Home » Life & Style » Grand Duster 2021. Cum arată și când va fi disponibil SUV-ul Dacia cu 7 locuri. Foto

Grand Duster 2021. Cum arată și când va fi disponibil SUV-ul Dacia cu 7 locuri. Foto

Alexandru Cazacu / 07.05.2021, 16:37
Grand Duster 2021. Cum arată și când va fi disponibil SUV-ul Dacia cu 7 locuri. Foto

Vești bune pentru fanii Dacia. Compania va lansa în curând un SUV cu nu mai puțin de șapte locuri, care ar putea lua sistemul de propulsie hibrid de la ultimul Renault Clio. Cum arată Grand Duster și când va fi disponibil puteți afla în continuare.

Grand Duster 2021. Cum arată și când va fi disponibil SUV-ul Dacia cu 7 locuri

Noul SUV care încă nu a fost numit, ar putea fi botezat Grand Duster. Acesta va fi unul dintre cele trei noi modele pe care Dacia le va lansa până în anul 2025, care se alătură lui Bigster în noua linie, scrie autoexpress.co.uk. Fotografii portalului din Marea Britanie a surprins modelul camuflat într-o serie de teste de iarnă.

Precum toate celelalte noi modele planificate de Dacia, se va baza pe suporturile CMF-B ale Grupului Renault, ceea ce ar permite noului model să profite de cea mai recentă gamă de propulsoare hibride e-Tech ale companiei-mamă.

Potrivit sursei citate, se așteaptă ca noul model de la Dacia să folosească același motor pe benzină cu patru cilindri de 1,6 litri, dar și un motor electric, găsit la Clio e-Tech. Grupul Renault a scăpat deja indicii despre acest nou SUV în discuțiile anterioare despre modelul său. Se pare că un SUV mai mare, care se află deasupra modelului Duster, a fost deja confirmat, la fel ca și tehnologia hibridă a mărcii.

Cu toate acestea, din motive de țin de preț, sistemul hibrid de la Dacia va fi mai puțin performant în comparație cu cel regăsit pe modelul francez. Mai mult de atât, vor exista câteva motorizări pe benzină precum 1.0 TCe (100 și 120 CP) și 1.3 TCe (140 și 160 CP), dar și o versiune 1.0 TCe pe GPL, potrivit adevărul.ro.

Grand Duster 2021. Cum arată și când va fi disponibil noul SUV Dacia cu 7 locuri
Grand Duster 2021. Cum arată și când va fi disponibil noul SUV Dacia cu 7 locuri FOTO: autoexpress.co.uk

Cum arată noul model Dacia

Potrivit autoexpress.co.uk, mașina de testare surprinsă de fotografi are aceeași linie înaltă a acoperișului și un portbagaj la fel ca modelul Lodgy, asta însemnând că ar trebui să existe suficient spațiu și spațiu de depozitare. De asemenea, ușile sunt la fel de mari, ceea ce înseamnă că ar trebui să fie ușor de încărcat bagajele sau de urcat copii în spate. La fel ca și Dacia Lodgy, noul SUV ar trebui să aibă un portbagaj destul de mare.

De asemenea, cei de pe portalul britanic bănuiesc că acest prototip este, de asemenea, echipat cu specificațiile Dway, inspirate de modelul Stepway. Din imagini, înălțimea de mers a acestei mașini pare să fi fost ridicată și putem distinge arcurile roților evazate, bara de protecție față unică și șinele de acoperiș mai mari. Ne așteptăm ca în interior să fie o mulțime de elemente luate de la Sandero, cumpărătorii primind același tablou de bord simplu, manometre analogice și controale climatice manuale.

Potrivit reprezentanților Renault, noul model va dispune de unele dotări moderne care se regăsesc și la noile Sandero sau Sandero Stepway. Mai exact, vorbim despre sistemul de frânare automată de urgenţă, detectoare de punct mort, asistenţă la pornire în pantă sau frână de parcare electrică.