Home » Life & Style » Mască pentru păr degradat – cum să readuci la ”viață” un păr de-a dreptul bolnav

Mască pentru păr degradat – cum să readuci la ”viață” un păr de-a dreptul bolnav

Nechifor Ioana / 29.12.2020, 14:50
Mască pentru păr degradat – cum să readuci la ”viață” un păr de-a dreptul bolnav

Podoaba capilară joacă un rol important în aspectul fizic al unei persoane. Indiferent de tunsoare sau culoare, un păr sănătos și îngrijit va atrage mereu privirile celor din jur și îți va da o stare de bine. De multe ori se întâmplă să ne confruntăm cu un păr degradat tocmai din cauza transformărilor și a substanțelor chimice din produsele de styling la care îl supunem. Având în vedere acest lucru, ți-am pregătit mai jos câteva soluții pentru părul degradat, recomandări menite să îți readucă la viață podoaba capilară. Variantele propuse sunt simple, pe bază de ingrediente naturale, și se vor dovedi uimitoare pentru păr.

Mască pentru păr degradat. Remedii naturale

Atunci când nu ai timp să mergi la un hairstylist, ai încercat produse din comerț și nu ai fost mulțumită de rezultate, nu strică să apelezi la ajutorul remediilor naturale pentru păr degradat.

Măștile naturale pot fi de mare folos în cazul podoabei capilare, ajutând la îngrijire, fortifiere și îi pot oferi strălucire părului.

Sunt remedii simple, dar care se vor dovedi eficiente și te vor ajuta să readuci la viață părul degradat, distrus de transformările prin care a trecut.

Florin Iordache, hairstylist
Florin Iordache, hairstylist

Florin Iordache de la Yoko Beauty Academy, unul dintre cei mai apreciați hairstyliști din România, cu o experiență vastă în domeniu, recomandă folosirea ingredientelor naturale în îngrijirea părului. Astfel, îți propunem mai jos câteva măști simple pe care poți să le faci acasă și care se vor dovedi benefice pentru părul tău!

Mască pentru părul fragil și rar

Dacă te confrunți cu un păr fragil și rar, atunci ar fi bine să te asiguri că ai acasă ulei de ricin și miere. Cele două ingrediente reprezintă soluția uimitoare pentru podoaba ta capilară, mască care va da un refresh total părului.

Tot ce ai de făcut este să combini patru linguri de miere și două de ulei de ricin. Amestecă-le într-un bol și aplică pasta obținută pe părul uscat.

Las-o să acționeze jumătate de oră, după care spală bine părul. Rolul acestei măști este de a-i oferi volum părului și de a-l întări. Mierea contribuie prin proprietăți antibacteriene, tratând scalpul, iar uleiul de ricin acționează asupra firului de păr.

Mască pentru vârfuri despicate și păr lipsit de strălucire

Sunt foarte multe femei care se confruntă cu un păr lipsit de strălucire și se plâng de vârfurile despicate ale podoabei capilare. Dacă te regăsești în această situație, poți apela la un remediu natural care se va dovedi extraordinar pentru părul tău.

Pentru această mască de păr, ai nevoie de următoare ingrediente: un avocado, o banană și un gălbenuș de ou. Tot ce trebuie să faci este să le amesteci, iar soluția rezultată să o aplici pe părul uscat. După jumătate de oră, spală bine părul. Vei fi surprinsă de rezultatele uimitoare!

Avocado, folosit în măștile pentru păr
Avocado, folosit în măștile pentru păr

Mască nutritivă pentru păr

Îți propunem o mască nutritivă care se poate folosi pentru orice tip de păr. Pentru această mască de păr, trebuie să te asiguri că ai următoarele ingrediente: un ou, un avocado și o linguriță ulei de măsline. În cazul părului blond, se poate adăuga și o linguriță de zeamă de lămâie.

Amestecă ingredientele și apoi aplică soluția pe părul uscat. Las-o să acționeze timp de jumătate de oră, după care spală părul.

Pe lângă măștile recomandate mai sus, produsele specifice de îngrijire pentru păr, este esențial să ai o alimentație corespunzătoare. Include în alimentația ta proteine, legume și fructele, grăsimi sănătoase, evită cât mai mult zahărul, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

Smoothie-urile îți pot fi de mare ajutor în acest sens. Consumă smoothie-uri pe bază de baby spanac sau sfeclă roșie și vei fi uimită de rezultatele pe care le va avea asupra organismului tău și a podoabei capilare.