Home » Life & Style » De ce să nu arunci cojile de banană. 7 întrebuințări nebănuite

De ce să nu arunci cojile de banană. 7 întrebuințări nebănuite

Voicu Costin / 08.03.2022, 08:14
De ce să nu arunci cojile de banană. 7 întrebuințări nebănuite

Bananele sunt apreciate de toată lumea. Atât cei mici cât și cei mari le mănâncă cu plăcere sau sunt folosite în diverse rețete de prăjituri. Dar cojile acestor fructe se aruncă la gunoi, pentru că multe persoane nu știu că le pot folosi și în alte scopuri. Îți prezentăm mai jos câteva întrebuințări nebănuite la care cel mai probabil nu te-ai gândit. Cum putem folosi cojile de banană și la ce ne ajută ele?

Bananele consumate în întreaga lume

Banana este un fruct popular consumat la nivel mondial, cu o producție anuală de peste 165 de milioane de tone. Odată îndepărtată coaja, fructele pot fi consumate crude sau gătite.

Cojile de banană sunt uneori folosite ca materie primă pentru bovine, capre, porci, maimuțe, păsări de curte, iepuri, pești, zebre și alte câteva specii, de obicei în fermele mici din regiunile în care sunt cultivate banane. Dar cojile de banană mai pot avea și alte întrebuințări în gospodărie. Haideți  vedem despre ce e vorba!

Ce utilizări pot avea cojile de banană?

Cojile de banană sunt folosite ca hrană pentru animale, ca ingredient pentru gătit, în purificarea apei, pentru fabricarea mai multor produse biochimice, precum și pentru tot felul de situații comice.

Bananele sunt printre cele mai apreciate fructe exotice, consumate atât de cei mici, cât și de cei mari. Puțini știu, însă, că nu doar fructul în sine este folositor, ci și coaja.

Gătitul cu coajă de banană este un obicei des întâlnit în bucătăria din Asia de Sud-Est, India și Venezuela, unde coaja de banană este folosită în rețetele culinare.

Acneea poate cunoaște o ameliorare de pe urma folosirii cojilor bananei. Pare greu de crezut, dar tot ce ai de făcut este să masezi zona afectată câte cinci minute, în fiecare zi. După ce trec cele cinci minute, zona trebuie spălată. În maxim o săptămâna vei vedea deja o schimbare.

Cine ar fi crezut că poți folosi cojile de banane pentru albirea dinților? Ei bine, specialiștii spun că puteți folosi aceste resturi pentru a obține o dantură mai frumoasă. Ca să ai dinți fără pete și albi, trebuie să masezi dantura pentru un minut cu coaja de banană și apoi să-i perii cu pastă de dinți obișnuită. În timp, vei vedea o schimbare!

Întrebuințări nebănuite în gospodărie

Chiar și pantofii îi puteți curăţa folosind cojile de banană. Chiar și îmbrăcămintea din piele și argintăria din casă.  Acestea își vor recăpăta strălucirea, dacă vei folosi un amestec ce conține și coajă de banană. Tot ce ai de făcut este să pasezi interiorul unei coji și apoi să adaugi puțină apă. Cu amestecul obținut se freacă suprafețele dorite și apoi se clătesc.

Cojile de banană sunt folosite și ca îngrășământ floral. Tot ce ai de făcut este să le usuci, să le macini și apoi să le pui în ghiveci sau la rădăcina plantelor. Amestecă-le în soluția pregătită pentru grădina și vei obține un compus plin de nutrienți.

Conținutul de potasiu și fosfor ajută la dezvoltarea și creșterea radăcinei și protejează sănătatea plantei. Îngrășământul natural vor ajută plantele să se dezvolte armonios și sănătos.