Home » Life & Style » Secrete pentru a menține florile frumoase și sănătoase în ghiveci

Secrete pentru a menține florile frumoase și sănătoase în ghiveci

Voicu Costin / 05.04.2022, 13:38
Secrete pentru a menține florile frumoase și sănătoase în ghiveci

Florile la ghivecele de pe pervaz sau jardinierele amplasate pe balcon pot crea un mic colț de paradis în mijlocul căruia să vă relaxați și să vă umpleți de energie, la fel ca și cum ați sta la casă. Pentru a avea o mini grădină la voi acasă, puteți urma aceste trucuri și veți fi surprinși cât de bine poate arăta!

Mici secrete pentru flori frumoase

  1. Când udați o floare de ghiveci aveți impresia că apa dispare mult prea repede, iar solul se usucă imediat. În acest caz, recurgeți la trucul următor: când veți schimba pământul din recipient, așezați un burete umezit pe fundul ghiveciului înainte de a turna noul pământ. Buretele va acționa precum un rezervor, păstrând apă pentru mai mult timp și împiedicând-o să se scurgă în cazul în care ați turnat prea mult.
  2. În cazul în care nu știți dacă plantele voastre primesc destulă lumină naturală sau nu, specialiștii spun să încercați metoda ziarul: așezați-vă lângă flori și vedeți dacă puteți citi ziarul la lumină naturală din zona respectivă. Dacă puteți, înseamnă că plantele primesc destulă lumină.
  3. Dacă plecați în vacanță pentru mult timp, așezați ghivecele fără farfuria de la bază, pe un prosop gros în cadă. Dați drumul la apă până când prosopul se îmbibă cu apă, lăsând lichidul să îl cuprindă. Florile își vor extrage apă din el de fiecare dată când vor avea nevoie, iar voi sunteți siguri că le veți găsi frumoase și verzi. Ideal ar fi că în baie să aveți o sursă de lumină pentru flori (un geam sau un bec).

Apă fiartă de la ouă bună pentru flori

  1. Vi se pare că frunzele florilor sunt de un verde cam pălit și șters? Dacă ați fiert ouă într-un recipient, lăsați apă să se răcească și apoi turnați-o într-un ghiveci. Lichidul este plin de substanțe nutritive și cu siguranță vă vor revigora plantele.
  2. Dacă stropiți florile cu fixativ de par, prospețimea lor va fi conservată și astfel vă puteți bucura de frumusețea lor mai mult timp.

Insecticide naturale – Soluție din ardei iute

  1. Ardeii iuți ne pot fi de folos în această situație. Pentru această soluție vom infuza 50 gr de ardei iute mărunțit în 2 litri de apă. După aproximativ 30-40 de minute strecurăm apa și lăsăm să se răcească, apoi stropim plantele.

Beţele de chibrit ajută la stimularea creșterii plantelor

  1. Pe lângă faptul că ne ajută să scăpăm de dăunători, beţele de chibrit pot ajuta și la stimularea creșterii plantelor. Bețele de chibrit au în componență: clorat de potasiu, fosfor, sulf, o cantitate mică de magneziu, oxid de fier, iar unele includ și fosfor roșu. Fosforul din bățul de chibrit ajută la fertilizarea solului. Sulful și magneziul din componenţa bețelor de chibrit ajută la producția de clorofilă, ceea ce înseamnă că plantele vor avea un colorit mai verde.

Beneficiile ghivecelor din lut

Lutul lasă pământul să respire și lasă apa să se evapore într-un mod natural. Ghivecele de lut oferă o senzație plăcută tuturor plantelor, cu atât mai mult celor cărora le place apa, dar nu suportă umezeala în exces. Mușcatele sau violetele africane sunt două dintre aceste tipuri de flori.