarbonatul de sodiu (aproximativ 40 g). În cele din urmă, veți termina cu prosoapele și halatele de baie aspre, enervante. Utilizați rețeta de bază și adăugați 50 g de cristale de sodă sau oțet alb, așezate în compartimentul de dedurizare a țesăturii, în tambur.

Dacă aveți apă extrem de dură, gândiți-vă din nou la bicarbonat de sodiu, pentru a-l  turna direct în tambur.

Rețeta unui detergent lichid cu săpun fructat de Marsilia

Acest detergent lichid parfumat cu uleiuri esențiale proaspete și purificatoare este ideal pentru spălarea la mașină a rufelor întregii familii. Folosiți 1 pahar (aproximativ 120 ml) de detergent la o spălare).

Pentru a-l realiza, aveți nevoie de:740 g apă de la robinet, 30 g fulgi de săpun ecodetergent Marsilia, 20 g cristale de sodă ecodetergentă, 8 g ulei esențial de portocale dulci, 50 picături de ulei esențial de mandarină.

Transferați cantitatea necesară de apă fierbinte (aproximativ 80 de grade C) într-un pahar. Se dizolvă fulgii de săpun de Marsilia în paharul cu apă fierbinte, amestecând bine. Lăsați amestecul să se răcească timp de 12 până la 24 de ore, pentru ca să se întărească.

Când amestecul s-a răcit, adăugați cristalele de sodă, apoi amestecați până când se obține un preparat omogen. Apoi adăugați restul ingredientelor, amestecând bine. Transferați preparatul într-un recipient de sticlă.

Rețetă unui detergent lichid 100% natural pentru piele delicată

Detergentul de rufe fără parfum, fără coloranți și fără alergeni este ideal pentru cele mai delicate tipuri de piele. Folosiți un pahar (120 ml) de detergent per spălare.

Vă sunt necesare: 940 g apă de la robinet, 40 g fulgi de săpun ecologic de  Marsilia, 20 g Provitamina B5, ingredient cosmetic.

Transferați cantitatea necesară de apă fierbinte (aproximativ 80 de grade C) într-un pahar. Dizolvați fulgii de săpun de Marsilia, de calitate superioară, în paharul cu apă fierbinte, amestecând bine. Lăsați amestecul să se răcească 12 până la 24 de ore. Când amestecul s-a răcit, amestecați totul până obțineți un preparat omogen. Apoi adăugați provitamina B5, amestecând bine. Transferați preparatul în sticla dvs.