Home » Life & Style » Gomaj pentru față cu cafea turcească preparată altfel de cum știți. Remediul natural cu efecte uimitoare pentru piele

Gomaj pentru față cu cafea turcească preparată altfel de cum știți. Remediul natural cu efecte uimitoare pentru piele

Ileana Mladinoiu / 21.10.2020, 17:18
Gomaj pentru față cu cafea turcească preparată altfel de cum știți. Remediul natural cu efecte uimitoare pentru piele

Cafeaua este a doua cea mai consumată băutură din lume. Conține mulți antioxidanți și substanțe nutritive benefice sănătății. Bunicile din Turcia au 1001 de remedii, începând cu zațul de cafea turcească. Femeile își datorează frumusețea naturală tocmai sfaturilor bunicii lor, utilizate pe scară largă în viața de zi cu zi. Și dacă avem la îndemână în bucătărie cafeaua, de ce să cheltuim o avere pe produse industriale de exfoliere cu compoziții necunoscute care nici măcar nu oferă rezultatele pe care le așteptăm?.

Pașii pentru a obține acest gomaj pentru față

De ce avem nevoie pentru gomaj? De faimoasa cafea turcească pe care o puteți găsi în magazinele alimentare turcești, însă se găsește și la noi în hipermarketuri, plus puțin ulei de măsline.

În primul rând, ne facem o cafea turcească bună. Cu această ocazie partajăm și rețeta celei mai bune cafele turcești. Pentru a obține o ceașcă de cafea turcească, începeți prin turnarea a 50 ml de apă foarte rece în cezve (ibric), apoi puneți două lingurițe de cafea turcească măcinată, adică aproximativ 3,5 g.

Îndulciți apa după bunul plac. Zaharul este, aici, un ingredient opțional și cantitatea sa variază în funcție de gust. Trebuie remarcat faptul că unora le place cafeaua fără zahăr, în timp ce alții o consideră de nebăut dacă nu este îndulcită.

Puneți ibricul la foc mic și amestecați  timp de aproximativ un minut, după care lăsați băutura să se absoarbă doar la foc mic timp de 3 până la 4 minute. Amestecul nu trebuie să dea în clocot. Deci, de îndată ce vedeți că se formează o spumă întunecată în jurul marginilor ibricului, scoateți-l de pe foc.

Gomaj pentru față cu cafea
Gomaj pentru față cu cafea

Așteptați câteva secunde până când temperatura scade, apoi, cu o lingură, scoateți caimacul și turnați-l în ceașcă, înainte de a readuce ibricul la foc mic. Trebuie să înțelegeți că tocmai această spumă conferă cafelei turcești toată originalitatea și aroma sa. În caz de cafeaua începe să fiarbă, spuma se va risipi și puținul pe care îl puteți obține nu va da gustul dorit.

După ce cafeaua a fost repusă la foc, așteptați aproximativ 15 până la 20 de secunde pentru ca aceasta să se încălzească pentru a forma din nou spumă. Când se apropie de punctul de fierbere, fără a fierbe, îndepărtați-l din nou de pe foc, așteptați scăderea temperaturii și culegeți spuma pentru a o pune în ceașcă. În unele țări, acest lucru se face de trei sau patru ori, în timp ce în altele, o singură dată este suficient. Apoi puteți testa de una, două, trei sau de patru ori pentru a putea compara gustul băuturii.

După ce ați terminat aceste gesturi repetitive, turnați tot conținutul rămas al cezvei (cafea, spumă și zaț) în ceașcă. Pentru a finaliza ritualul, turnați o lingură de apă rece în ceașcă înainte de servire. Acest gest va permite ca zațul de cafea să se așeze rapid în partea de jos a cupei, deoarece cafeaua turcească nu poate fi filtrată. Pentru a nu simți zaț de cafea în gură în timpul degustării, tradiția vă cere să “aspirați” cafeaua în loc să o beți. Mai ales că aveți treabă cu acel zaț.

Prepararea gomajului și aplicarea lui pe față

 Amestecați puțin ulei de măsline cu zațul de cafea care nu poate fi băut (uleiul de măsline este opțional, dar ajută la fluidizarea amestecului). Cu degetul aplicați un strat gros pe fața curată și uscată. Lăsați să acționeze câteva minute, apoi masați ușor produsul pe piele timp de 3 minute, ca o exfoliere normală. Clătiți cu apă călduță.

Puteți repeta operația o dată sau de două ori pe săptămână pentru ten normal și o dată în fiecare săptămână pentru ten sensibil.

Efectele asupra pielii devin vizibile: reducerea ridurilor, a coșurilor, piele catifelată. Rețeta este bună și pentru bărbați.