Home » Life & Style » Femeia care refuză să-și radă mustața și să se penseze. Care este de fapt motivul

Femeia care refuză să-și radă mustața și să se penseze. Care este de fapt motivul

Alexandru Cazacu / 22.04.2021, 10:57
Femeia care refuză să-și radă mustața și să se penseze. Care este de fapt motivul

Majoritatea femeilor vor să arate cât mai bine și au grijă de aspectul lor fizic. Cu toate acestea, o femeie din Danemarca refuză să-și radă mustața și să se penseze. De ce a ales tânăra să facă acest lucru, puteți afla mai departe.

Femeia care refuză să-și radă mustața și să se penseze

Mai exact, este vorba despre o profesoară din Copenhaga, care refuză să-și radă mustața și să se penseze pentru a ”evita” întâlnirile nereușite. Eldina Jaganjac a devenit din ce în ce mai frustrată din cauza așteptărilor pe care societatea, mai ales bărbații, le au de la femei, în special atunci când vine vorba de epilare.

În luna martie a anului trecut, tânăra în vârstă de 31 de ani a renunțat să se penseze și să își radă mustața. La scurt timp după ce a luat această decizie, Eldina a realizat că se simte la fel de feminină și cu păr facial.

Cu toate că nu acordă o foarte mare importanță aspectului său fizic și se iubește exact așa cum e, Eldina Jaganjac a fost obligată să accepte comentarii de genul ”pensează-te” de la bărbați sau priviri fixe de parcă ar avea ”un al treilea cap”. Cu toate acestea, tânăra daneză este de părere că părul facial ține departe de ea oamenii pe care nu și-i dorește în preajmă.

Părul facial ține pretendenții ”conservatori” la distanță

De asemenea, Eldina crede că sprâncenele neuniforme și părul ei facial țin la distanță pretendenții ”conservatori”, astfel intrând în contact cu bărbați care o plac pentru personalitatea ei, nu pentru felul în care arată.

”Înainte de a-mi lăsa mono-sprânceana să crească, am simțit că există opțiuni extrem de limitate la felul în care ar trebui să arate femeile. Dacă un bărbat nu se bărbierește și nu-și smulge sprâncenele, nimeni nu observă sau comentează și nu este nimic ieșit din comun.

De exemplu, obișnuiam să nu mă simt confortabil când ies afară, cu excepția cazului în care sprâncenele mele erau de dimensiunile mici acceptate și nu mergeam la sală decât dacă picioarele mele erau ras curate”, a mărturisit tânăra, potrivit unilad.co.uk.

Femeia care refuză să-și radă mustața și să se penseze
Femeia care refuză să-și radă mustața și să se penseze

Chiar dacă a fost incomod la început, acum Eldina s-a adaptat

Potrivit tinerei daneze, a fost incomod la început dar acum s-a obișnuit, chiar dacă unora nu le place acest lucru. Acum, Eldina a ales să se concentreze mai mult pe sarcinile și obiectivele sale și mai puțin asupra felului în care arată, deoarece nu îi pasă de părerea celor care nu o plac.

”La început a fost mai incomod, dar dacă unii oameni nu au altceva de făcut decât să țipe la străini, atunci așa să fie.

Acum, am ales să mă concentrez asupra sarcinilor și obiectivelor pe care trebuie să le îndeplinesc și mai puțin asupra modului în care arăt în timp ce le fac. Iar dacă oamenilor le plac sau nu, încă nu-mi pasă, pentru că probabil nu îi voi mai vedea vreodată”, a adăugat Eldina, potrivit sursei citate.