Home » Life & Style » Cum poți să afli măsura inelului. Metoda simplă care te ajută să descoperi dimensiunea exactă

Cum poți să afli măsura inelului. Metoda simplă care te ajută să descoperi dimensiunea exactă

Manolică Anca / 22.03.2021, 15:38
Cum poți să afli măsura inelului. Metoda simplă care te ajută să descoperi dimensiunea exactă

Te-ai hotărât să faci marele pas și vrei să îți ceri iubita de soție sau, pur și simplu, vrei să oferi unei persoane dragi un astfel de cadou, dar nu știi dimensiunea exactă? Ei bine, în acest articol vei descoperi cum poți să afli măsura inelului. Metoda este foarte simplă.

Cum poți să afli măsura inelului

Te gândești să o ceri de soție pe aleasa inimii tale sau se apropie ziua unei persoane dragi și vrei să îi cumperi un astfel de cadou, dar alegerea acestuia ar putea fi dificilă din cauză că nu cunoști dimensiunea? Ei bine, aceasta ar trebui să fie cea mai mică problemă. În acest articol vei descoperi cum poți să afli măsura inelului pe care ți-l dorești, simplu și rapid.

Am pregătit pentru tine două metode care sigur nu vor da greș. Însă, înainte, trebuie să știi că măsurătorile unui inel sunt precise. Așadar, va trebui să urmezi întocmai instrucțiunile pentru a obține dimensiunea corectă a inelului.

Metoda simplă care te ajută să descoperi mărimea

Metoda 1. Măsoară inelul pe care îl poartă

  1. Inelul de logodnă și verigheta se poartă, de obicei, pe degetul inelar, așa că alege un inel care i se ptrivește pe acest deget.
  2. Poziționează inelul peste cercurile de mai jos, potrivind marginea interioară a inelului cu cercul care se potrivește cel mai bine din punct de vedere al dimensiunii. Măsura se referă la diametrul interior al inelului.
  3. Dacă diametrul interior al inelului indică o măsură care se încadrează între două măsuro, alege-l întotdeauna pe cel mai mare.
Cum poți să afli măsura inelului
Cum poți să afli măsura inelului

Metoda 2

  1. Decupează o bandă de hartie și aplic-o în jurul degetului pe care dorești să poarte inelul.
  2. Atenție! Nu uita să lași un mic spațiu, care să permită trecerea în forma rulată peste cea mai lată parte a degetului (încheietura degetului).
  3. Marchează cu pixtul punctul une se suprapune capătul benzii cu locul unde se încheie cercul format în jurul degetului.
  4. Înlătură banda de pe deget și măsoară lungimea acesteia. Notează măsura în mm (1cm = 10mm). Ajustează măsuratoarea la numere întregi, fără zecimale.
  5. Dacă rezultatul se află între două măsuri etalon din tabel, alege măsura cea mai mare.
  6. Lungimea benzii de hârtie este egală cu mărimea inelului.

Inelul ideal trebuie să stea confortabil de deget. Suficient de strîns încât să nu alunece și, în același timp, suficient de larg încât să treacă cu ușurință de partea cea mai lasă a degetului, articulația. Circumferința degetului poate să difere în funcție de perioada din zi și de condițiile meteo. Pentru rezultate cât mai precise, circumferința degetului trebuie măsurată la sfârșitul zilei, atunci când degetele sunt încălzite. Dimineața sau în zilele friguroase circumferința degetelor este mai mică.

Măsoară circumferința degetului de mai multe ori, pentru a evita efectuarea unei măsurători eronate. De asemenea, evită utilizarea fâșiilor de hârtie sau a șnururilor de ață, pentru că materialele din care sunt realizate se pot întinde sau distorsiona, rezultatul putând fi unul greșit.