Home » Știri » Știri sociale » Cum să te vopsești singură, acasă. Trucuri pentru a-ți ieși perfect

Cum să te vopsești singură, acasă. Trucuri pentru a-ți ieși perfect

Pană Emanuela / 05.01.2021, 20:26

Fie că vrei să acoperi firele albe sau pur și simplu ai nevoie de o reîmprospătare de culoare lunară, fără să îți dai toți banii într-un salon de înfrumusețare, vopsitul de una singură acasă reprezintă una dintre soluțiile la care apelează multe dintre noi. În acest articol ți-am pregătit câteva trucuri pentru a obține un rezultat pe măsură și a evita o posibilă catastrofă estetică. Mai multe detalii, în continuare.

Cum să te vopsește singură, acasă

Vrei să obții un păr sănătos și strălucitor, cu o culoare frumoasă și omogenă, dar fără să te programezi la salon? Când vine vorba despre decolorarea sau vopsirea părului, un lucru e cert: nimeni nu o poate face mai bine decât mâinile experimentate ale unui specialist. El știe ce nuanță ți se potrivește cel mai bine, ce tehinici profesioniste să aplice pentru a obține look-ul pe care ți-l dorești și îți oferă cele mai bune sfaturi pentru a îngriji culoarea, cu ușurință, acasă.

Totuși, se întâmplă și să nu poți ajunge la salon, fie că ai uitat să faci programarea din timp și cel/cea care se ocupă, de regulă, de părul tău are agenda full, sau chiar situații în care saloanele sunt închise (cum s-a tot întâmpat în „pandemicul“ 2020). Cu toate acestea, părul tău tânjește după o reîmprospătare, iar singura soluție rămâne vopsitul acasă.

Așadar, trebuie să știi că pentru a obține un rezultat apropiat de cel din salonul de înfrumusețare, este esențial să ții cont de trei aspecte: de starea părului tău (dacă este sau nu deteriorat), dacă acesta a mai fost sau nu vopsit și de culoarea pe care o ai și cea pe care vrei să o obții. De asemenea, află că numerele culorilor de pe vopsele merg, în general, de la 1 la 10 (unde 1 înseamnă negru albăstrui, iar 10 blond-deschis).

Citește și: Machiaj pentru păr brunet – ce sfaturi au experții în make-up

Trucuri pentru un rezultat spectaculos

În continuare îți vom dezvălui câteva trucuri adunate de la specialiști, pentru ca tu să te bucuri de un rezultat perfect, obținut acasă. Ar fi bine să începi prin a face un test de alergie. Nu este de glumit cu acest pas, pentru că alergiile există și te poți alege cu arsuri pe scalp sau chiar chelire în zonele afectate. Cum faci acest lucru?

Cum să te vopsești corect acasă. Care sunt pașii
Cum să te vopsești corect acasă. Care sunt pașii

Ia puțină vopsea din tub cu degetul, fără să o amesteci cu oxidantul, și aplic-o după ureche. Ideal este să o lași acolo câteva ore. Așadar, dacă ai decis să te vopsești singură acasă, vei avea nevoie de următoarele produse și accesorii:

  • 1-2 cutii de vopsea de păr, în nuanța dorită;
  • o pensulă de aplicare a culorii;
  • o cutie de șervețele demachiante, pentru curățarea vopselei de pe piele;
  • o cască de duș:
  • 2 pereche de mănuși;
  • un balsam de buze solid și translucid sau un tub de vaselină.

Pașii pe care trebuie să îi urmezi sunt:

1. Amestecă vopseaua într-un bol de plastic, este exclus cel metalic, și cu o pensulă (nu clasica periuță de dinți). Mai ai nevoie de mănuși, pe care le găsești, de obicei, în cutia cu vopsea, o folie de plastic, clipsuri (pentru a separa șuvitele de păr), și un pieptene, în caz că vrei să uniformizezi cu el culoarea.

2. Înainte de a te apuca de treabă, piaptănă foarte bine părul și secționează-l în 4 zone mari, trasând două cărări – una dinspre frunte spre ceafă și cealaltă de la o ureche la cealaltă.

3. Începe prin a aplica vopseaua la rădăcină. În cazul în care ai mai folosit această culoare și înainte, aplic-o doar la rădăcină. Dacă este prima dată când te vopsești și vrei să obții o anumită culoare, începe să aplici vopseaua de la rădăcină până la vârfuri, dacă ai optat pentru o culoare de vopsea naturală. Dacă ai ales o nuanță care se îndepărtează destul de mult de cea naturală, aplică vopseaua întâi pe lungimi!

4. Respectă întotdeauna timpii specificați pe ambalajul vopselei.

5. După expirarea timpului recomandat de așteptare pentru vopseaua întinsă pe păr, emulsionează produsul cu apă – chiar dacă vrei sau nu să îl aplici pe lungime.

6. Când procesul a luat sfârșit, clătește părul cu apă din abundență, folosește un șampon pentru păr vopsit, pentru menținerea strălucirii și a culorii pe o perioadă mai lungă de timp, și apoi aplică o mască. Coafează-l așa cum îți dorești.

Și un truc extra: dacă alegi o culoare închisă, folosește o cremă grasă de protecție sau vaselină pentru tot conturul frunții, pe urechi și pe ceafă, pentru a nu păta pielea.