Home » Life & Style » Cum faci acasă popcorn ca la cinema. Cea mai bună rețetă de floricele de porumb cu unt și sare

Cum faci acasă popcorn ca la cinema. Cea mai bună rețetă de floricele de porumb cu unt și sare

Manolică Anca / 17.02.2021, 14:49
Cum faci acasă popcorn ca la cinema. Cea mai bună rețetă de floricele de porumb cu unt și sare

Nimic cu se compară cu floricelele de la cinema. Au parcă un gust cu totul și cu totul deosebit și, oricât te-ai chinui să le faci și tu acasă, nu îți ies la fel. Ei bine, noi îți venim în ajutor cu câteva trucuri pentru a prepara cea mai bună rețetă de floricele de porumb. Iată cum faci acasă popcorn cu unt ca la cinema.

Cum faci acasă popcorn ca la cinema

Ai încercat de multe ori să faci popcorn cu unt și rezultatul final nu a fost deloc pe placul tău? Nu îți face griji, în cele ce urmează am pregătit câteva sfaturi pentru a prepara cele mai bune floricele. Îți vei putea transforma sufrageria într-o sală de cinema și vei putea savura în voie popcorn fix ca cel de la cinema.

Deși mulți ar spune că nu doresc să se complice și preferă să apeleze la varianta mai simplă, aceea de a cumpăra gata făcut sau gata de băgat la microunde, nu este deloc o alegere sănătoasă. Alege să îl prepari chiar tu în casă, după o rețetă simplă, dar cu care obții un popcorn delicios, cu aromă bogată de unt.

Cum faci acasă popcorn ca la cinema
Cum faci acasă popcorn ca la cinema

Cea mai bună rețetă de floricele de porumb cu unt

Popcornul este un deliciu ușor de preparat oricând, nu neapărat vara, atunci când avem la îndemână și porumb bun pentru fiert. Cel mai important este că se poate prepara popcornul delicios chiar la noi acasă, evitând ambalajele specifice, coloranții și E-urii periculoși din comerț. Cum faci acasă popcorn ca la cinema? Vezi în cele ce urmează:

Ingrediente rețetă de floricele de porumb cu unt

  • un pachet de unt
  • porumb pentru popcorn (floricele)
  • sare

Mod de preparare

Se începe cu pachetul de unt. Deși pare o cantitate mare, odată ce sunt eliminate grăsimile, va rămâne cu o cantitate perfectă pentru patru-șase persoane. Se pune pachetul de unt într-o cratiță mică și se lasă la foc mediu până ajunge în punctul de fierbere. Odată ce acesta începe să fiarbă, va face spumă, care, cu ajutorul unei linguri mari, se va îndepărta. S-ar putea să fie nevoie să se încline puțin oala, pentru a separa spuma de unt.

Odată ce spuma este îndepărtată, va rămâne untul pur. Iar în momentul în care sunt eliminate grăsimile de lapte din unt, se poate găti cu acesta fără grijă, pentru că nu se va arde. Următorul pas este adăugarea untului într=o oală mai mare, după care se va pune o jumătate de cană de boabe de porumb.

Peste acestea se pune un capac și se lasă pe foc la o temperatură medie spre ridicată, până când începe să se facă popcornul. În mai puțin de cinci minute, vei putea degusta dintr-o porție mare de popcorn cu unt, fără pic de umezeală. De asemenea, se poate face și popcorn simplu, care maia apoi să se stropească cu câteva picături de unt curățat de grăsimi. Conținutul ridicat de ulei va împiedica umezirea floricelelor, timp în care acestea vor primi aroma untului mult dorită.