Home » Life & Style » De ce Prințul Harry și Meghan Markle au părăsit Casa Regală. Adevăratul motiv, dezvăluit celebrei Oprah Winfrey

De ce Prințul Harry și Meghan Markle au părăsit Casa Regală. Adevăratul motiv, dezvăluit celebrei Oprah Winfrey

Alexandru Cazacu / 02.03.2021, 16:07
De ce Prințul Harry și Meghan Markle au părăsit Casa Regală. Adevăratul motiv, dezvăluit celebrei Oprah Winfrey

După interviul pe care l-a oferit lui James Corden la emisiunea ”The Late Night Show”, prințul Harry urmează să facă noi dezvăluiri pentru celebra prezentatoare americană Oprah Winfrey. Deși CBS a postat două videoclipuri scurte, interviul va fi difuzat complet pe data de 7 martie. De ce au părăsit familia regală prințul Harry și Meghan Markle.

De ce Prințul Harry și Meghan Markle au părăsit Casa Regală

În cadrul interviului pentru Oprah Winfrey, prințul Harry și-a exprimat temerile în legătură cu moartea mamei sale și i-a mărturisit celebrei prezentatoare că posibilitatea ca ”istoria să se repete” a fost motivul care îl îngrijora dinainte să se retragă din familia regală. Totodată, din videoclipurile postate de CBS se înțelege faptul că ducele de Sussex este ușurat să o aibă alături pe Meghan.

De asemenea, prințul Harry a vorbit și despre plecarea mamei sale din familia regală britanică de acum 30 de ani. Harry a mărturisit că nu își poate închipui momentele grele prin ce a fost nevoită să treacă Lady Diana de una singură. Mama prințului Harry a renunțat la titlul regal după ce a divorțat de prințul Charles, cu un an înainte să moară în accidentul de mașină de la Paris, scrie Mediafax.

Prințul Harry: ”Era un mediu foarte dificil”

Potrivit nepotului Reginei Elisabeta, mediul din familia regală era unul foarte dificil și aproape i-a distrus sănătatea mintală. Prințul Harry susține că a luat decizia de a părăsi familia regală deoarece acesta era cel mai bun lucru pentru soția și copilul său.

”Era un mediu foarte dificil, așa cum mulți au văzut, cred. Știm cu toții cum se comportă presa britanică. Şi era pe cale să-mi distrugă sănătatea mintală. Era toxică. Aşa că am făcut ceea ce orice soț și tată ar fi făcut – mi-am scos familia de acolo. Dar nu am fugit niciodată. Mă voi pune mereu în slujba altora – este viața mea – deci nu contează unde mă aflu în lume, voi face mereu același lucru”, a spus prințul Harry la emisiunea lui James Corden.

De ce au părăsit Casa Regală ducii de Sussex
De ce au părăsit Casa Regală prințul Harry și Meghan Markle

Regina este foarte atașată de prințul Harry

Potrivit unor surse din Palatul Buckingham, regina Elisabeta este în continuare foarte atașată de Harry, chiar dacă decizia acestuia de a părăsi familia regală a supărat-o. Regina a purtat discuții cu familia sa în legătură cu viitorul prințului Harry. Suverana susține că ar fi preferat ca ducii de Sussex să rămână membri ai familiei regale.

”Azi, familia mea a avut discuții constructive legate de viitorul nepotului meu și familia sa. Deși am fi preferat ca ei să rămână membri ai familiei regale cu normă întreagă, le respectăm și le înțelegem dorința de a duce o viață mai independentă de familie, în timp ce vor rămâne membri valoroși ai Casei Regale.

Am convenit că va fi o perioadă de tranziție, în care ducii de Sussex să petreacă timp în Canada și Marea Britanie. Sunt chestiuni complexe ce trebuie rezolvate de familia mea și mai e muncă de făcut, dar am cerut ca deciziile finale să vină în următoarele zile”, se arată în comunicatul emis de regina Marii Britanii.