Home » Life & Style » Horoscop » Astrologie – Lună Plină în Balanță – 28.03 – 29.03.2021. Observarea conștientă a relațiilor

Astrologie – Lună Plină în Balanță – 28.03 – 29.03.2021. Observarea conștientă a relațiilor

Astrolog D. Mădă / 27.03.2021, 15:21
Astrologie – Lună Plină în Balanță – 28.03 – 29.03.2021. Observarea conștientă a relațiilor

Începutul de primăvară își face o autoanaliză și trage linie anul acesta prin darurile aduse de o frumoasă Lună Plină în Balanță. Ca invitați de onoare, co-creatori îi are pe Venus în Berbec, Marte în Gemeni și Saturn în Vărsător.
Acest moment marchează și culminează cu evenimente care sunt rodul acțiunilor demarate în urma cu 6 luni (16.10.2020), moment când avea loc luna nouă în același semn. Atunci când are loc o lună plină, ca și în cazul de față, Soarele (eul nostru/ego/vitalitate) în Berbec se află în opoziție cu Luna (emoții, instincte primare) în Balanță. Acest eveniment de Lună Plină are ca și temă arhetipală “Conceptualizarea relațiilor” de orice natură.

Energiile care ne sunt aduse acum în prim plan activează axa Berbec – Balanță

Această axă ne sublimează modul în care eu (berbec) mă raportez la ceilalți (balanța). Pentru următoarele 2 săptămânii suntem invitați să ne observăm conștient, care este relația pe care am dezvoltat-o cu propria persoană, dar și cu cu cei din jurul nostru și modul cum o menținem acum – prin apreciere, diplomație, bucurie sau la pol opus fără compromis, pasivitate, falsă armonie, teama de emoții?

Acest moment ne încurajează să accesăm conștiința înaltă prin care să găsim acel echilibru pentru nevoile și dorințele personale vs ceilalți. Soarele în Berbec iubește autenticitatea și să fie pe locul 1, iar Luna în Balanță împarte totul la 2, iubește egalitatea și corectitudinea transmise prin diplomație. Și ca orice dans cosmic care ne invită la evoluție, așa și acum acestă Lună Plină vine să lumineze și medieze acest “conflict interior”.

Astrologie - Lună Plină în Balanță
Astrologie – Lună Plină în Balanță

“Cheia către obținerea puterii personale constă în alinierea percepțiilor tale mentale cu pasiunea creatoare.” Sub această îndrumare suntem practic încurajați să observăm trendul tiparelor mentale pe care-l urmărim fidel în prezent. În esență, ce se urmărește este să observăm unde ne sunt înrădăcinate credințele, cu ce argumente luăm deciziile sau dacă acțiunile noastre și intențiile pe care ni le asumăm au șanse de a fi duse la bun sfârșit.

Așa cum aminteam și mai sus, în următoarele 2 săptămâni vom putea parcurge diverse situații sau experiențe prin care să descoperim nevoia de independență, de parteneriate noi (de orice natură) și să înțelegem ce rol mai joacă actualele relații în propria viață. Și cum Venus (relații, iubire, valori, pasiune) se însoțeste cu Soarele (eul interior/ego) pe toată perioada cât stă în semnul Berbecului, fiind și cea care guvernează Balanța, face din acestă aliniere astrală una evolutivă, prin rezolvarea neînțelegerilor actuale, ori la stânga ori la dreapta.

 Observarea conștientă a relațiilor
Observarea conștientă a relațiilor

Ce se întâmplă în cazul prieteniei/anturajului

Dacă vorbim despre prietenie/anturaj este momentul în care putem reflecta asupra modului în care obiectivele mai sunt comune precum și interesele reciproce.
Dacă ne raportăm la relațiile de iubire, prin acest moment ne putem reaminti de ce ne-am îndrăgostit sau căsătorit cu ea/el, având acum șansa să reaprindem flacăra pasiunii (acolo unde mai este cazul). Cel care joaca rol de “mediator” în acest context astral este Saturn.

Dacă avem de rezolvat anumite situații unde nu avem experiența necesară, acum putem apela la ajutorul persoanelor mai în vârstă sau cu mai multă experiență vis a vis de situația dată. Dacă vreți ca și exemplu, poate fi o relație matrimonială care se află într-un impas. Cei doi pot apela la un terapeut/consilier matrimonial, având șansa acum să conștientizeze care sunt experiențele prin care au ajuns în această etapă.

Ne putem uita și la modul în care ne raportăm la conexiunea “nehotărâre” (Balanță ) vs “risc” (Berbec). “Cum privesc ideea de nehotărâre?” În ce situații aleg să risc (Berbec), decât să stau prea mult în starea de nehotărâre (Balanța)? Atenție, ideea de a risca implică și noțiunea de asumare a propriilor decizii. Dacă nu ne asumăm niciodată riscul, putem ajunge să ne trăim viața pe jumătate. Este important să fim atenți poveștile pe care ni le spunem nouă înșine. Marte în Gemeni ne învață cum ne putem deschidem către acțiuni noi, să fim prezenți în viața noastră, devenind conștienți de propriile valori și trăiri.

Marte în Gemeni ne învață cum ne putem deschidem către acțiuni noi
Marte în Gemeni ne învață cum ne putem deschidem către acțiuni noi

În cultura japoneză acesta este „ikigai” care are în rădăcina cuvantului „iki” tradus ca viața/a trai și “gai” care semnifică motiv/rațiune. Astfel, prin acest termen se dorește identificarea acelui element care ne dă motivația de a trăi clipă de clipă, de a (re)descoperi bucuria și sensul acolo unde acestea au fost umbrite de rutină, obligații, atașamente și obiceiuri neproductive.

Ikigai este poate relația cu sine pe fundația căreia se clădesc și relațiile cu cei din jur. Astfel o persoană care se apreciază pe sine, va reuși să ofere mai multă atenție și autenticitate în comunicarea cu persoanele dragi, relația lor fiind mult mai solidă.

În concluzie prin acestă lună plină putem elibera tot ce “cărăm” în spate și ne blochează calea către autenticitate și esența de a Fi în relația cu ceilalți.