Home » Life & Style » De ce să vizitezi Franța. Cel puțin 7 motive care te vor convinge

De ce să vizitezi Franța. Cel puțin 7 motive care te vor convinge

Voicu Costin / 18.04.2022, 14:04

Franța este una dintre cele mai populare destinații de pe planetă, pentru că are câte ceva pentru toată lumea. Pentru iubitorii de soare, plajele din Marea Mediterană sunt atracția principală. Pentru cei care preferă puțină aventură și multă zăpadă, pot alege pârtiile de schi strălucitoare din Alpi. Pentru cei care caută cultură, Franța abundă în sate rurale și tradiții străvechi. De ce să vizitezi Franța?

7 motive pentru care merită să vezi Franța

Paris

Desigur, primul motiv pentru a veni în Franța este Parisul. Nu există o persoană care să fi călcat pe pământ francez și să nu fi vizitat orașul iubirii. Este unul dintre cele mai vizitate orașe din lume și le fel de probabil că nicio persoană care a fost la Paris nu a ocolit Turnul Eiffel.

Alte locuri de vizitat în Paris:

  • Luvru
  • Arcul de Triumf
  • Montmartre
  • Notre Dame
  • Disneyland

Nu uitați să vedeți și să vizitați restaurantele „Michelin” din Franța, unde cei mai mari bucătari ai lumii doresc să vă impresioneze prin preparate culinare.

Satele franceze

Aproximativ 80% din țară este în mare parte rurală. Cele mai vizitate și minunate locuri sunt Rochefort-en-Terre (Bretania), care îmbină căsuțe din lemn, palate renascentiste și monumente gotice. Valea Loarei (Candes-Saint-Martin) și Provence (Gordes). Fiecare loc este unic în felul său. Vinurile proaspete de casă, brânzeturile și dulciurile specifice fiecărei zone, căldura și ospitalitatea locuitorilor, te vor face să revii de fiecare dată.

Izvoare termale și renumitul Evian

Trebuie să te relaxezi în oricare dintre renumitele orașe stațiuni ale Franței la izvoarele termale. Orașele Vichy, Plombières-les-Bains, Bourbon-l’Archambault, Aix-les-Bains și Evian-les-Bains (renumit pentru apa minerală Evian), sunt ideale pentru o zi destinată relaxării. Dacă numele orașului se termină cu „les bains”, poți fi sigur că acolo există ape termale și stațiuni balneare.

Festivalul de film

Cinefilii, criticii, culturologii, producătorii și oamenii care sunt interesați de cultură și artă nu ar trebui să uite de Festivalul de Film de la Cannes. Festivalul are loc în stațiunea Cannes, pe Croisette şi este unul dintre cele mai cunoscute, apeciate şi aşteptate festivale dedicate filmului ale lumii.

Plajele superbe din sudul Franţei

În partea de nord a Franței, nu ezitați să vizitați Bretania, o peninsulă scăldată de Oceanul Atlantic din aproape toate părțile. Cine nu a auzit de oraşele celebre din sudul Franţei? Coasta de Azur, Cannes, Nisa, Saint-Tropez și alte stațiuni celebre sunt la mare căutare de către oamenii ce vor să vadă un spectacol de opulență, artă și bun gust.

Munţi

În sudul Franței, în Alpi, la granița cu Italia, se află cel mai înalt punct din Europa, masivul Mont Blanc. La poalele sale se află frumosul oraș montan Chamonix, un oraş la fel de celebru. Dacă sunteți aici, schiatul pe pârtiile din Val d’Isère nu trebuie ratat.

Brânzeturile și vinul. Champagne, locul unde se produce șampania

În Franța sunt circa 400 de tipuri diferite de brânzeturi. Același lucru este valabil și pentru vin. Există zeci de mii de producători de vin și peste 450 de nume. Celebra șampanie este produsă în regiunea Champagne-Ardenne și este recunoscută la nivel mondial.