Home » Life & Style » Cum scoți petele de vin roșu, vopsea sau sânge de pe covor. Aceste ingrediente banale din bucătărie fac minuni

Cum scoți petele de vin roșu, vopsea sau sânge de pe covor. Aceste ingrediente banale din bucătărie fac minuni

Voicu Costin / 03.06.2022, 10:04
Cum scoți petele de vin roșu, vopsea sau sânge de pe covor. Aceste ingrediente banale din bucătărie fac minuni

Petele de pe haine sau de pe covor sunt foarte enervante, mai ales că majoritatea accidentelor se întâmplă din greșeală. Te gândești apoi că trebuie să duci covoarele la spălătorie și durează câteva zile până le vei primi înapoi. Însă, cu ajutorul câtorva trucuri, reușim să le scoatem față tuturor petelor. Cum putem scăpa de petele de vin roșu, vopsea sau sânge de pe covor?

Cum curățăm pata de sânge de pe covor

Curățați pata cu săpun. Dacă nu aveți apă oxigenata sau sare la îndemână, acest truc vă poate ajuta. Este similar metodei cu sare și apă, dar în loc de sare, puteți freca folosind săpun direct pe pată. Dacă utilizați această metodă pe covoare, este important să nu folosiți prea mult săpun, deoarece va fi dificil de spălat ulterior. Cum facem acest lucru? Simplu!

Urmați pașii:

  • înmuiaţi zona pătată cu apă rece;
  • frecați cu o cantitate generoasă de săpun pe pată;
  • frecați suprafață cu palmele îndreptate una spre cealaltă;
  • se va forma multă spumă. Adăugați mai multă apă dacă este necesar;
  • clătiți cu apă rece și repetați procedura până când pată și spuma au dispărut. Nu utilizați apă caldă, deoarece pata se va fixa mai tare.

Un alt truc pentru a curăța petele de sânge de pe covor

Formează un amestec din două părți de apă oxigenată (peroxid de hidrogen) și o parte săpun de vase. Cu ajutorul unui burete, șterge bine pata, lasă să se usuce, apoi aspiră din nou. Sau, poți îndepărta petele de sânge și cu un amestec format din apă rece și oțet alb alcătuit din cantități egale.

Cum scăpăm de petele de vopsea de pe covor

Dacă ai pătat covorul cu vopsea pe bază de apă, ia un prosop de hârtie sau o cârpă și șterge excesul de vopsea. Folosește o lamă de ras și curăță bine vopseaua. Dacă încă mai este murdar, umezește o cârpă din microfibră cu alcool și șterge pata prin tamponare. O altă opțiune este să folosești diluant pentru vopsea.

Dacă pata este uscată, amestecă o parte de apă caldă cu săpun pentru vase și o parte de diluant pentru vopsea. Șterge pata prin tamponare, apoi aspiră. La final vei vedea rezultatele. Covorul va arăta ca nou!

Cum curățăm petele de vin roșu de pe covor

Ia o cârpă și curăţă bine sau poți folosi un prosop de hârtie și încearcă să absorbi cât mai mult din vinul căzut. Cât pata este lichidă, adaugă în cel mai scurt timp sare sau praf de copt din abundență, și lasă să acționeze. Apoi, aspiră bine. La final vei vedea că pata a dispărut!

Dacă pata a început deja să se usuce sau este deja uscată, puteți folosi altă metodă. Turnați apă caldă pe ea, acoperiți cu sare sau cu praf de copt și apoi aspirați.

Trucurile pe care vi le-am prezentat sunt foarte ușor de urmat și vă vor ajuta să economisiți bani și timp pentru a duce covoarele la spălat. Sperăm să vă fie de folos!