Home » Life & Style » Cum poți să te angajezi la Glovo și ce fel de pregătire trebuie să ai că să fii luat în calcul

Cum poți să te angajezi la Glovo și ce fel de pregătire trebuie să ai că să fii luat în calcul

Alexandru Cazacu / 05.04.2021, 13:42
Cum poți să te angajezi la Glovo și ce fel de pregătire trebuie să ai că să fii luat în calcul

Dacă ai mai mult timp liber și vrei să îți mărești veniturile salariale lunare, atunci trebuie să știi că poți face acest lucru devenind curier la Glovo. Cum poți să te angajezi la Glovo, vei afla în continuarea articolului.

Cum poți să te angajezi la Glovo

Înainte de toate, trebuie să știi ce înseamnă să fii curier Glovo. Mai exact, acest job presupune să livrezi altor persoane ce au nevoie, atunci când au nevoie. În ultima perioadă, Glovo a devenit din ce în ce mai popular în țara noastră, iar foarte mulți oameni apelează la serviciile acestui pentru a comanda diverse lucruri, de la alimente la produse farmaceutice, flori, etc.

Mai întâi, pentru a te angaja la Glovo va trebui să semnezi un contract și să respecți reglementările cu privire la activitățile independente. Curierii de la Glovo sunt înregistrați ca lucrători independenți în administrația publică, așadar își vor declara veniturile la sfârșitul anului, în declarația fiscală. De asemenea, vei avea nevoie de un vehicul personal (bicicletă, scuter sau mașină), un dispozitiv smartphone cu sistem de operare Android sau IOS și bineînțeles să ai peste 18 ani. Potrivit unui site de joburi, nu este necesară experiența.

Dacă îndeplinești condițiile de mai sus, tot ce trebuie să faci acum este să te înregistrezi pe site-ul glovo.ro, să urmărești o scurtă sesiune de informare online, iar apoi să trimiți documentele necesare. Ulterior, vei avea nevoie de un rucsac izotermic și va trebui să înveți să folosești aplicația Glover. După ce ai făcut aceste lucruri ești pregătit să începi livrarea.

Ce trebuie să faci pentru a te angaja la Glovo
Ce trebuie să faci pentru a te angaja la Glovo

Ce salarii au curierii Glovo

Potrivit statisticilor, curierii Glovo sunt mai căutați în București și zonele adiacente (Ilfov, Ploiești, Giurgiu, Alexandria, Dâmbovița, Slobozia, Pitești și Călărași). Cu toate acestea, exista o zona limitata în fiecare oraș unde se desfășoară activitatea. Așadar, ca să colaborezi cu cei de la Glovo trebuie să te afli în zona delimitată din acel oraș.

Dacă te-ai hotărât și vrei să îți mărești veniturile în acest mod, poți afla că un curier Glovo poate câștiga între 3.000 și 6.000 de lei, în funcție de numărul de curse. Plata este calculată din momentul în care curierul preia cursa, și nu doar de la magazin/restaurant către client. Mai mult de atât, ”gloverii” au și bonusuri destul de consistente, în funcție de condițiile meteo și de perioadele cu cerere mare. Vorbim de bonusuri de recomandare sau bonusuri pentru performantele săptămânale. Câștigurile se livrează săptămânal către angajat.

Glovo operează în 12 orașe din România

În prezent, Glovo operează în 12 orașe din din România și lucrează cu peste 10.000 de curieri. Serviciul de livrare rapidă este în continuă căutare de noi colaboratori. Potrivit reprezentanților companiei un astfel de curier poate avea un venit mai mare decât un salariu mediu pe economie, cu același număr de ore lucrate. Serviciile Glovo le putem găsi acum în București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Craiova, Constanța, Sibiu, Arad și Ploiești și s-a extins recent în Brăila și Galați.