Home » Life & Style » Horoscop » Cifra 6 în numerologie – ce calități și ce defecte au cei guvernați de această cifră

Cifra 6 în numerologie – ce calități și ce defecte au cei guvernați de această cifră

Pană Emanuela / 10.11.2020, 09:48

În numerologie, cifra 6 aparține „martirului responsabil“, care și-a însușit lecția responsabilității, dar și pe cea a familiei. Cifra 6 este guvernată de grațioasa planetă Venus, fapt ce le conferă nativilor ei un farmec extraordinar, care nu îi va părăsi până la adânci bătrâneți. Mai multe detalii, în continuare.

Cifra destinului 6 în numerologie

Simbolul acestei cifre este o pentagramă în mijlocul căreia se află o persoană, fiecare vârf al acesteia reprezentând unul dintre cele cinci elemente: pământ, aer, foc, apă și spirit. După spusele unora, aceste elemente alcătuiesc întreaga lume. Revenind la oameni, cei guvernați de cifra 6 sunt, așadar, responsabili de toate aspectele lumii care îi înconjoară. Aproape toată viața lor se supune emoțiilor și trăirilor amoroase.

Simbolismul alternativ pentru această cifră este o femeie însărcinată, având o burtică proeminentă. Acest simbol denotă iubire și compasiune, făcând trimitere către personalitatea acestui număr, alături de responsabilitatea de purta de grijă familiei și mai ales copiilor.

De reținut cuvântul cheie în ceea ce privește cifra 6 și anume: responsabilitatea. Potrivit numerologiei, 6 este cel mai responsabil dintre toate numerele. 6 este numărul planetei Venus și are următoarele caracteristici: toleranță, sinceritate, constanță, dar mai ales responsabilitate.

Citește și: Cifra 5 în numerologie – ce provocări au în viața cei guvernați de această cifră

Cum sunt cei guvernați de această cifră

După cum am tot amintit, persoana care are cifra destinului 6 are simțul responsabilității foarte dezvoltat și are o mulțime de admiratori, mai ales în tinerețe. Este extrem de atractivă pentru sexul opus, chiar dacă nu reprezintă un etalon al frumuseții. De cele mai multe ori, admiratorii persoanelor guvernate de această cifră joacă un rol important în soarta lor, nu doar în viața personală, ci și în carieră.

Caracteristici pozitive și negative ale persoanelor guvernate de cifra 6
Caracteristici pozitive și negative ale persoanelor guvernate de cifra 6

Viața lor este plină de iubire, care pătrunde în absolut toate domeniile lor de activitate, încadrându-se bine în toate acțiunile. Cei pe care îi reprezintă cifra 6 sunt foarte drăgăstoși, ba chiar frivoli în tinerețe, devenind la maturitate, în majoritatea cazurilor, familiști model.

Persoanele născute sub semnul acestei cifre pun în prim plan familia și relațiile persoanale, își iubesc foarte mult casa și investesc timp și resurse în ea. De asemenea, ele iubesc frumosul și încearcă pe cât posibil să se înconjoare cu el. În ciuda frivolității caracteristice, aceste persoane sunt cinstite și de încredere. Se țin mereu de cuvânt și nu uită să-și onoreze promisiunile. Un alt aspect pozitiv legat de persoana lor este că le pasă cu adevărat de problemele celor din jur, fiind generoase și sincere.

Au o capacitate aparte de a se face plăcute și de a se înțelege bine cu cei din jur, ajungând ușor pe culmile succesului.

În ceea ce aspectele mai puțin pozitive, trebuie să știți că persoanele guvernate de cifra 6 pot ajunge în situația de a fi copleșite de numeroasele responsabilități asumate, devenind ușor sclavul celorlalți. De semenea, ele au o tendință naturală către exagerare, exces de zel, fariseism. Nu este indicat să încercați să vă impuneți punctul de vedere în fața lor, pentru că ați putea avea parte de surprize neplăcute.

Persoanele cu cifra destinului 6 au foarte multe poveri pe umerii lor și riscă să se dea bătute, ca mai apoi să se simtă foarte vinovate și să își stice relațiile cu cei din jur.