Home » Life & Style » Imagini uimitoare cu Rapunzel din Germania! Cum arată femeia care nu s-a mai tuns de 16 ani

Imagini uimitoare cu Rapunzel din Germania! Cum arată femeia care nu s-a mai tuns de 16 ani

Bucur Ioana / 22.10.2020, 14:18

Rapunzel din Germania nu a mai pus piciorul într-un coafor de mai bine de 16 ani. Frustrată pentru că, în copilărie era obligată să se tundă scurt, prima ei decizie „ca adult” a fost să își lase podoaba capilară să crească în voie. Un singur lucru o poate face să renunțe la părul ce a ajuns la o lungime de aproape doi metri. Care este dorința bizară a femeii?

Femeia care nu s-a mai tuns de 16 ani și-a dezvăluit planul. Când are de gând să renunțe la titlul de „Rapunzel din Germania”?

Stefanie Classen are 31 de ani și lucrează ca agent de pază în Dusseldorf, Germania. Tânăra a devenit o mini-vedetă în mediul online, datorită părului ce poate concura cu cel al prințesei Rapunzel. Stefanie postează, pe rețeaua socială, fotografii în care apare îmbrăcată în diferite costume inspirate de eroinele din basme sau benzi desenate și chiar și unele trucuri pentru îngrijirea podoabei capilare. Cel din spatele aparatului foto este mereu iubitul ei, Ralph Kopitz, un tehnician IT în vârstă de 29 de ani. Tot pe Instagram, Rapunzel din Germania a dezvăluit că se va tunde abia când părul ei va ajunge la doi metri lungime, pentru că nu își dorește să „șteargpă pe jos toată viața cu părul”.

„Dacă îl las liber, părul îmi ajunge până la glezne. Eu și Ralph suntem firi creative. Când imi vine vreo idee pentru o ședință foto cu o temă anume, el este cel care mă ajută și îmi transformă viziunea în realitate”, a explicat Rapunzel din Germania.

Rapunzel din Germania, femeia cu păr de aproape 2 metri
Stefanie Classen are 31 de ani și lucrează ca agent de pază în Dusseldorf
Rapunzel din Germania, femeia cu păr de aproape 2 metri
Stefanie și iubitul ei, Ralph, omul din spatele aparatului de fotografiat

Părinții o obligau să se tundă scurt. Când a devenit „adult”, a decis să își îndeplinească visul

Pentru Rapunzel din Germania, frumusețea – idealul feminin – a însemnat mereu părul lung. Când era copilă, părinții o obligau să se tundă scurt, probabil pentru că era mai ușor de îngrijit, spune femeia.  În 2005, când a împlinit 16 ani, Stefanie a hotărât că nu mai vrea să se tundă. După trei ani în care a renunțat la vizitele lunare la coafor, părul ei în ajunsese la umeri. Se simțea din ce în ce mai frumoasă. De fapt, femeia a spus că întreg procesul a fost felul ei de a prelua controlul asupra propriei feminități și începutul tranziției către maturitate.

„Când eram mică, părinții nu m-au lăsat să îmi las părul să treacă mai jos de umeri. Presupun că era mai ușor pentru mama să mi-l îngrijească dacă era mai scurt. În clipa în care am devenit adult, am știut că nu mai vreau să se mai atingă cineva cu foarfeca de el. Eram tare curioasă să văd cum aș arăta cu părul lung!”, a povestit Stefanie, citată de Daily Mail.

Rapunzel din Germania, femeia cu păr de aproape 2 metri
Obligată în copilărie să se tundă scurt, Stefanie a „preluat controlul asupra frumuseții sale”
Rapunzel din Germania, femeia cu păr de aproape 2 metri
Rapunzel din Germania adoră să participe la Comic Con și alte evenimente la care trebuie să se costumeze

Cum își îngrijește Rapunzel din Germania părul? Care este cea mai grea parte a rutinei de înfrumusețare 

Stefanie se spală pe păr de două ori pe săptămână. Rapunzel din Germania a mărturisit că, de fapt, cea mai grea parte a îngrijirii unui păr ce are o lungime de 1,8 metri este uscatul.

„Nu folosesc niciun produs special, doar șampon și balsam. Mă culc cu părul ud și, de cele mai multe ori, are timp să se usuce până mă trezesc a doua zi. Depinde de umididatea din cameră și de temperatură. Nu folosesc niciodată uscătorul, pentru că îl poate strica. Am pus ultima oară piciorul într-un coafor în anul 2005. Îmi tai singură vârfurile despicate, când mi se pare că este nevoie”, a mai povestit Rapunzel din Germania.