Home » Știri » Primul model electric Dacia. Din ce dată este disponibil și cât costă modelul Spring prin programul Rabla

Primul model electric Dacia. Din ce dată este disponibil și cât costă modelul Spring prin programul Rabla

Alexandru Cazacu / 11.03.2021, 14:09
Primul model electric Dacia. Din ce dată este disponibil și cât costă modelul Spring prin programul Rabla

Cei de la Dacia au anunțat prețurile pentru primul model electric. Cât va costa noul model Spring prin programul Rabla Plus și din ce dată va fi disponibil pe piață veți afla în continuarea articolului.

Primul model electric Dacia. Din ce dată este disponibil și cât costă prin programul Rabla

Vești bune de la Dacia. Constructorul de autoturisme va deschide online începând din 20 martie, precomenzile pentru versiunea ”Comfort Plus” a primului său model electric, Spring. Prețul autoturismului va putea ajunge chiar sub 10.000 de euro dacă este cumpărat prin programul RablaPlus, iar primele livrări sunt programate în cursul lunii septembrie a acestui an.

”Începând din 20 martie, Dacia deschide online precomenzile pentru versiunea «Comfort Plus» a primului său model electric. Aceasta va fi disponibilă la prețul imbatabil de 18.100 euro (TVA inclusă). Dacia Spring dispune de un motor electric de 33 KW (45 CP), cuplat cu o baterie de 26,8 KWh şi poate fi alimentată atât la o priză casnică de 220V, cât și la un Wall Box sau, opțional, la o bornă DC”, a anunțat compania.

Spring are o autonomie de 230 de kilometri

Noul model electric are o autonomie de 230 de kilometri sau 305 kilometri în modul urban. De asemenea Spring beneficiază și de o serie de dotări precum limitatorul de viteză, apel de urgență, sisteme ABS și ESP, etc. Dacia Spring va fi disponibilă în trei culori.

”Dacia Spring beneficiază, în serie, de numeroase echipamente de siguranță, printre care: limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forței de frânare, 6 airbag-uri, apel de urgenţă (buton SOS), aprindere automată a farurilor și frânare automată de urgenţă. Modelul este disponibil, de la lansare, în trei culori: Kaoline White, Cenote Blue și Lightning Silver. La aceasta se va adăuga, ulterior, o a patra opțiune: Goji Red”, transmite producătorul, potrivit Mediafax.

Din dată este disponibil primul model electric Dacia
Din dată este disponibil primul model electric Dacia

Garanție 3 ani sau 100.000 de kilometri

Cei care vor achiziționa primul model electric al Dacia vor avea o garanție de 3 ani sau 100.000 de kilometri pentru autovehicul și de 8 ani sau 120.000 de kilometri pentru acumulatorul autoturismului. Precomenzile pentru versiunea cu dotări ”Confort” vor fi deschise ulterior, iar această variantă va fi disponibilă la un preț fenomenal de doar 16.800 de euro, cu TVA. De asemenea, o variantă pentru clienții de flote va fi disponibilă la același preț.

”Ulterior vor fi deschise precomenzile pentru versiunea de echipare ‘Comfort’, disponibilă la prețul de 16.800 Euro (TVA inclus). O variantă destinată clienţilor de flote va fi de asemenea disponibilă, la acelaşi preţ: 16.800 euro (TVA inclus)”, anunță producătorul auto.

Dacia Spring va fi disponibil prin Rabla Plus

O altă veste bună pentru românii care vor să își cumpere o Dacia Spring este faptul că, modelul poate fi achiziționat și prin programul Rabla Plus. Acesta oferă un bonus de 45.000 de lei, așadar, prima mașină electrică de la Dacia ar putea ajunge chiar sub 10.000 de euro.

”Dacia Spring va putea fi achiziționată de clienții din România prin intermediul programului RABLA PLUS. Primele livrări sunt programate în cursul lunii septembrie 2021”, se arată în comunicatul Dacia.