Home » Life & Style » Horoscop » Astrologie – Marte în Rac 23 Aprilie – 11 Iunie 2021. O perioada în care acțiunea stă sub impulsul emoțiilor

Astrologie – Marte în Rac 23 Aprilie – 11 Iunie 2021. O perioada în care acțiunea stă sub impulsul emoțiilor

Astrolog D. Mădă / 01.05.2021, 08:54
Astrologie – Marte în Rac 23 Aprilie – 11 Iunie 2021. O perioada în care acțiunea stă sub impulsul emoțiilor

Marte, planeta “războinicului” nostru interior, își scrie povestea sub amprenta apoasă și emoțională a Racului și asta până pe data de 11 Iunie. Fiind responsabil pentru modul în care acționăm, la fel de bine cum ne manifestăm energia și vitalitatea, perioada în curs ne solicită să înotăm prin “valurile” emoțiilor și sentimentelor.

Aici și acum putem purta o conversație despre inteligența noastră emoțională, fiind cuprinse atât modul cum ne gestionăm diversele stări (fericire, extaz, furie, agresivitate, îndoială, oboseală, burn-out), cât și cum ne sunt ascuțite și folosite simțurile. Definiția unui războinic nu este dată de dorința de distrugere, ci de protecție, el având întotdeauna o cauză în care crede, și care pentru un timp acționează precum motorul său motivațional.

Marte in Rac
Marte in Rac

Experiența cu Marte în Rac ne poate ajuta să consolidam relația cu cei dragi și implicit cea cu spațiul pe care îl numim fiecare acasă (rădăcinile). Să ne fie clar ce anume este valoros pentru noi, și pentru care avem puterea de a lupta cu tentațiile de moment sau voința potrivnică.

Acest tranzit ne învață că viața este o permanentă călătorie către noi înșine. Racul este guvernat de către Lună , iar prin conexiunea cu Marte putem conștientiza că nu linia de sosire este importantă, ci frumusețea și arta prin care reușim să ne proiectăm și desenăm linia sufletului, unică și relevantă în acestă călătorie numită viață. Este un timp ideal pentru a face curățenie atât în caminul fizic, cât și în casa sufletului.

Rac
Rac

Emoțiile pot atinge culmi foarte înalte și provocatoare sub acest tranzit, aducând cu sine și furtuni emoționale, agitând oceanul interior și declanșând stări fluctuante, când sus când jos, când soare, când nori.

Pentru a lucra într-un mod sănătos acestă energie, ideal este să întoarcem către propriul sine aceste vibrații, în a ne asigura propriul confortul emoțional de care avem nevoie. Iar confort nu presupune că stăm captivi în limitele dictate de propriile nesiguranțe. Dimpotrivă, accesând curajul unui erou facem pași concreți către a ne înțelege mai bine, și către a ne lucra perimetrul cu sârguință.
Este important să înțelegem că nimic nu este permanent, totul este trecător precum spune și zicala “apa trece pietrele ramân”.

Despre poporul dac se spune că era neînfricat, considerându-se nemuritor prin conectarea la energia lupului. Porneau la luptă cu strigăte puternice, luându-i prin surprindere pe atacatori. Erau războinici care protejau secretele ținutului în fața invaziei de cotropitori mânați de ego. Dacii nu erau nici creaturi supranaturale, nici oameni cu acces la tehnologia modernă. Cu toate acestea înțelegeau transformarea, naturalețea schimbării, doar Burebista a ars toate viile pentru a-i elibera pe oamenii săi de sub jugul zeului vinului, care le amorțea simțurile și forța de a trăi prezentul.

Prin acest tranzit este important să rămânem de partea noastră în poziția de observator, să stabilim limite sănătoase în relația cu ceilalti, comunicând sincer care ne sunt propriile nevoi, fiind blânzi cu noi și ceilalți, acceptând că toate sentimentele sunt trecătoare și că nimic nu durează la nesfârșit. Iar, asemeni lui Burebista să fim fermi cu influențele externe, și interne deopotrivă, care ne pot afecta zona de confort.

Este un moment bun de a ne asculta intuitia
Este un moment bun de a ne asculta intuitia

Este un moment bun de a ne asculta intuiția/vocea interioară, fiind cea care ne conduce acum propria călătorie.
În egală măsură trăim vremuri în care manifestarea compasiunii și a empatiei nu primește prea mult credit, și tocmai despre asta este vorba acum!

A găsi echilibrul, a ne manifesta cu blândețe, căldură sufletească și grijă față de cei dragi sau în comunitatea din care facem parte, sunt acțiuni sustenabile sau definitorii, specifice racului. Este dacă vreți similar cu modul în care o floare are nevoie de apă pentru a trăi, așa și noi, nu putem să oferim totul dacă nu punem suflet în orice tip de acțiune, iar rolul lui Marte în Rac, este de “a ne conduce (fiind un semn cardinal) către natura propriei realități.”

Rezumat, avem de protejat emoții, valori, moșteniri imateriale, și multe lucruri, ființe și momente pe care banul nu este capabil să le cumpere/înlocuiască vreodată. Iubirea și compasiunea față de semeni sunt “medicamente” care nu au făcut rău nimănui, iar acum mai mult ca niciodată pot vindeca sufletul “rănit” de aceste vremuri tulburi în care ne aflăm.