Home » Life & Style » Cum a ajuns Mykonos insula miliardarilor și ce sume exorbitante se cheltuiesc pe noapte aici

Cum a ajuns Mykonos insula miliardarilor și ce sume exorbitante se cheltuiesc pe noapte aici

Alexandru Cazacu / 06.07.2021, 16:29
Cum a ajuns Mykonos insula miliardarilor și ce sume exorbitante se cheltuiesc pe noapte aici

În ultima vreme, insula Mykonos din Grecia a ajuns să fie din ce în ce mai vizitată de unii dintre cei mai bogați oameni din lume. Cum a ajuns insula grecească una dintre destinațiile preferate a miliardarilor și ce sume se cheltuie aici, vă spunem noi în următoarele rânduri.

Mykonos, insula miliardarilor. Ce sume exorbitante se cheltuiesc pe noapte aici

Încă din anii ’60, Insula grecească Mykonos a intrat în atenția turiștilor din întreaga lume, când fosta primă doamnă a Statelor Unite, Jackie Kennedy Onassis, a vizitat-o împreună cu al doilea soț, milionarul grec Aristotel Onassis. Ulterior, acest loc a fost vizitat de mai multe personalități precum Grace Kelly, Brigitte Bardot sau Sophia Loren. Ba chiar mai mult de atât, pe insulă sunt două baruri, dar și un hotel dedicat fostei prime doamne.

Ei bine, este știut faptul că locurile care sunt frecventate de vedete atrag întotdeauna și oamenii bogați, iar în ultimii ani, insula Mykonos a fost vizitată de multe celebrități. Printre aceștia se numără Richard Branson, Bella Hadid și celebrul star de la Hollywood, Leonardo Di Caprio, potrivit clickpentrufemei.ro.

Locul preferat al oamenilor cu foarte mulți bani

Se pare locul preferat de pe insula Mykonos al unora dintre cei mai bogați și celebri oameni din lume este Nammos (restaurant, plajă, beach bar, club). Printre celebritățile care au fost aici se află Kate Moss, Lindsay Lohan, Heidi Klum, Ariana Grande, Philip Green, Wayne Rooney și Usain Bolt.

Totodată, Nammos este situat în Golful Psarou, care este foarte popular, mai ales datorită faptului că este un port natural, cu ape adânci, protejat de faimoasele vânturi de nord, care fac din acesta un loc perfect pentru ancorarea iahturilor de lux.

Așadar, datorită sumelor exorbitante pe care clienții le lăsau la restaurant și la barul de pe plajă, proprietarii Nammos s-au extins și au transformat terenul din spatele barului în Satul Nammos, o ”enclavă“ cu nu mai puțin de 20 de buticuri de lux, printre care Dior, Gucci, Burberry și Louis Vuitton.

Mykonos, insula miliardarilor. Ce sume exorbitante se cheltuiesc pe noapte aici
Mykonos, insula miliardarilor. Ce sume exorbitante se cheltuiesc pe noapte aici

Cât se cheltuie pe noapte în Nammos

Potrivit sursei citate, la Nammos se dau petreceri senzaționale la care participă între 2.000 și 3.000 de oameni, iar politica barului este următoarea: ”nu se pune niciodată muzică grecească”. De asemenea, niciun intrus nu va putea ajunge la petrecere.

”La astfel de petreceri, oamenii cheltuiesc sume exorbitante, între 50.000 și 100.000 de euro pe noapte”, a dezvăluit un agent de pază pentru The Guardian.

Ei bine, cei care nu doresc să stea pe propriul iaht de lux, au foarte multe opțiuni de cazare, care includ hoteluri de cinci stele sau vile extrem de luxoase. Ba chiar mai mult de atât, una dintre aceste vile este disponibilă pentru închiriere cu peste un milion de lire sterline pe lună. Potrivit lui Roi Deldimou, managerul filialei din Mykonos a agenției imobiliare de lux din Londra, Beauchamp Estates, Villa Tamarisk ”este una exclusivă pentru miliardari și VIP-uri”.

Cu toate acestea, unii localnici se plâng că din cauza turiștilor foarte bogați au crescut prețurile locuințelor de pe insulă, fapt pentru care este dificilă găsirea unui loc accesibil de locuit.