Home » Life & Style » Cum poți să ții florile udate, chiar și câteva zile, atunci când lipsești de acasă. 3 metode ușoare și rapide

Cum poți să ții florile udate, chiar și câteva zile, atunci când lipsești de acasă. 3 metode ușoare și rapide

Voicu Costin / 20.04.2022, 12:19
Cum poți să ții florile udate, chiar și câteva zile, atunci când lipsești de acasă. 3 metode ușoare și rapide

Atunci când pleci în vacanță ai grijă ca toată casa să rămână în regulă, mai ales dacă pleci pentru o perioadă mai lungă de timp și nu ai pe cine să chemi să verifice locuința, atunci când ești plecat. Dacă te-ai ocupat de partea electrică și totul este în regulă, acum trebuie să găsești o soluție și cu plantele din casă. Cum putem să rezolvăm problema udării plantelor atunci când suntem plecați în vacanță?

Cum udăm plantele când suntem plecați?

Folosește aceste tehnici doar pentru plantele care au nevoie de udare zilnică, cum ar fi ierburile, legumele și unele plante de apartament.

Sistemul de picurare

Pentru un recipient mic sau mediu, o sticlă de apă va fi potrivită. Fă mai multe găuri de drenaj în sticlă, aproape de partea de sus. Înainte de a pleca în vacanță, udă planta în mod normal. Umple sticla de plastic cu apă, apoi întoarce-o rapid și scufund-o în primii câțiva centimetri de pământ din ghiveci.

Asigură-te că sticla nu este prea aproape de plantă și de rădăcină, iar sticla este destul de mare pentru a oferi umiditate solului pe toată perioada vacanței tale. Astfel, apa se va scurge încet din sticlă pe măsură ce solul se usucă.

Lasă plantele în baie

Dacă plecați în vacanță pentru mult timp, așezați ghivecele fără farfuria de la bază, pe un prosop gros în cadă. Dați drumul la apă până când prosopul se îmbibă cu apă, lăsând lichidul să îl cuprindă. Florile își vor extrage apa din el de fiecare dată când vor avea nevoie, iar voi sunteți siguri că le veți găsi frumoase și verzi. Ideal ar fi ca în baie să aveți o sursă de lumină pentru flori (un geam sau un bec).

Metoda serii cu pungi de plastic

Această metodă funcționează bine pentru vacanțe mai lungi. Ia o pungă de plastic, suficient de mare pentru a acoperi planta și ghiveciul acesteia. Unii spun că punga nu trebuie neapărat să atingă frunzele, dar un pic de contact este ok.

Udați plantele în mod normal, având grijă să nu le saturezi prea mult. Așează planta în sac, trăgând sacul în sus și în jurul plantei. Suflă puțin aer în pungă înainte de a o sigila pentru a ajuta punga să se umfle în jurul plantei.

Lasă planta într-o zonă cu lumină indirectă (lumina directă a soarelui va încălzi pungă și probabil va ucide planta). Această mini seră va capta apa pe măsură ce se evaporă și o va picura înapoi în plantă.  Folosirea unei pungi de plastic pare neconvențională, dar funcționează bine pentru vacanțe mai lungi. Pe același principiu funcționează și serele cu legume și plante.

Beneficiile ghivecelor din lut

Un alt beneficiu de care se pot bucură plantele voastre este achiziționarea unor ghivece de lut sau ceramic în care să puneți florile. Inclusiv pe parcursul vacanței voastre, acest material diferit de plastic va ajută la păstrarea umidității solului și va lasă plantă să respire mai bine. Lutul lasă pământul să respire și lasă apa să se evapore într-un mod natural. Ghivecele de lut oferă o senzație plăcută tuturor plantelor, cu atât mai mult celor cărora le place apa, dar nu suportă umezeala în exces. Mușcatele sau violetele africane sunt două dintre aceste tipuri de flori.