Home » Life & Style » Cum îți menții tenul tânăr când treci de 40 de ani. 4 trucuri care dau roade

Cum îți menții tenul tânăr când treci de 40 de ani. 4 trucuri care dau roade

Bucur Ioana / 09.12.2020, 12:36
Cum îți menții tenul tânăr când treci de 40 de ani. 4 trucuri care dau roade

Fiecare etapă a vieții înseamnă o nouă rutină de îngrijire. Află ce produse sunt recomandate și cum îți menții tenul tânăr după ce treci de 40 de ani. Care este produsul banal, ce se găsește în casele tuturor, ce nu trebuie să lipsească din ritualul de dimineață. Patru trucuri simple, cu efect uimitor.

Cum îți menții tenul tânăr când treci de 40 de ani

Aspectul, problemele și nevoile pielii se schimbă simțitor în funcție de vârstă, iar acest lucru se vede cel mai bine în cazul femeilor. La 30 de ani, nu avem același ten ca la 20, iar la 20, nu avem același ten ca la 15 (din fericire, pentru cele mai multe persoane). Pe măsură ce înaintăm în vârstă, trebuie să acordăm din ce în ce mai multă atenție produselor de îngrijire pe care e folosim. Cum îți menții tenul tânăr depinde, în primul rând, de conștientizarea modificărilor ce încep să apară în corp.

După împlinirea vârstei de 40 de ani, schimbările hormonale declanșează un efect de domino în organism. Estrogenul și progesteronul joacă un rol esențial în menținerea fermității și elasticității pielii, iar scăderea nivelurilor acestora duce la apariția ridurilor, la subțierea și deshidratarea pielii. Toate aceste efecte nedorite pot fi, însă, contracarate cu o rutină de îngrijire potrivită. Iată cum îți menții tenul tânăr când treci de 40 de ani:

Cum iti mentii tenul tanar cand treci de 40 de ani
Curățarea corectă a tenului, primul pas pentru o piele sănătoasă

1. Totul începe de la curățarea corectă

O piele curată este primul sfat de pe lista trucurilor ce îți arată cum îți menții tenul tânăr când treci de 40 de ani. Dimineața, spală-te pe față cu o soluție specială de curățare cu acțiune blândă și apă călduță. Pe pielea uscată, aplicați toner, cu ajutorul unei dischete de bumbac. Acesta va oferi o primă hidratare ușoară tenului. Acești doi pași se repetă și seara, înainte de culcare. Atunci, pentru a îndepărta machiajul, folosiți o loțiune demachiantă bifazică înainte de a vă spăla pe față.

2. Hidratarea – cel mai important pas pentru un ten sănătos și luminos, la orice vârstă

Hidratarea corectă sau cum îți menții tenul tânăr și sănătos, indiferent de vârstă. Cremele hidratante trebuie incluse în rutina de dimineață și de seară. Sunt recomandate cele ce au în compoziție colagen, acid hialuronic și vitamina C. Un alt ingredient-minune pentru tenul bătrân este retinolul, dar acesta trebuie folosit doar după instrucțiunile primite de la un medic.

Cum iti mentii tenul tanar cand treci de 40 de ani
Aplicate pe piele înaintea cremelor hidratante, pot fi cel mai bun aliat al femeilor ce au trecut de vârsta de 40 de ani

3. Cum îți menții tenul tânăr cu un produs ce se găsește în casele tuturor, dar care este folosit doar în vacanțe

Poate nu se văd cu ochiul liber, însă soarele ne-a lăsat deja semne pe ten. Vorbim despre linii fin în jurul ochilor sau micile pete pigmentare, extrem de greu de șters. Un scut infailibil împotriva acestora este crema cu factor de protecție solară. Aceasta protejează împotriva radicalilor liberi, cei mai mari dușmani ai aspectului tânăr și sănătății pielii. Se recomandă folosirea zilnică a unui factor de protecție, înainte aplicării fondului de ten, cu SPF de minim 30. Atenție! Acesta trebuie aplicat chiar și în zilele în care cerul este acoperit de nori.

4. Serumurile amplifică efectul cremelor hidratante

Aplicate pe piele înaintea cremelor hidratante, serumurile pot fi cel mai bun aliat al femeilor ce au trecut de vârsta de 40 de ani, însă specialiștii recomandă includerea lor în rutina de îngrijire chiar și de la 20 de ani. Piele ava fi mai strălucitoare și mai sănătoasă. Cele mai potrivite sunt produsele cu efect reparator, bogate în vitamine și substanțe benefice tenului matur.