Home » Life & Style » „Diana n-a vrut niciodată să renunţe la mariajul ei”. Cine s-a aflat de fapt în spatele divorţului Prinţesei Diana de Prinţul Charles

„Diana n-a vrut niciodată să renunţe la mariajul ei”. Cine s-a aflat de fapt în spatele divorţului Prinţesei Diana de Prinţul Charles

Cojocaru Cristian / 08.11.2021, 12:24
„Diana n-a vrut niciodată să renunţe la mariajul ei”. Cine s-a aflat de fapt în spatele divorţului Prinţesei Diana de Prinţul Charles

Prințul Charles și Prințesa Diana au avut parte de patru ani de separare înainte ca divorțul oficial să aibă loc. Cu toate acestea se pare că Diana nu a dorit niciodată să renunțe la mariajul ei alături de membrul familiei regale.

Prințesa Diana nu a dorit să renunțe la mariajul ei cu Prințul Charles

După patru ani de separare, Charles, Prinț de Wales și moștenitor al tronului britanic, și soția sa, Prințesa Diana, divorțează oficial.

La 29 iulie 1981, aproape un miliard de telespectatori din 74 de țări au urmărit căsătoria Prințului Charles, moștenitorul tronului britanic, cu Lady Diana Spencer, o tânără profesoară de engleză. Fastuoasa ceremonie regală a avut loc la Catedrala Sf.Paul în prezența a 2.650 de invitați, iar pentru un moment, romantismul cuplului regal a fost invidiat de un întreg glob.

Primul copil al celor doi, Prințul William s-a născut în anul 1982, iar cel de-al doilea, Prințul Harry, în anul 1984. Cu toate acestea, la scurt timpul, cuplul de basm s-a despărțit, fiind o experiență deosebit de dureroasă sub ochii omniprezenți ai mai multor publicații ale lumii. Diana și Charles au anunțat despărțirea în 1992, deși au continuat să-și îndeplinească îndatoririle regale.

În august 1996, la două luni după ce Regina Elisabeta a II-a a îndemnat cuplul să divorțeze, prințul și prințesa au ajuns la un acord final. În schimbul unui acord generos și al dreptului de a-și păstra apartamentele de la Palatul Kensington și titlul ei de ”Prințesă de Wales”, Diana a fost de acord să renunțe la titlul de ”Alteța Sa Regală” și la orice pretenție viitoare la tronul britanic.

În anul următor divorțului, populara prințesă părea pe cale de a-și îndeplini visul de a deveni ”o regină în inimile oamenilor”, dar pe 31 august 1997, a fost ucisă împreună cu tovarășul ei Dodi Fayed într-un accident de mașină la Paris. . O anchetă efectuată de poliția franceză a concluzionat că șoferul, care a murit și el în accident, era puternic în stare de ebrietate și a provocat accidentul în timp ce încerca să scape de fotografi paparazzi care o urmăreau constant pe Diana în timpul oricărei ieșiri publice.

Diana mariajul
Cei doi s-au casatorit in anul 1981

Regina Elisabeta a avut de spus ultimul cuvânt

Deși cei doi au divorțat, se pare că Prințesa Diana nu a vrut niciodată încheierea mariajului cu Prințul Charles, în ciuda faptului că acesta i-a fost infidel. Această dezvăluire a fost făcută de către un istoric regal care a povestit că, în anul 1996, după 15 ani de căsnicie, cei doi depuneau actele de divorț.

Chiar dacă cei doi erau de patru ani separați și duceau vieți separate, Regina Elisabeta nu a fost mulțumită de acest lucru, fiind cea care le-a cerut să divorțze. Producătorul executiv al documentarului Diana, Emma Cooper a afirmat în cadrul unui podcast că Prințesa nu a dorit niciodată să renunțe la mariaj.

„Regina a fost, de fapt, cea care a pus punct şi le-a spus că, dacă tot s-au despărţit, trebuie să şi divorţeze. E greu de spus dacă Diana şi-a dorit cu adevărat să facă asta. Din toate declaraţiile pe care le avem de la ea, tind să cred că i-a fost greu să accepte asta”, a afirmat Cooper.

Aceasta a mai adăugat faptul că Prințesa Diana știa foarte bine dintre legătura lui Charles cu Camilla și cu toate acestea, spera ca idila să ia sfârșit într-o bună zi, iar soțul ei să se întoarcă ”acasă”.