Home » Life & Style » Cum se curăță ușor și rapid căpșunele de codițe. Trucul genial

Cum se curăță ușor și rapid căpșunele de codițe. Trucul genial

Voicu Costin / 31.05.2022, 13:24
Cum se curăță ușor și rapid căpșunele de codițe. Trucul genial

Căpșunele sunt unele dintre cele mai consumate și mai apreciate fructe de către toată lumea. Sumedenia de rețete pe care le putem executa cu acest fruct este nesfârșită: smoothie-uri, prăjituri, limonade, mâncate că atare etc. Însă, trebuie să știm cum trebuie să consumăm corect căpșunile pentru a nu avea probleme și cum putem îndepărta foarte simplu codițele acestea, fără a face risipă. Cum se curăță ușor și rapid căpșunele de codițe?

Cum îndepărtăm codițele de la căpșuni

Pentru a curăța căpșunele în cel mai scurt timp și pentru a te bucura de ele cât mai repede, ai nevoie de un pai. Tot ce trebuie sa faci este să introduci paiul în vârful căpșunii și să îl scoți pe partea cealaltă.

Dacă folosești această tehnică simplă, vei îndepărta rapid frunzele și părțile mai tari.

Cum să păstrezi căpșunile proaspete mai mult timp

Dacă vrei ca fructele tale să fie fresh cât mai mult timp, trebuie să speli căpșunele cu oțet. Trebuie să amesteci o parte oțet și trei părți apă, iar soluția o vei folosi pentru a spăla foarte bine căpșunele. Dacă decizi să cureți fructele în acest fel, oțetul va preveni apariția mucegaiului, iar căpșunele vor rămâne proaspete mai mult timp. Este bine de reținut că soluția cu oțet nu va elimina mucegaiul, în cazul în care acesta a apărut deja, ci doar previne apariția lui.

După ce ai curățat căpșunele cu soluția ce conține oțet, este recomandat să le clătești sub un jet de apă, pentru a te asigura că fructele nu rămân cu acel gust.

Cum poți să consumi codițele de căpșuni?

Dacă nu poți să le mănânci, trebuie să știi că există câteva soluții foarte bune:

  • Smoothie-uri. Poți să pregătești smoothie-uri pe bază de căpşuni cu tot cu codiţă. Vei observa că aroma băuturii va fi mult mai fresh decât de obicei.
  • Poți să faci o infuzie de codiţe de căpşune. Apoi, consumă băutura după ce ai îndepărtat codiţele cu ajutorul unei strecurători.
  • Dressing de salată. Pune într-o tigaie încinsă câteva căpşune mărunţite, dar şi codiţele acestora. După care, adaugă oţet de mere şi amestecă totul foarte bine. Lasă compoziţia să fiarbă puţin, apoi depoziteaz-o într-un borcan. Foloseşte acest amestec ca un dressing pentru salate.

Cum spălăm bine căpșunile

Trebuie să fim atenți la produsele pe care le cumpărăm pentru ca multe dintre ele sunt tratate cu pesticide.

De asemenea, alături de căpșune se găsesc și alte fructe, la fel de sensibile și pline de pesticide. Nutriționiştii ne spun care este modul în care trebuie să le curățăm și să le consumăm. Poți îndepărta substanțele nedorite foarte rapid la tine acasă cu ajutor unor ingrediente din bucătăria ta.

Ai nevoie de o soluție formată din: oțet alimentar, bicarbonat de sodiu și puțină apă caldă. Există mai mult de 20 de tipuri de pesticide în căpșune. Încercăm să le spălăm ca aceste pesticide să se solubilizeze în apă caldă, la o temperatură minimă de 35 de grade, în care se adaugă oțet alimentar și bicarbonat de sodiu. În această soluție caldă le ținem câteva secunde, nu prea mult, pentru că preiau gustul oțetului. Clătim apoi foarte bine. Vom vedea că apa în care le-am spălat își schimbă culoarea la final.