Home » Life & Style » Drew Barrymore și povestea ei de viață cutremurătoare. De ce a fost închisă într-o clinică de psihiatrie la doar 13 ani

Drew Barrymore și povestea ei de viață cutremurătoare. De ce a fost închisă într-o clinică de psihiatrie la doar 13 ani

Manolică Anca / 28.03.2021, 10:36

Drew Barrymore și povestea ei de viață cutremurătoare. A avut o viaţă plină de suişuri şi coborâşuri, ajungând, la doar 13 ani, să fie închisă într-o clinică de psihiatrie. Află-i întreaga poveste și de ce consideră că a fost cel mai bun lucru care i s-a întâmplat în viață.

Drew Barrymore și povestea ei de viață cutremurătoare

Drew Blythe Barrymore s-a născut pe 22 februarie 1975, în Culver City, în California, fiind cel mai mic dintre copii familiei Makó, John Drew şi Ildiko Jaid, de origine maghiară și actori de profesie, care în carieră au luat numele de scenă Barrymore. Debutul său s-a produs practic la vârsta de 11 luni, atunci când a fost selectată să apară într-o reclamă pentru mâncare de câini. De atunci, nu a mai durat mult până să ajungă să cucerească întreaga lume cu farmecul ei în filmul E.T. the Extra-Terrestrial (1982). Comportamentul său rebel a fost efectul direct al succesului pe care actriţa l-a avut de mică.

Au urmat multe roluri în diverse filme, care au propulsat-o în carieră. În anul 1984, aproape pe neaşteptate, Drew fost nominalizată la premiile Golden Globe, pentru rolul Casey Brodsky din „Irreconcialable Differences”, celebritatea sa atingând cote fulminante. Din păcate, consecințele succesului au fost dintre cele mai grave. Familia sa nu a ştiut să o ajute să gestioneze aceste realizări și emoțiile cu care se confrunta, astfel că tânăra copilă s-a apucat de fumat, a început să frecventeze localuri rău famate, a început să consume alcool, ajungând, la numai 12 ani, să fumeze marijuana şi să prieze cocaină.

Drew Barrymore și povestea ei de viață cutremurătoare
Drew Barrymore și povestea ei de viață cutremurătoare

O viaţă plină de suişuri şi coborâşuri

Ca urmare a acestor derapaje pentru un copil de 12 ani, în anii 1988 şi 1989 aceasta a fost nternată de două ori într-un centru de dezintoxicare. Nu şi-a încheiat niciodată studiile liceale, alegând în 1990 să se mute, singură, la Los Angeles.

„De cele mai multe ori mă distram de minune în adolescenţă, însă altă dată ajungeam să răbufnesc atât de mult, încât eram băgată în chestia aia”, dezvăluia Barrymore făcând timid referire la clinica de psihiatrie în care a fost internată în tinereţea ei zbuciumată, unde şi-a petrecut nu mai puţin de 18 luni.

„Am fost un an şi jumătate într-un loc denumit Van Nuys Psychiatric şi acolo nu te puteai ţine de prostii. Dacă îţi veneau idei să te revolţi sau să pui la cale cine-ştie-ce grozăvii, ajungeai în camera capitonată sau erai legat în patul tău (..) Jumătate din clădire era alocată copiilor şi jumătate, adulţilor. Şi, în timp ce-mi făceam aliaţi în rândul fetelor de acolo, mai trecea câte o bătrână într-un căruţ cu roţi. Ne distram de nu mai puteam!”, a povestit actrița hollywoodiană.

Drew Barrymore a început să consume droguri și alcool de la o vârstă extrem de fragedă
Drew Barrymore a început să consume droguri și alcool de la o vârstă extrem de fragedă

Drew Barrymore a ţinut să explice de ce mama ei a luat decizia de a o interna: „Cred că ea crease un monstru şi nu mai ştia ce să facă cu acel monstru. Asta era ultima ei soluţie şi, în plus, nici eu nu eram vreo uşă de biserică. Aşa că o iert că a luat asemenea decizie în ceea ce mă privea. Probabil că nu mai găsea alternative.”

Ulterior, actriţa a rupt a ales să rupă orice legătură cu mama ei, pe care o descria ca fiind „cea mai mare durere pe care am simţit-o vreodată”. Cu toate acestea, cele două s-au împăcat la un moment dat: „Acum simt bunătate atunci când mă gândesc la mama. Am empatie şi înţelegere pentru ea”. În ciuda experienţei, am putea spune taumatizantă pentru un copil de 12 ani, Barrymore a recunoscut: „Totuşi, într-un mod ciudat, a fost cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat, pentru că mi-a scos gărgăunii din cap.”