Home » Life & Style » Timp liber » 5 dintre cele mai cutremurătoare povești ale copiilor născuți în captivitate

5 dintre cele mai cutremurătoare povești ale copiilor născuți în captivitate

Ileana Mladinoiu / 20.03.2021, 13:19
5 dintre cele mai cutremurătoare povești ale copiilor născuți în captivitate

Ultimele decenii au adus o serie întreagă de povești morbide despre răpiri de copii și adulți tineri, prinși de prădători nebuni. Calvarul celor ținuți în captivitate depășește orice limită, mai ales când fetele, la vârste fragede, sunt violate de proprii tați și nevoite să nască.

Cazurile prezentate nu fac parte nici pe departe dintr-o listă exhaustivă. Sunt cinci la număr, considerate a fi șocante pentru orice țară în care prin constituție dreptul la libertate nu poate fi îngrădit niciodată.

În fiecare an, copiii sau adulții tineri sunt răpiți și, în cazuri foarte rare, sunt găsiți mulți ani mai târziu.

5 cutremurătoare povești ale copiilor născuți în captivitate:

Copii nascuti in captivitate
Copii nascuti in captivitate

1.Cazul fetiței Jaycee Lee Dugard

Jaycee Lee Dugard, la numai 11 ani, a fost răpită în 1991 sub ochiul tatălui ei vitreg în fața stației de autobuz din California de un cuplu. A petrecut 18 ani în captivitate, timp în care a fost violată în mod regulat. Naște doi copii când avea doar 14 ani și apoi 17 ani. În cele din urmă a fost găsită în 2009 și eliberată împreună cu cele două fiice ale sale, Angel și Starlit, în vârstă de 15 și 12 ani.

Povestea a șocat America atunci când s-a vorbit despre călăul ce se afla sub supraveghere judiciară pentru viol.

2.Cazul tinerelor captive într-o casă din Cleveland

Era în 2013, când trei tinere au reușit să se elibereze dintr-o casă din Cleveland unde erau sechestrate de zece ani. Una dintre ele, Amanda Berry, avea 17 ani când a fost răpită, dar a reușit să scape cu ajutorul unui vecin, purtându-și fiica în vârstă de 6 ani în brațe. Jocelyn s-a născut în captivitate și a văzut doar 4 persoane în 6 ani: pe mama ei, pe celelalte două femei captive și pe răpitorul ei, care, în realitate era tatăl său biologic.

3.Cazul familiei Fritzl

Una dintre poveștile care au șocat întreaga lume este cea a tinerei fete austriece Elisabeth Fritzl, răpită, sechestrată și violată timp de 24 de ani de către propriul tată în subsolul casei lor. Josef Fritzl și fiica sa au conceput 7 copii (dintre care doar 6 au supraviețuit), care au rămas în captivitate împreună cu mama lor.

După internarea unuia dintre acești copii, autoritățile au descoperit ce se întâmpla cu adevărat în acea casă.

La eliberare, Elisabeth și copiii care locuiseră în pivniță au petrecut mult timp într-o clinică de psihiatrie și au încercat să întrețină legături cu unchii și mătușile lor despre care nu mai știau nimic de 24 de ani. Ulterior, Elisabeth a acceptat propunerea autorităților austriece de a-și schimba numele de familie și de a părăsi Cleveland.

5.Cazul Coleman-Boyle

În 2012, Caitlan Coleman a plecat într-o călătorie în Asia cu soțul ei, Joshua Boyle, în timp ce era însărcinată. Ajunsă acolo, Caitlan descoperă că Joshua plănuiește să viziteze Afganistanul pentru a cunoaște viața talibanilor despre care credea că este denaturată de către mass-media. Din nefericire, au fost luați ostatici de grupul haqqani  și au fost ținuți captivi timp de 5 ani.

Caitlan era însărcinată în 6 luni când a fost răpită. Joshua Boyle și soția sa americană au decis să aibă copii în timp ce se aflau în captivitate, deoarece își doriseră întotdeauna o familie mare. “Ne-am dorit întotdeauna cât mai mulți copii și nu am vrut să pierdem timpul.”, declara Joshua mai târziu presei locale.

Când au fost eliberați în 2017, cei 3 copii ai lui Caitlin Coleman descoperă lumea pentru prima dată. Familia a fost repatriată în Canada, iar Caitlin a reușit să se întoarcă în Statele Unite cu copiii ei un an mai târziu, în urma procesului soțului, acuzat că și-a agresat soția. (Surse: Wikipedia, Elle, Le Figaro ,Le Monde, Radio Canada, L’Express).