Home » Life & Style » Cum a devenit cunoscut Maluma și care sunt cele mai populare piese ale lui

Cum a devenit cunoscut Maluma și care sunt cele mai populare piese ale lui

Voicu Costin / 26.03.2022, 20:02

Maluma, unul dintre cei mai cunoscuți artiști la nivel mondial, revine în România. Faimosul cântăreț va concerta pentru a două oară în București, în luna aprilie. Artistul de origine latino a devenit cunoscut datorită stilului său muzical pe care îl abordează, dar și în urma participării la diverse emisiuni și prin colaborările cu renumiți artiști internaționali. Cine este Maluma și care sunt cele mai populare melodii ale lui? Ne-am propus să trecem în revistă principalele lucruri mai mult sau mai puțin știute despre viața celebrului cântăreț.

Cine este Maluma?

Juan Luis Londoño Arias s-a născut pe 28 ianuarie 1994, în Medellín, Columbia. Este cunoscut prin numele său de scenă Maluma. A obținut faima în țara lui natală, în 2011, cu „Farandulera”, „Obesión” și „La Temperatura”, în anul 2013. Albumul lui de debut, Magia, din 2012, a avut un enorm succes în Columbia și un an mai târziu, a fost nominalizat pentru Grammy Latin ca cel mai bun artist nou.

Maluma este considerat de criticii muzicali ca fiind unul dintre artiștii de muzică urbană „cu cel mai mare impact” în America Latină. Ulterior, a adoptat numele de scenă Maluma, care este o combinație a primelor două litere ale numelor mamei sale- Marlli, tatălui său – Luis și surorii sale – Manuela.

Cele mai populare piese

Maluma are o serie de single-uri care s-au clasat în top zece la Billboard Hot Latin Songs, inclusiv „Felices los 4 ”, „ Borro Cassette ” și „ Corazón ”. S-a remarcat în 2011 prin hit-ul Farandulera, iar primul pas important l-a făcut un an mai tărziu prin albumul de debut numit “Magia“. Însă, marea consacrare s-a produs în 2015 prin cel de-al doilea disc, “Pretty Boy, Dirty Boy“, care a obţinut 8 discuri de platină.

De atunci, Maluma a ajuns unul dintre cei mai faimoși artiști latino, având colaborări cu Jennifer Lopez, Madonna, Shakira, Ricky Martin, J Balvin și The Weeknd. A fost nominalizat la MTV Europe Music Awards, la categoria „Best Latin America Central Act”, dar și la gala Latin Grammy Awards, pentru „Best New Artist”. Maluma a câștigat un premiu Latin Grammy, două premii de muzică latino-americană și a fost nominalizat la un premiu Grammy pentru cel mai bun album pop latino.

Maluma revine în România

În 2018, în prima zi a festivalului El Carrusel, fanii muzicii latino l-au văzut în premieră în România pe Maluma. În vara anului 2021, Maluma a terminat al cincilea său disc – “Papi Juancho“, care nu a putut fi prezentat live, având în vedere contextul pandemiei.

Însă, începând cu luna septembrie a acestui an, Maluma a decis să pornească într-un turneu mondial de promovare a noului album, care se va încheia în vara anului 2023. Turneul va ajunge și în România, astfel că Maluma va reveni în București pe 8 aprilie 2022, cu ocazia unui eveniment special, ce va avea loc în Pavilionul central Romexpo.

Prețul biletelor la concert

Pentru un număr limitat de bilete prețurile Early Bird vor fi:

  • Diamond Circle – Limited Early Bird – 594 lei, în loc de 691 lei.
  • Intrare generală (General Admission) – Limited Early Bird – 248 lei, în loc de 292 lei.

După epuizarea biletelor de tip Early Bird pentru Diamond Circle și Intrare generală (General Admission), prețurile de vânzare a biletelor vor fi:

  • Diamond Circle – 691 lei.
  • Intrare generală (General Admission) – 292 lei.
  • De asemenea, fanii Maluma au la dispoziție și categoria VIP la prețul de 756 lei.

Pentru show-ul Maluma de la București, biletele au fost puse în vânzare pe 21 decembrie 2021 prin rețeaua Eventim și online pe www.eventim.ro.