Home » Life & Style » Destinații de vacanță pentru luna ianuarie. 9 idei de sejur, pentru prima lună a anului, cu mare și cu mult soare

Destinații de vacanță pentru luna ianuarie. 9 idei de sejur, pentru prima lună a anului, cu mare și cu mult soare

Cojocaru Cristian / 31.12.2021, 16:57
Destinații de vacanță pentru luna ianuarie. 9 idei de sejur, pentru prima lună a anului, cu mare și cu mult soare

Noul an poate reprezenta pentru unele persoane și noi planuri cu privire la călătorii. Dacă foarte mulți aleg ca destinații de vacanță locuri deja foarte cunoscute, pentru unii, ineditul face diferența. Află ce alte destinații de vacanță poți pune pe lista ta pentru luna ianuarie și care sunt avantajele vizitării acestor locuri în prima lună a anului.

Cele mai interesante destinații de vacanță pentru luna ianuarie

Cu toate că mulți dintre noi ne vom întoarce la lucru după ce Revelionul se va sfârși, iar unii nu își pot lua un concediu prelungit, putem însă să ne rezervăm un weekend într-un loc exotic sau, de ce nu, în America. Iată ce destinații de vacanță poți include pe lista ta în cazul în care vrei să faci o escapadă în luna ianuarie.

Galle, Sri Lanka

Dacă te gândești de ce să mergi în Sri Lanka în luna ianuarie, ei bine răspunsul constă în faptul că este cea mai bună vreme de plajă. În funcție de locul în care te afli în Sri Lanka, pe insulă au loc doi musoni anuali, cu vârfuri în perioada aprilie – mai în sud-vest și octombrie – noiembriem pe coasta de vest și de est. Luna ianuarie este cea mai benefică pentru a evita ploi abundente la nivel național. Orașul Galle are o moștenire care datează din vremea imperiilor olandez și portughez și este adesea decorul unui festival literar în această lună.

Troms og Finnmark, Norvegia

Luna ianuarie este potrivită pentru a merge în Norvegia datorită activităților pe care le poți întreprinde, dar și pentru aurorele boreale. Comitatul Troms og Finnmark se află în cel mai îndepărat punct nordic al continentului european, cu mult deasupra Cercului Polar. Ianuarie este momentul perfect pentru a te aventura aici în căutarea aurorei boreale. Luminile sale imprevizibile, dar magice, luminează nopțile lungi: orașul Tromso nu vede deloc soarele în prima jumătate a lunii, deși chiar și atunci vei avea patru ore de amurg albăstrui în care poți pescui pe gheață.

Western Cape, Africa de Sud

Acest loc este unul magic în luna ianuarie pentru soarele de iarnă dar și pentru peisajele fabuloase acolo unde două oceane se întâlnesc. Această perioadă este una populară printre turiști, însă cea de-a doua parte a lunii ianuarie, vei putea evita aglomerația. Dacă te afli în Cape Town pentru ajunul Anului Nou, aici poți întâlni magia focurilor de artificii pe malul apei. Oricum, trebuie să rezervi din timp o călătorie aici.

Arlberg, Austria

Luna ianuarie este una care vine la pachet cu cozi mai scurte la teleschi în stațiunile de schi alpin de top. Astfel, prima săptămână a lunii ianuarie încă este una aglomerată. Ulterior, te poți bucura de liniștea munților dar și de schi în Alpi. Regiunea Arlberg din vestul Austriei a fost unul dintre primele centre ale schiului alpin.

Orașul Ho Chi Minh, Vietnam

Poți alege o vacanță în acest loc în luna ianuarie pentru călătoriile spre sud în sezonul uscat vietnamez. Sărbătorirea Anului Nou vienamez cade exact la sfârșitul lunii ianuarie sau februarie, ceea ce reprezintă sărbătorare, decorațiuni florale magnifice și petarde pentru alungarea spiritelor rele. Ianuarie este, de altfel, o perioadă senină pentru a explora țara, sezonul ploios deja încheiat. Lucrurile se pot răci în nord și în munți, deși Ho Chi Minh City și restul sudului nu văd variații mari de temperatură sezonieră în luna ianuarie. Acum este un moment bun pentru a ieși din oraș și a observa gibonii în Parcul Național Cat Tien sau pentru a căuta nisipuri albe pe Phu Quoc sau Insulele Con Dao.

destinații vacanță ianuarie
Luna ianuarie este potrivita pentru a vizita Cascada Niagara

Cascada Niagara, Canada/SUA

Luna ianuarie este potrivită pentru a te bucura de peisajul oferit de apa înghețată a cascadei. Deși se știe că cele trei cascade care alcătuiesc Cascada Niagara au înghețat complet doar o singură dată, în anul 1848, poți în continuare să te bucuri de acest efect natural în mod parțial. Temperaturile sub zero reduc, de asemenea, aglomerația la punctele de observare. Partea americană are mai multe opțiuni de panorame pe malul apei, dar pentru a vedea cascadele față în față, va trebui să fii în Canada. Cu Toronto la aproximativ 90 de minute de mers cu mașina, este o călătorie fezabilă din cel mai mare oraș al Canadei, pe lângă podgoriile din Peninsula Niagara.

Marrakech, Maroc

Poți merge în acest loc în prima lună a anului pentru a beneficia de cumpărături dar și de zile însorite. Marocul este una dintre cele mai apropiate destinații pentru soarele de iarnă. În luna ianuarie, foarte mulți turiști aleg acest loc pentru a-l vizita, numărul acestora depășindu-i pe cei din Londra sau Paris.

Alpii Japonezi, Japonia

Când norii purtători de zăpadă suflă din Marea Japoniei, sătenii din Alpii japonezi își pregătesc lopețile de pe cărarea din față. Lipsa zăpezii nu este niciodată o problemă pentru stațiunile de schi precum Hakuba și Shiga Kogen. Lăsând deoparte sporturile de iarnă și, în ciuda închiderilor ocazionale după ninsori foarte puternice, este un moment bun pentru a descoperi această regiune centrală. Festivalul Focului de la Nozawa alungă frigul pe 15 ianuarie, la fel ca înmuierea într-un onsen (baie termală) în orice moment.

Parcul Național Amboseli, Kenya

Kenya reprezintă locul perfect dacă vrei să mergi pentru safari în luna ianuarie. Multe dintre rezervațiile naturale din Kenya trec prin două sezoane ploioase, din martie până în mai și din noiembrie până în decembrie. Astfel, vei beneficia de „ploi scurte” în luna ianuarie și cu toate că vei putea vedea mai puține gnu în Maasai Mara în această perioadă a anului din cauza faptului  că turmele mari se află în cel mai sudic punct, în Tanzania, te poți bucura de multe alte atracții turistice. Mai la sud-est, Parcul Național Tsavo este cel mai bine cunoscut pentru leii săi, în timp ce Amboseli este locul principal pentru a vedea elefanți în sălbăticie, cu vârful Kilimanjaro ridicându-se ca un vis ca pe fundal.